Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.szczecin.mm.pl 17.04.07, 23:39
    Hej, mam zaproszenie na rozmowę do firmy AWD (firma doradcza) - ktoś juz był
    może? Jakie warunki, ile można zaproponować podstawy?
    Dodam, że mam wyższe wykształcenie i w j. angielskim racezj sie dogadam (może
    nie perfekt i nie technicznie, ale daję radę w "życowych" sytuacjach.
    Doradcą nie byłam, choć pracowałam tu i tam ;)
    Bardzo proszę o wskazówki.
    Obserwuj wątek
      • Gość: pracownik Re: AWD IP: *.szczecin.mm.pl 18.04.07, 14:15
        Też mam spotkanie i też będę wdzięczny za info :))
        • Gość: kaha Re: AWD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 11:14
          Byłam na rozmowie w tej firmie. Wyższe wykształcenie ekonomiczne jest dla nich
          atutem. Praca w terenie, wizyty u klientów i prezentacje produktów finansowych.
          Rozmowa Ok, nie koloryzują, przedstawiają system wynagrodzeń ( jak dla mnie był
          jasny). Nie obiecują od razu góry pieniędzy. Trzeba założyć własną działalność.
          Klientów zdobywasz samodzielnie poprzez rekomendacje. Comiesięczne plany do
          wyrobienia.
          Jeżeli ktoś ma doświadczenie w doradztwie finansowym i nie boi się prowadzenia
          działalności gospodarczej to ok. Na wstępie proponują szkolenie produktowe i
          wizyty u klientów z doświadczonym doradcą.
          • arfer Re: AWD 20.04.07, 01:15
            Jeśli kogoś interesuje branża finansowa, to ma do wyboru kilka sporych firm -
            Expander, Open, Goldenegg, Notus, Xelion. AWD próbuje startować na rynku, na
            którym sytuacja jest dość ustabilizowana i to nie z pozycji wielkiej firmy, ale
            małego szaraczka, który dziś jest jeszcze nikim. A doświadczonych doradców z
            rynku pozyskać bardzo ciężko, a wyszkolić swoich - wiele czasu i nakładów.

Nie sądzę, by coś się zmieniło, ale z tego co kojarzę, to plany są dosć
            wygórowane, a wynagrodzenie - w stosunku do konkurencji i zwłaszcza oferta -
            dość uboga.
            • Gość: Boga Re: AWD IP: *.szczecin.mm.pl 20.04.07, 08:23
              Dziękuję za wypowiedzi poproszę o jeszcze :)
              Z tego co czytałam na różnym forach, to trza zwerbować dla siebie kilka osób -
              nie wiem czy jako piramidka, czy chodzi o potencjalnych klientów.
              Poza tym, podobno trza chodzić po domach??!!
              No i podobno są weksle do podpisania z umową...??
              Czy to prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka