Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Długotrwale

IP: *.ilabs.pl 27.10.06, 10:38
    Jestem osobą długotrwale bezrobotną - 5 lat. Posiadam wyższe wykształcenie
    humanistyczne oraz podyplomowe. Niestety nikt nie jest zainteresowany moją
    ofertą pracy, którą to tu, to tam składam od czasu do czasu. Co państwo
    doradzają. Zaznaczam, że nie interesuje mnie praca fizyczna, ponieważ nie mam
    do tego zdrowia i zdolności.
    Obserwuj wątek
      • Gość: aga Re: Długotrwale IP: *.volta.net.pl 27.10.06, 10:48
        Hm może myślał Pan o jakiś praktykach? Nawet za darmo czy za pół darmo, ale
        zawsze to jest jakieś doświadczenie i sądzę, że poprawiłoby to Pana obraz w
        oczach przyszłego pracodawcy. Może w jakimś urzędzie czy jakiejś firmie
        prywatnej, chociażby dla 'świstka'. Według mnie najważniejsze jest to by
        pokazać, że mimo wszelkich przeciwności nie jest się osobą bierną i łapie się
        różnych rozwiązań. A jakiekolwiek doświadczenie zawodowe Pan posiada?
        Pozdrawiam i życzę szybkiej poprawy sytuacji.
        • Gość: Piotr Kowal Re: Długotrwale IP: *.ilabs.pl 27.10.06, 10:51
          Mam trzyletnie dośwadczenie pracy w szkole. Niestety po ostatnich zajściach w
          gimnazjum na Pomorzu wiadomo już czym jest praca w szkole.Może bowiem prowadzić
          do samobójstwa, nietylko ucznia, ale i nauczyciela.
          • Gość: Majka Re: Długotrwale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 11:23
            No z takim optymistycznym podejściem to nic dziwnego że nie możesz znaleźć
            pracy. Tak generalnie to lepiej nie wychodzić z domu bo nam może dachówka spaść
            na głowę ;)
            Nie rozumiem jak ktoś po studiach i podyplomowych może być 5 lat bezrobotnym. No
            chyba że to jakies strasznie nieżyciowe studia. Ale nawet jeżeli - nie studia
            decydują o tym czy ktoś znajdzie pracę ale umiejętności, wyobraźnia i zaradność
            życiowa. Proponuję panu udać się do psychologa, do doradcy zawodowego i do
            Urzędu Pracy. Jeśli przez 5 lat nie robił pan nic tylko się nad sobą użalał to
            pora zacząć COŚ robić w końcu. Powodzenia.
            • krzysztofsf Re: Długotrwale 27.10.06, 11:32
              No, jeden z najwiekszych atrybutow autora zostal roztrwoniony - mlodosc.

O ile 30-o letni eks nauczyciel nie ma raczej wiekszych problemow z przekwalifikowaniem sie, rozpoczeciem pracy jako sprzedawca, handlowiec czy inna "sciezka kariery", to 35-o letni z duza przerwa w zatrudnieniu nie jest juz atrakcyjny dla pracodawcow.
              • Gość: Piotr Kowal Re: Długotrwale IP: *.ilabs.pl 27.10.06, 15:17
                Młodość jest reczą wzgledną, w każdym wieku można się czuć młodo. A wy Panowie
                nie wciskajcie mi kity, że doradca zawodowy w Urzędzie Pracy jest coś gotowy
                doradzić, ponieważ jest zazwyczaj człowiek sam niewiedzący co ze sobą zrobić.
                Notabene leczę się u psychiatry od 6 lat - bez skutku. Proszę o konkretną
                pomoc, a nie o durne rady.
                • Gość: wilk Re: Długotrwale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 15:49
                  Jesteś doskonałym przykładem zwycięstwa systemu nad zwykłym człowiekiem.
                  OTAKE Polske właśnie "walczyli".
                  • Gość: Piotr Kowal Re: Długotrwale IP: *.ilabs.pl 27.10.06, 15:54
                    Dla mnie idealnym ustrojem byłby syeste socjalizmu PRL.
                    • Gość: wilk Re: Długotrwale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 16:00
                      Tamten system też był do bani , ale to co jest teraz to już kuriozum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka