Gość: katrin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 18:23 Mam pytanie czy ktos wie jakie są warunki pracy w Philipsie tj. w centrum finansowo-księgowym. I czy trudno się tam dostać. Czy rzeczywiście tak dobrze trzeba znać j. angileski ? dzieki ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markus.kembi Re: Praca w Philps 18.07.07, 19:08 Nie wiem czy trudno się dostać, wiem że mnie odrzucili. Angielski najlepiej znać biegle, a wypadałoby znać przynajmniej w stopniu umożliwiającym w miarę normalną komunikację, jeśli zamiast angielskiego znacznie lepiej znasz jakiś inny język, tj. język ojczysty któregoś z klientów (nie wiem skąd są klienci, ale holenderski, niemiecki albo francuski napewno się przyda, być może czeski), to nawet lepiej, bo angielski to teraz standard, prawie każdy w Polsce zna, a chodzi o to żeby się czymś wyróżnić. Do mnie pani haerówka zadzwoniła (za pierwszym razem, bo za drugim nikt nie zadzwonił) i od razu po przedstawieniu się przeszła na angielski, także znać trzeba, ale jeśli dobrze znasz się na rachunkowości, to może i tak zaproszą Cię na rozmowę a wtedy powiesz, że języka się douczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrin Re: Praca w Philps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 19:29 bo nieraz firmy ogłaszają się, że szukają ludzi z angielskim a później okazuje się, że wcale nie używa się go w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 000 Re: Praca w Philps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 02:20 w dziale finansowym angielski nie musi byc su per biegly, poziom srednio zaawansowany wystarczy. po rozmowie tel jest test, muisz znac zasady ksiegowania na kontach, c o po stonie debet itd. sa jakies krotkie zadanka. nie wiem jak wyglada kwestia wynagrodzenia, zaley to od poprzedniego doswiadczenia, mozesz dostac na wejscie i 1600 zl bruto i 2100 brutto... przez 2 lata co pol roku masz ocene i rewizje pensji. podobniez jest tez system premiowy za spelnianie celow miesiecznych. A swoja droga to juz nie bedzie niedlugo Philips ale inna firma, ktora przejmie centrum, pozdrawiam. ps. wg mnie warto sie zglosic i sprawdzic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
djo4 Re: Praca w Philps 19.07.07, 09:20 Co tydzień w poniedziałkowej wyborczej jest ogłoszenie do Philipsa. Markus, może spróbujesz jeszcze raz? Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Praca w Philps 19.07.07, 10:10 Ktoś mnie niedawno namówił, by spróbować raz jeszcze. Ale, o ile półtora roku temu zostałem zaproszony na Assesment Centre i byłem pewien, że mnie zatrudnią, o tyle tym razem nikt do mnie nawet nie zadzwonił. Wiedzy zawodowej mi przez ten czas nie ubyło, ale jestem już 2 lata po studiach i obawiam się, że teraz dla mnie już jest za późno - dyplom jest już out-of-date. Teraz w Philipsie mogę szukać pracy co najwyżej jako cieć, poczekam, może dadzą i takie ogłoszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
djo4 Re: Praca w Philps 19.07.07, 11:16 Widziałem, także ponownie ogłoszenie do Money Expert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Praca w Philps IP: *.crowley.pl 19.07.07, 10:52 ja pzepracowałem tam jedynie tydzien, też po angielsku była rozmowa kwalifikacyjna. natomiast przydzielili mnie do produkcji żarówek, ale zrezygnowałem, bo monotonna praca przy taśmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketrzyniak Re: Praca w Philps IP: *.olsztyn.mm.pl 21.07.07, 20:27 W ketrzynie do philipsa do biura przyjmuja po znajomosci.w ogloszeniach kosmiczne wymagania,a i tak dostaja sie ludzie ktorzy mieli sie dostac.moze w wiekszych miastach jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś