Gość: gość
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
15.01.07, 16:53
Mam pytanie do autora, dlaczego przedstawiłeś grafika komputerowego jako absolwenta ASP? Wystarczy spojrzeć na nazwę "grafik komputerowy". Moim zdaniem w tym momencie należy rozdzielić dwa pola zadań, pierwsze to rysunki artystyczne a drugie to produkty reklamowe które są bardziej związane z psyhologią marktingu i sprzedaży(czy też promowania produktu). Patrząc na dzisiejsze raklamy jest w nich bardzo mało wizji artystycznej a więcej podejścia psyhologicznego, weźmy chociażby banery film telekomunikacyjnych, elementy są tak zrobione żeby zwracać uwagę ewentualnego konsumenta, i nakłonić go do zakupu produktu a nie wpatrywania się w baner jak w obrazek! Oczywiście ważne jest aby reklama była zapamiętana swoim nietypowym wyglądem. Uważam, że aby tworzyć rzeczy opisane wyżej należy być technicznie przygotowanym, żeby tworzyć coś na fundamentalnych zasadach przyciągania uwagi(aktywne elementy, kontrasty itp itd). Co więcej mam do zarzucenia ASP, że wytwarza u ludzi tak zwaną manierkę i większość ich prac jest do siebie podobna. Sam jestem po studiach technicznych(politechnika) o specjalności grafika komputerowa i uważam, że taki rodzaj studiów lepiej przygotowuje do grafiki komputerowej mając na uwadze REKLAME!