Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w niemczech!

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 23:31
    Witam!!
    Mam takie małe pytanko, w niedługim czasie mam zamiar wyjechać do Niemiec i
    rozpoczać tam jakaś prace(jeżeli oczywiście wszystko pójdzie dobrze), jednak na
    chwile obecną nie posługuje się językiem niemieckim perfekcyjnie. Chciałby się
    dowiedzieć czy opłaca mi się jechać i na miejscu uczyć się języka, pracować ,
    czy próbować nauki w naszych wspaniałych szkołach, na kursach itp. ?

Z Góry Dziekuje za odpowiedzi!

Obserwuj wątek
      • Gość: Leziox Re: Praca w niemczech! IP: *.addcom.de 14.11.01, 01:47
        Przede wszystkim nie wiem,w jakim charakterze chciałbyś pracować.Ale-jżeli
        chociaż trochę znasz niemiecki,będziesz w lepszej sytuacji od nie znających
        tego języka i usiłujących znaleźć robotę.Jeśli nie znasz języka,to lepiej się
        pomęcz na kursach,albo nawet sam z jakąś dobrą książką i kasetami.To ostatnie
        jest tańsze i jak się uprzesz,to nauczysz się może jeszcze więcej.Moja rada-bez
        znajomości języka możesz do tego kraju jechać jako turysta,na robotę-nie
        polecam.
        • Gość: Nefliqus Re: Praca w niemczech! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 09:55
          Chyba masz racje poduczę się tu jeszcze i wtedy pojadę, ale niestety kasety
          odpadają(mogło by się okazać ze jestem za leniwy...), a wiec co polecasz kurs
          czy korepetycje dla 1 osoby ?
          Z Góry Dzięki

Jeżeli chodzi o to co chciałbym robić, to najbardziej odpowiadała by mi praca
          związana z komputerami.
          Znam dobrze podstawy poligrafii, podstawy tworzenia stron WWW, i takie programy
          jakie Corel, PHOTO-PAINT, no i oczywiście Office 2000 .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka