Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak szybko po studiach znaleźliście pracę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:33
    w swoim zawodzie?
    I z jakim natężeniem szukaliście?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Marek Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 20:42
        No ok, przyznaj się ile już szukasz. ;-)
        • Gość: alien Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 22:01
          Ja jeszcze studiuję :), tzn. teraz będzie 5 rok. I w zasadzie to zajęć
          niewiele, więc czas się za czymś rozejrzeć. A ciekaw jestem, co z tymi, którzy
          zaczęli szukać dopiero po obronie.
          • Gość: Szukająca Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.07.06, 22:47
            pierwszą praće dostałam na ostatnim roku na studiach dziennych-umowa o pracę!
            wcześniej od ok 16-ego roku życia umowy zlecenia a co za tym idzie
            doświadczenie.
            pierwsza praca w ogole nie byla zgodna z moim kierunkiem i aktualna też nie
            jest ;-) ale moj kierunek jest z góry obsadzany-Administracja-a przeciez
            wiadomo że tam trzeba mieć układy i układziki
            • Gość: Lucky Luke Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 23:44
              Cześć. Ja od 3 roku pracowałem w banku na umowy-zlecenia gdzie zdobyłem
              doświadczenie. Oprócz tego rozne praktyki ale to były przerywniki 2 tygodniowe.
              Przed obrona (poczatek 2005) odszedłem z banku i zaraz po obronie (luty 2005)
              zaczałem szukac. Udało mi sie znaleźć prace w zawodzie (umowa o prace na czas
              nieokreslony) i zgodnie z zainteresowaniami i do tego w miare korzystną
              finansowo juz po 4 tygodniach szukania. Obecnie po roku zmieniłem prace na
              lepsza i korzystniejsza i pracuje u konkurencji poprzedniej firmy :D. Pozdrawiam
              • Gość: pyootr Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę IP: 212.244.5.* 13.07.06, 11:24
                Po obronie licencjata (czerwiec 2005) pracę znalazłem dość szybko jak na warunki
                mojego niespełan 20 tys miasta. Pierwsza oferta, pierwsza rozmowa kwalifikacyjna
                i miałem pierwszą prace. Niedługo minie rok jak pracuję w tej firmie. Acha
                jestem po administracji:)bez układów i układzików.
                • Gość: ja Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę IP: *.it-net.pl 13.07.06, 11:56
                  staż z UP - po 3 tygodniach od obrony, w zawodzie jak najbardxziej, ale wcześniej sie tam zasługiwałam 3 miesiące gratis,
                  praca (umowa na czes nieokreślony)- po 9 miesiącach stażu, w tym samym miejscu.
                  powodzenia :)
      • jola261 Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę 13.07.06, 13:53
        Zaczęłam pracować juz na drugim roku studiów dziennych,na cały etat! Musiałam
        sama się utrzymać,to był licencjat więc tak przez rok,i pracowałam nadal
        magistra robiąc zaocznie.Była to umowa o pracę,nadal jestem zatrudniona w tej
        firmie, zatrudniono mnie bez znajomości. Wcześniej pracowałam na umowy
        zlecenia,bez umów,dorywczo od ok 17 roku życia.
        • Gość: adroz Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:30
          pracowalas i sie uczylas jak ty to pogodzilas ??? na zajecie chyba nie chodzilas :P:D
      • Gość: Borgia Praca w szkole od ręki !!! IP: *.tosa.pl 13.07.06, 14:20
        Dostałam pracę w dzień po obronie pracy magisterskiej.
        Śmiać mi się chciało, bo moja opiekunka praktyk strasznie się obraziła jak jej
        powiedziałam, że może na początku CHOCIAŻ w szkole popracuję.
        "A co ty myslisz? W szkole tak łatwo pracę dostać? Obudź się!"
        ... i się obudziłam ... następnego dnia rano - telefon z prośbą (!!!)
        o podjęcie pracy w Gimnazjum. Zrezygnowałam po półroczu. Starsi nauczyciele z
        zazdrością mówili - może chociaż Tobie się poszczęści z pracą, bo dla nas nie
        ma już za bardzo perspektyw.
        Tydzień po mojej rezygnacji z pracy w Gimnazjum (2 etaty + wychowawstwo)
        dostałam telefon od Dyrektora podstawówki-nowa propozycja. Nie przyjęłam.
        Potem przez 6 miesiecy szukałam pracy i zajmowałam sie przygotowaniami
        do ślubu. Teraz pracuję rok i to jest TO!
        Warto nie łapać pierwszej lepszej okazji pracy - przekonałam się tego na
        własnej skórze.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
        • Gość: aga Re: Praca w szkole od ręki !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.06, 16:15
          Pracowalam od I roku studiow, pracuje nadal w zawodzie, tylko przez 6 lat
          jeszcze nie zdążyłam sie obronic... ;) Jestem wiecznym studentem - zaocznym.
      • korkix78 Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę 13.07.06, 16:28
        No no, sami ludzie sukcesu :)

Studia skonczylem w czerwcu 2003,
        pracy w zawodzie nie mam do teraz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka