Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

urlop wypoczynkowy

26.06.07, 12:37
    Ile w takiej sytuacji przysługuje mi urlopu wypoczynkowego 20 czy 25 dni?
    4 lata szkoła średnia dzienna następnie 2 lata studium dzienne. Pierwsza praca
    na cały etat niecałe 3 miesiące, następna praca od 3.02.2002 do 29.01.07. W
    tym okresie byłam na macierzyńskim i rok na wychowawczym. Obecna praca od
    6.02.2007.
    Obserwuj wątek
      • eriga Re: urlop wypoczynkowy 26.06.07, 12:44
        druga praca trwała od 2003 a nie jak napisałam od 2002.
      • patrycja.zasieczna Re: urlop wypoczynkowy 27.06.07, 14:55
        Jesli nie ukonczyla Pani studiów wyzszych i nie ma Pani 10 letniego stazu pracy
        przysluguje Pani 20 dni urlopu.
        • snajper55 Re: urlop wypoczynkowy 27.06.07, 16:26
          patrycja.zasieczna napisała:

> Jesli nie ukonczyla Pani studiów wyzszych i nie ma Pani 10 letniego stazu
          > pracy przysluguje Pani 20 dni urlopu.

Przecież można nie mieć studiów wyższych, nie mieć 10 lat stażu pracy i miec
          prawo do 26 dni urlopu. Wystarczy do tego np 5 lat pracy i ukończona szkoła
          policealna.

S.
      • snajper55 Re: urlop wypoczynkowy 27.06.07, 16:43
        eriga napisała:

> Ile w takiej sytuacji przysługuje mi urlopu wypoczynkowego 20 czy 25 dni?
        > 4 lata szkoła średnia dzienna następnie 2 lata studium dzienne. Pierwsza praca
        > na cały etat niecałe 3 miesiące, następna praca od 3.02.2002 do 29.01.07. W
        > tym okresie byłam na macierzyńskim i rok na wychowawczym. Obecna praca od
        > 6.02.2007.

Masz ponad 4 letni staż pracy, tak więc wymiar urlopu zależy od rodzaju
        ukończonej szkoły. Nie napisałaś, co to była za szkoła, ani co to było za studium.

Jeśli masz skończoną zasadniczą (lub inna równorzędną) szkołę zawodową, to do
        okresu pracy dolicza Ci się 3 lata. Masz wtedy ponad 7 letni staż i 20 dni urlopu.

Jeśli masz skończoną średnią szkołę zawodową, to do okresu pracy dolicza Ci się
        4 lata pracy. Masz wtedy ponad 8 letni staż pracy i 20 dni urlopu.

Jeśli masz skończoną średnią szkołę ogólnokształcącą, to do okresu pracy dolicza
        Ci się 4 lata pracy. Masz wtedy ponad 8 letni staż pracy i 20 dni urlopu.

Jeśli masz skończoną szkołę policealną, to do okresu pracy dolicza Ci się 6 lat
        pracy. Masz wtedy ponad 10 letni staż pracy i 26 dni urlopu.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka