Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Philps

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 18:23
    Mam pytanie czy ktos wie jakie są warunki pracy w Philipsie tj. w centrum
    finansowo-księgowym. I czy trudno się tam dostać. Czy rzeczywiście tak dobrze
    trzeba znać j. angileski ? dzieki ;)
    Obserwuj wątek
      • markus.kembi Re: Praca w Philps 18.07.07, 19:08
        Nie wiem czy trudno się dostać, wiem że mnie odrzucili. Angielski najlepiej znać
        biegle, a wypadałoby znać przynajmniej w stopniu umożliwiającym w miarę normalną
        komunikację, jeśli zamiast angielskiego znacznie lepiej znasz jakiś inny język,
        tj. język ojczysty któregoś z klientów (nie wiem skąd są klienci, ale
        holenderski, niemiecki albo francuski napewno się przyda, być może czeski), to
        nawet lepiej, bo angielski to teraz standard, prawie każdy w Polsce zna, a
        chodzi o to żeby się czymś wyróżnić.

Do mnie pani haerówka zadzwoniła (za pierwszym razem, bo za drugim nikt nie
        zadzwonił) i od razu po przedstawieniu się przeszła na angielski, także znać
        trzeba, ale jeśli dobrze znasz się na rachunkowości, to może i tak zaproszą Cię
        na rozmowę a wtedy powiesz, że języka się douczysz.
        • Gość: katrin Re: Praca w Philps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 19:29
          bo nieraz firmy ogłaszają się, że szukają ludzi z angielskim a później okazuje
          się, że wcale nie używa się go w pracy.
      • Gość: 000 Re: Praca w Philps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 02:20
        w dziale finansowym angielski nie musi byc su per biegly, poziom srednio
        zaawansowany wystarczy. po rozmowie tel jest test, muisz znac zasady ksiegowania
        na kontach, c o po stonie debet itd. sa jakies krotkie zadanka. nie wiem jak
        wyglada kwestia wynagrodzenia, zaley to od poprzedniego doswiadczenia, mozesz
        dostac na wejscie i 1600 zl bruto i 2100 brutto... przez 2 lata co pol roku masz
        ocene i rewizje pensji. podobniez jest tez system premiowy za spelnianie celow
        miesiecznych. A swoja droga to juz nie bedzie niedlugo Philips ale inna firma,
        ktora przejmie centrum, pozdrawiam.
        ps. wg mnie warto sie zglosic i sprawdzic :-)
        • djo4 Re: Praca w Philps 19.07.07, 09:20
          Co tydzień w poniedziałkowej wyborczej jest ogłoszenie do Philipsa.
          Markus, może spróbujesz jeszcze raz?
          • markus.kembi Re: Praca w Philps 19.07.07, 10:10
            Ktoś mnie niedawno namówił, by spróbować raz jeszcze. Ale, o ile półtora roku
            temu zostałem zaproszony na Assesment Centre i byłem pewien, że mnie zatrudnią,
            o tyle tym razem nikt do mnie nawet nie zadzwonił. Wiedzy zawodowej mi przez ten
            czas nie ubyło, ale jestem już 2 lata po studiach i obawiam się, że teraz dla
            mnie już jest za późno - dyplom jest już out-of-date. Teraz w Philipsie mogę
            szukać pracy co najwyżej jako cieć, poczekam, może dadzą i takie ogłoszenie.
            • djo4 Re: Praca w Philps 19.07.07, 11:16
              Widziałem, także ponownie ogłoszenie do Money Expert.
      • Gość: ~ Re: Praca w Philps IP: *.crowley.pl 19.07.07, 10:52
        ja pzepracowałem tam jedynie tydzien, też po angielsku była rozmowa
        kwalifikacyjna. natomiast przydzielili mnie do produkcji żarówek, ale
        zrezygnowałem, bo monotonna praca przy taśmie.
      • Gość: ketrzyniak Re: Praca w Philps IP: *.olsztyn.mm.pl 21.07.07, 20:27
        W ketrzynie do philipsa do biura przyjmuja po znajomosci.w ogloszeniach kosmiczne wymagania,a i tak dostaja sie ludzie ktorzy mieli sie dostac.moze w wiekszych miastach jest lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka