Gość: luizjana01 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 23:02 czy ktoś wie coś na ten temat, jak wyglądają rozmowy rekrutacyjne, i ogólnie jak się tam pracuje, jak wygląda dzień pracy, lata się po mieście za klientem???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luizjana01 Re: FINAMO- nowa firma, doradcy finansowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 21:58 nikt nic nie wiee???? proszę choć o kilka zdań na temat Odpowiedz Link Zgłoś
misiuras FINAMO- nowa firma, czyli kpina z doradców finanso 09.09.08, 19:42 łapanie klientów na kredyty hiopoteczne z ulotką naulicy? to żarty chyba? NIe! To rzeczywistość w finamo! Samochód służbowy? Tak jest napisane w ogłoszeniu rekrutacyjnym. Wypasik? Nie! To szyderczy smiech koordynatora, który jakojedyny jezedzi samochodem, bo to oddziałowy samochód jest. Nowa rozwojowa firma? 27 oddziałów w polsce? Sukces? A jak!? Ho ho! W czerwcu padł rekord sprzedazy kredytów hipotecznych - ponad 5mld w całej polsce. Ile uruchommiło finamo mając 200 doradców? ... ...tadam! niecałe 5mln...sprzedaz jednego dobrego doradcy w Openie. Udział w rynku? niecałe 0,001%...czyli niecały promil. Co to jest? Prawdziwa fiorma doradcza czy kpina? Doświadczony pracownik z kikluletnim stazem jest w finamo doradcą...a niedoswiadczony, prosto z polbanku z obsługi za ladą? Starszym doradcą! Mozliwe? WOczywiscie - tylko w Finamo! Bo to nowa jakość na rynku! Nowe zasady - najlepsza obsługa, nowe reguły. Czekam na wielkie BUUUUM! Wtedy bede wiedział ze opadła kurtyna obłudy i zakonczy sie nowa gorsza jakosc pseudodoradztwa. Finamo. To jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry doradca Re: FINAMO- nowa firma, czyli kpina z doradców fi IP: *.centertel.pl 25.09.08, 21:51 Nie wiem do jakiego oddziału trafiłeś, ale ja mogę powiedzieć, że auto oddziałowe jest dla wszystkich doradców, a nie tylko dla koordynatora (tak jest u mnie). Łapać kredytów z ulotką na ulicy nie muszę, ponieważ jest wiele innych rozsądniejszych metod (właśnie je poznalam w Polbanku). Żadno z doradztw działających na rynku polskim, nie ma takich oddziaów jak u nas w Finamo - one też przyciągają klientów. Jak dobrze obsłużysz klienta, to napewno Cię polecą, bo są zadowolieni. Wielu klientów z openfinase lub Expandera narzeka na ich pracowników, a nas polecają i to się liczy w tej branży. Jak inne doradztwa zaczynały działać na rynku też od razu nie miały dużego uddziału w rynku, a jqak sam przyznajesz - teraz mają spory. Wstrzymaj się wiec z negatywnymi wypowiedziami, jeśli nigdy nie pracowałeś w nowej instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalszczap Re: FINAMO- nowa firma, czyli kpina z doradców fi 26.09.08, 11:02 dokładnie tak jak napisałeś a najgorsze jest to że ludzi kierują się ogółem-jak jedna firma słaba to pozostałe tez takie muszą być.Proponuje samemu sprawdzić,przyjść do Fianmo bo własna ocena wynikająca z doświadczenia jest najbardziej obiektywna Odpowiedz Link Zgłoś
goma81 Re: FINAMO- nowa firma, czyli kpina z doradców fi 10.10.08, 22:03 Finamo chyba nie jest tak słabą firmą jak tu się pisze. Biorąc pod uwagę, że maja już ponad 30 oddziałów świadczy to bardziej o rozwoju niż upadkowi. Skoro wciąż powstają nowe siedziby to znaczy, że mają coraz więcej klientów, którzy chcą korzystać z ich usług. Jakoś nie widać aby chylili się ku upadkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernest Re: FINAMO- nowa firma, czyli kpina z doradców fi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 14:13 zgodze sie z Anią, niestety bo myślałem że ta firma naprawde jest ok:( napisze to co napisałem wcześniej na innych forach o finamo: Byłem na rozmowie w tej firmie i brak kompretencji ogromny. Pierwsza osoba z którą rozmawiałem -powiedziała że firma zatrudnia tylko na własną działalność a na drugiej rozmowie dowiem sie konkretów, jak wygląda praca, ile płacą.. Na drugiej rozmowie się dowiedziałem: -że jest to jednak zatrudnienie na umowę o prace z tym że wynagrodzenie jest rozliczane na własnej działalności. Poza tym druga osoba, niejaki "Glok" to najbardziej niekompetentna osoba jaką w zyciu widziałem, nie potrafił odpowiedziać na najprostrze pytania, tylko się denerwował i atakował. Nie wiedział nic o stanowisku na jakie firma zatrudnia, poza tym strasznie niesympatyczny człowiek, szkoda bo myślałem że to może być ok firma, ale jak zadzwonili z zaproszeniem na trzecia rozmowe stwierdziłem że nie chce z takimi ludźmi pracować i odmówiłem współpracy. Tacy ludzie jak te dwie osoby psują renome firmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: FINAMO- nowa firma, doradcy finansowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 15:28 bardzo prosze o bardziej merytoryczne wypowiedzi.Chce wiedziec jak wyglada sytuacja, znam geneze powstania firmy itp, ale prosze o info czym handluja oprocz kredytow, jakie mozliwosci inwestycyjne, w jakie firmy i w jakie produkty. I najwazniejsze czy dzialamy na zasadzie wlasnej bazy klientow, szukamy ich sami? czy dzialamy z klientem z ulicy? prosze o podpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
forum-voice Re: FINAMO- nowa firma, doradcy finansowi 11.09.08, 22:21 Liczą się tylko kredyty. Handlują tez unitlinkiem Axy. TFI Skarbca i jakąś strukturą. Nic szczególnego. Cisną na kredyty hipoteczne. O kartach kredytowych nie wspomne. Klientów tylko samemu. Najlepiej przynies do firmy własną baze. Słyszano parokortnie, ze chcą by przynosic gotowe bazy klientów i im udostępniac. Mi juz sie jezy włos na głowie. Nie maja call center i nie umawiaja klientów. Z ulicy wchodzą tylko rozmienic pieniądze na drobne. Zero pomocy z ich strony. zadnego wsparcia. Zdecydowanie lepiej ekspandera wybrac niz finamo. prowizje te same - ale od klientów sie ogonic nie mozna..a w finamo - puchy na sali. poza tym słabe oferty kredytowe! lepsze w oddziałach banków mozna dostac - klienci uciekaja. Jakies pytania jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabina Re: FINAMO- nowa firma, doradcy finansowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 19:25 Gościu, a może najpierw byś się wykazał wiedzą rynkową, jak byś się wykazał to byś może wiedział że teraz mówiąc Twoim niewybrednym językiem teraz wszyscy "cisną na kredyty hipoteczne, a gdybyś łaskawie przeanalizował historię np Ekspandera to byś się dowiedział jakie były początki tego Doradzttwa i jakie tam były puchy. Od tego czasu minęło 7 lat!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: FINAMO- nowa firma, doradcy finansowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 20:57 bardzo prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quick Re: FINAMO- nowa firma, doradcy finansowi IP: 85.232.233.* 26.09.08, 11:02 Pracuję w Finamo. Wsparcie dla Doradców jest bardzo duże, spory budżet marketingowy, wiele pomysłów i aktywności. Właśnie uruchomiono Infolinię dla klientów, Finamo jest już w TV, internecie, prasie. Zainteresowanie klientów już spore i z tygodnia na tydzień rośnie. Wiele poleceń dla Doradców - od klientów zachwyconych obsługą. Bardzo atrakcyjny system motywacyjny, konkursy wyjazdowe, znakomite szkolenia - pełna uczciwośc, niezalezność, jasna komunikacja. Nie wiem czego więcej mozna od firmy oczekiwać? Ja wreszcie znalazłem świetne miejsce dla siebie do pracy, po różnych wcześniejszych doświadczeniach. Polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: FINAMO- nowa firma, doradcy finansowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 14:06 Ci ludzie wogóle nie potrafią sie obracac w świecie finansów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie znaja podstawowych zagadnień, tak jak i kierownicy... Mój kolega jest tam kierownikiem, lubie go ale jest totalnym bezmózgiem i jak sie dowiedziałam że został kierownikiem to wszyscy znajomi ze śmiechu boki zrywali. Współczuje Klientom. Ale co sie dziwić jak firma wyrasta na POLBANKU. hahahhahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: FINAMO- nowa firma, doradcy finansowi IP: 85.232.233.* 11.12.08, 18:18 Wtaj kobieto krytykujaca kierownikow w finamo!! chcialbym porozmawiac o twojej wiedzy na temat zarzadzania zespolem sprzedazy! Dalbym ci 4 minuty i skladasz rekawice! Nie pisz takich komentarzy bo nie wiesz kiedy i kto moze byc Twoim Kierownikiem! Ale zycze Ci abym to byl ja wtedy zobaczysz na czym polega zarzadzanie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denver Re: FINAMO- nowa firma, doradcy finansowi IP: 94.254.147.* 23.12.08, 01:37 www.bankier.pl/wiadomosc/Problemy-w-Finamo-1878574.html nic dodac nic ująć :) Odpowiedz Link Zgłoś
finamo1 Re: FINAMO- nowa firma, doradcy finansowi 11.04.09, 20:03 co do zarządzania zespołem to kierownicy w finamo maja takie braki ze to sie w glowie nie miesci !!!! brak wiedzy na temat podstawowych zagadnien w temacie motywowania pracownikow i kierowania ich rozwojem. tam jest tylko : siadaj i dzwon !zero wsparcia, mowie tutaj o wiedzy i umiejetnosci komunikowania sie - BRAK !!doradcy sa, a raczej maja byc jak roboty, robic robic robic... ide o zaklad ze na stanowiskach kierowniczych sa osoby, moze nie wszystkie, ale jednak, bez wyzszego wyksztalcenia...samo mowi za siebie NIE POLECAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bor Re: FINAMO- nowa firma, doradcy finansowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 21:28 oj Dymano bliski twój koniec...... słyszałem że sprzedaż "robią" doradcy na sobie i swojej rodzinie, tak, tak, tak....sztuczna sprzedaż, sztuczne zawyżanie wyników, a plany rosną i rosną..... sami sobie zaciągają pętle na szyję..... oj, nie tędy droga do sukcesu, wypadało by jednak wymienić kadrę zarządzającą (głównie ladowców polbankowców) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy i hawranek Re: FINAMO- nowa firma, doradcy finansowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 21:57 dobrze gadasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: FINAMO- nowa firma, doradcy finansowi IP: *.telpol.net.pl 04.06.09, 13:20 Sedecznie wspołczuje Twojej załodze... Wlasnie takie techniki zastraszania stosowane sa w Finamo... A i owszem pewnie zacieci kierownicy beda odszukiwac winnych umieszczenia takich komentarzy,zamiast skupic sie na problemie. A jak znajda to zrobia pieklo z Twojego zycia,jesli tylko trafisz im na droge... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: FINAMO- nowa firma, doradcy finansowi IP: *.telpol.net.pl 04.06.09, 12:55 jesli chodzi o prace w Finamo... wszystko zalezy od oddzialu do jakiego trafisz. Niektorzy kierownicy sa przyjazni i pomocni,niestety w wiekszosci przypadkow atmosfera jest nie do zniesienia. O aucie sluzbowym zapomnij...a cala nazwa doradcy finansowi ma sie nijak do stanu faktycznego, sprzedajecie jeden produkt-AXA regularna inwestycja... wcale sie nie dziwie,skoro doradca dostaje za nia niemalze polowe skladki rocznej klienta...,a musi za to jeszcze wyzyc Finamo i sama AXA,Dzien pracy to wieczny stres... , nawet jesli robi sie plany w kredytach, Ax wymagaja... Oprocz tego wiele innych rzeczy,ktorych normalny uczciwy czlowiek nie jest w stanie zaakceptowac... A jesli chcialbys kiedykolwiek ominać droge sluzbową i isc bezposrednio do wyzszego przelozonego,nie zrobisz tego,bo bedziesz zastraszony i przesladowany. Tak przynajmniej jest w okregu poludniowym,a Pani dyrektor uwazam za calkowicie niekompetentną i stronnicza. NIE POLECAM i tak pewnie niebawem zbankrutuje!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: FINAMO- nowa firma, doradcy finansowi IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.09, 19:05 System motywacyjny mają taki, że jest raczej demotywacyjny. Zrobisz za mało nie zarobisz, więcej niż plan również (bo tego nie przewidzieli). Kierownictwo szkoda słów-niekompetentne! Jeszcze chwila i zbankrutują, ludzie odchodzą na grandę. Do niedawna proponowali umowę o pracę, teraz 1/8 etatu i działalność-chyba nie myślą, że ktoś będzie składał (mając swoją działalność) wniosku na kredyt np 1 mln przez Finamo, byłby niespełna rozumu. W każdym banku zapłacą mu uczciwą prowizję i jeszcze podziękują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: FINAMO- nowa firma, doradcy finansowi IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 22.06.09, 09:19 Wiem z doświadczenia (byłem na rozmowie testowej z ciekawości), że niekompetencja jest duża. Obsługiwały mnie 3 panie (doradca, kierowniczka, a później dołączyła chyba jakaś Pani dyrektor), które namawiały mnie na ofertę ING, a jak powiedziałem, że mam nieuregulowane wojsko, rozłożyły ręce i powiedziały, że jedynym rozwiązaniem będzie uregulowanie stosunku do służby wojskowej. Niestety żadna nie domyśliła się, że są też inne oferty i dostałem jeszcze kilka telefonów, czy już byłem w WKU załatwić sprawę wojska. Pomijam fakt, że rozmowa odbyła się w atmosferze salonu kosmetycznego. Pierwszy lepszy doradca po szkoleniu w Open Finance lub Expanderze byłby lepszym dyrektorem/kierownikiem/doradcą niż te Panie z którymi ja miałem spotkanie. Błędem Finamo było zatrudnienie ludzi z Polbanku, którzy nie mieli pojęcia o tym jak działa firma doradztwa finansowego i na czym to doradztwo polega. Dyrektorzy/kierownicy/szkoleniowcy powinni być pozyskani z konkurencji (a Polbank konkurencją nie jest). Jako pracownik konkurencji wiem też, że wiele głosów negatywnych na temat FINAMO wynika z tego, że niektórzy nie nadają się do takiej pracy - jest to praca stresująca i wymagająca poświecenia, ale w zamian otrzymuje się ponadprzeciętne wynagrodzenie. Jeżeli ktoś narzeka na to, że robi plan kredytowy, a każą mu sprzedawać AXĘ, to nie nadaje się do pracy w tej firmie. Jak sama nazwa firmy wskazuje (FINAMO Doradcy Finansowi), zostaje sie zatrudnionym na stanowisku doradcy finansowego, a nie doradcy kredytowego, a AXA ma być integralną częścią planu finansów osobistych klienta. I osoby, które nie przeliczyły jeszcze, że produkty typu AXA w długim okresie są dla klienta opłacalne - też nie nadają się do tej pracy. podsumowując - nie jest to praca dla każdego, ale zamiast wypisywać swoje żale na forum, można ją po prostu zmienić. A osoby, które czują, że sprawdziłyby się w roli doradcy finansowego, zachęcam bo potencjał jest bardzo duży do zarabiania dobrych pieniędzy w tej branży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mł Re: FINAMO- nowa firma, doradcy finansowi IP: *.ghnet.pl 18.08.09, 11:08 Ja również byłem na takiej rozmowie w Krakowie. Dyrektor oddziału spóźniła się na rozmowę 35 min ( sobie po prostu o niej zapomniała )Pracownik jej o niej przypomniał jak już byłem w oddziale. Wszystko wraz z oczekiwaniem na Panią dyrektor trwało 2 godziny!!! Oczywiście jak zapraszano mnie na rozmowę nikt o tym nie wspomniał - przecież co mogę mieć innego do roboty. Potem musiałem się tłumaczyć czemu mnie w pracy nie było przez dwie i pół godziny. Podsumowując z profesjonalizmem to się minęli o parę lat świetlnych. Mam dostać wyniki rekrutacji pod koniec tygodnia ale jakoś do Finamo mi się nie śpieszy. Odpowiedz Link Zgłoś