Gość: alien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:33 w swoim zawodzie? I z jakim natężeniem szukaliście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marek Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 20:42 No ok, przyznaj się ile już szukasz. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alien Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 22:01 Ja jeszcze studiuję :), tzn. teraz będzie 5 rok. I w zasadzie to zajęć niewiele, więc czas się za czymś rozejrzeć. A ciekaw jestem, co z tymi, którzy zaczęli szukać dopiero po obronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szukająca Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.07.06, 22:47 pierwszą praće dostałam na ostatnim roku na studiach dziennych-umowa o pracę! wcześniej od ok 16-ego roku życia umowy zlecenia a co za tym idzie doświadczenie. pierwsza praca w ogole nie byla zgodna z moim kierunkiem i aktualna też nie jest ;-) ale moj kierunek jest z góry obsadzany-Administracja-a przeciez wiadomo że tam trzeba mieć układy i układziki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucky Luke Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 23:44 Cześć. Ja od 3 roku pracowałem w banku na umowy-zlecenia gdzie zdobyłem doświadczenie. Oprócz tego rozne praktyki ale to były przerywniki 2 tygodniowe. Przed obrona (poczatek 2005) odszedłem z banku i zaraz po obronie (luty 2005) zaczałem szukac. Udało mi sie znaleźć prace w zawodzie (umowa o prace na czas nieokreslony) i zgodnie z zainteresowaniami i do tego w miare korzystną finansowo juz po 4 tygodniach szukania. Obecnie po roku zmieniłem prace na lepsza i korzystniejsza i pracuje u konkurencji poprzedniej firmy :D. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyootr Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę IP: 212.244.5.* 13.07.06, 11:24 Po obronie licencjata (czerwiec 2005) pracę znalazłem dość szybko jak na warunki mojego niespełan 20 tys miasta. Pierwsza oferta, pierwsza rozmowa kwalifikacyjna i miałem pierwszą prace. Niedługo minie rok jak pracuję w tej firmie. Acha jestem po administracji:)bez układów i układzików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę IP: *.it-net.pl 13.07.06, 11:56 staż z UP - po 3 tygodniach od obrony, w zawodzie jak najbardxziej, ale wcześniej sie tam zasługiwałam 3 miesiące gratis, praca (umowa na czes nieokreślony)- po 9 miesiącach stażu, w tym samym miejscu. powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola261 Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę 13.07.06, 13:53 Zaczęłam pracować juz na drugim roku studiów dziennych,na cały etat! Musiałam sama się utrzymać,to był licencjat więc tak przez rok,i pracowałam nadal magistra robiąc zaocznie.Była to umowa o pracę,nadal jestem zatrudniona w tej firmie, zatrudniono mnie bez znajomości. Wcześniej pracowałam na umowy zlecenia,bez umów,dorywczo od ok 17 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adroz Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:30 pracowalas i sie uczylas jak ty to pogodzilas ??? na zajecie chyba nie chodzilas :P:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borgia Praca w szkole od ręki !!! IP: *.tosa.pl 13.07.06, 14:20 Dostałam pracę w dzień po obronie pracy magisterskiej. Śmiać mi się chciało, bo moja opiekunka praktyk strasznie się obraziła jak jej powiedziałam, że może na początku CHOCIAŻ w szkole popracuję. "A co ty myslisz? W szkole tak łatwo pracę dostać? Obudź się!" ... i się obudziłam ... następnego dnia rano - telefon z prośbą (!!!) o podjęcie pracy w Gimnazjum. Zrezygnowałam po półroczu. Starsi nauczyciele z zazdrością mówili - może chociaż Tobie się poszczęści z pracą, bo dla nas nie ma już za bardzo perspektyw. Tydzień po mojej rezygnacji z pracy w Gimnazjum (2 etaty + wychowawstwo) dostałam telefon od Dyrektora podstawówki-nowa propozycja. Nie przyjęłam. Potem przez 6 miesiecy szukałam pracy i zajmowałam sie przygotowaniami do ślubu. Teraz pracuję rok i to jest TO! Warto nie łapać pierwszej lepszej okazji pracy - przekonałam się tego na własnej skórze. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Praca w szkole od ręki !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.06, 16:15 Pracowalam od I roku studiow, pracuje nadal w zawodzie, tylko przez 6 lat jeszcze nie zdążyłam sie obronic... ;) Jestem wiecznym studentem - zaocznym. Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: jak szybko po studiach znaleźliście pracę 13.07.06, 16:28 No no, sami ludzie sukcesu :) Studia skonczylem w czerwcu 2003, pracy w zawodzie nie mam do teraz. Odpowiedz Link Zgłoś