sajjitarius 10.06.03, 22:36 Koncze w tym roku architekture na politechnice wroclawskiej i mysle o wyjezdzie do Warszawy. Jak z praca dla absolwentow architektury w stolicy ? Prosze o powazne wskazowki, informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: architekt Re: Absolwent architektury IP: *.kalisz.mm.pl 11.06.03, 10:01 Ja skończyłam w styczniu wtym roku, ale do stolicy nie pojechałam, w przeciwieństwie do moich znajomych z wyższego rocznika. Jakieś dwa tygodnie temu zaczęły do mnie od nich spływać newsy, że biura z którymi współpracowali zakończyły z nimi współpracę, bo nie mają pieniędzy, by płacić za wykonana robota. A jeżeli nadal pracuję, to są poważne opóźnienia w wypłatach, więc radzę sie zastanowic, bo nie wiem jak wyobrażasz sobie przeżycie w Warszawie, jeśli ktoś będzie Ci zalegał z pensja przez, powiedzmy 2 miesiące albo więcej... To wszystko polskie realia. Ale powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archutekt Re: Absolwent architektury IP: *.kalisz.mm.pl 11.06.03, 10:05 To jeszcze raz ja. Nie miej złudzeń, że w stolicy jest tak różowo. Polecam stronę www.architekci.pl to się przekonasz, ilu ludzi po architekturze szuka pracy. Gdyby praca była w Warszawie to pewnie by tam pojechali, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś