Gość: access IP: *.koba.pl 23.07.07, 12:11 Czy znając podstawy programowania MySQL/SQL mam szansę na pracę w której mógłbym nauczyć się więcej o MySQL/SQL? Coś w rodzaju praktyki ale płatnej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0tdr0 Re: sql - szanse na pracę 23.07.07, 12:52 Z podstawami to raczej nie. Z reguly firmy szukaja kogos ze znajomoscia html+PHP+sql. Nigdy nie spotkalem sie z oferta dla "golego" sql-owca. Choc na pewno sa firmy, ktore takich zatrudniaja, ale obawiam sie, ze z biegla znajomoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: sql - szanse na pracę IP: 195.124.18.* 23.07.07, 12:53 zależy co to są podstawy (bo wiadome, że jedni zaniżają a inni zawyżają umiejętności) i czy przekonasz kogoś do siebie (czyli standard). Ja tak szukałem w Javie ale zawsze byli lepsi ode mnie. Teraz robie cos innego ale chyba znowu wystartuje. Według mnie dobrą metodą jest popatrzenie na ogłoszenia o prace i zobaczenie czego wymagają w profilach które Cie interesują. I potem uczenia się tego Odpowiedz Link Zgłoś