Gość: obiektywny IP: 89.191.147.* 06.05.08, 18:07 O jaki piękny PR. Za darmo czy jest jakaś transakcja wiązana ? Agora kupi TVP2 ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PR Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.sggw.waw.pl 06.05.08, 18:08 dobry PR - k...a w tej Polsce wszystko się pokręciło, przecież politycy to nie aktorzy czy piosenkarze Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca 06.05.08, 18:25 Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca. W odróżnieniu od Kaczorów co ich jedyną pracą było siedzenie pod maminą spódnicą i ścielenie łóżeczka rano i wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dan3iger Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 18:45 Potwierdzam!, to co piszesz, mam w domu świadka, który razem z Donaldem Tuskiem i Maćkiem Płażyńskim pracowali na linach, bardzo ciężko pracowali przykład: w Kędzierzynie Koźlu pracowali przy malowaniu komina ( pracownicy firmy po ekspertyzie stwierdzili że będzie to bardzo drogo kosztować a trwać ok. 4 lat) natomiast oni tyrając(czyli wisząc na linach alpinistycznych) całymi dniami zrobili to doskonale i perfekcyjnie udowadniając komunie że można dobrze i w krótkim terminie wykonać powierzoną pracę w ciągu kilku miesięcy, także wielki szacunek i chylę głowę przed tymi ludźmi jak również przed moim domownikiem z jego opowiadań wiem jak tworzyli w Gdańsku świetną ekipę do pracy wszyscy ich znali a BBC nawet film o nich nakręciła. Dlatego ci co nie maja pojęcie o ciężkiej pracy niech się mnie wypowiadają! Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Mao to Mao 06.05.08, 18:48 Czlowiek pracy. Czy ktos wie gdzie moznaby zamowic portet Mao Tse Tuska? Trzeba by powiesci w kazdej szkole, urzedzie doslownie wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan szfindel - typowe polactwo 06.05.08, 19:01 szfindel napisał: > Czlowiek pracy. > > Czy ktos wie gdzie moznaby zamowic portet Mao Tse Tuska? Od kiedy praca stała się przywarą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das_spiel_ist_aus polactwo to sposob patrzenia na problemy IP: *.adsl.alicedsl.de 06.05.08, 19:08 pokolenia "mlodych gniewnych" przez pryzmat zawisci i tu zgadzam sie z lahdaan,em. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Szacun - moi rodzice też zapieprzali 06.05.08, 19:30 Moi rodzice też zapieprzali, jeździli ciąć kalafiory, sprzątali mieszkania itp. po to aby mi i bratu godnie się żyło dorastając . Tusk to normalny człowiek w przeciwieństwie do popapranych kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Szacun - moi rodzice też zapieprzali 07.05.08, 06:58 etam, zwykłe nadymanie leniwca pospolitego zwanego Tuskiem. Choć z drugiej strony to Go rozumiem: przyszedł czas odwdzięczania się tym, co go do władzy wynieśli, więc bidula musi czekać na polecenia... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Wilk. Tak. To powinno ocieplić wizerunek premiera... IP: 195.177.83.* 07.05.08, 09:15 Jeszcze jakąś ckliwą opowieść o dzieciach. Najlepiej działalność dobroczynna. I już. Notowania w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aw Re: Tak. To powinno ocieplić wizerunek premiera.. IP: *.chello.pl 07.05.08, 12:10 No biorac pod uwage ze konkurencja stwierdzila ze "mysly sie nie chowali na podworkach ale w lepszych miejscach" to rzeczywiscie blyskotliwy PR i po prostu nowa jakosc :> Ale musi skrecac w srodku Pinocheta - Kaminskiego ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis ^^^^^^^^^Kaczor pewnie nigdy uczciwie nie pracował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 12:38 Tylko myślał jak knuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kowalski Polak nie mial szans- ale Kaszuba brali IP: *.tpgi.com.au 07.05.08, 14:06 Polak nie mial szans- ale Kaszuba brali zawsze bo to niepolak Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Polak mial szansę- ale Kaszuba brali 10.05.08, 02:45 Teraz Polska jak Kaszëbë taczki bédzie piékna!!! Wznosimy apele wolnego ludu. My chcemy cudu, my tak chcemy cudu. Na nasze wezwanie stanął Kaszeba, uczynić cuda, gdy przyszła potrzeba. Raczek nieboraczek, Kaszub z bajórka, „niesalonowy adepcik podwórka”. Historyk z komina, czyścik „Świetlika”, ruszył ciemnotę w kierunku śmietnika. Drą czarne szaty ofiary Redyka. Idą zawodząc w kierunku śmietnika. Z nienawiścią plują, gna ich okrzyk mas. Zgodni. „Wolni ludzie, tworzyć czas”! Dzisiaj pośrednikiem aniół Kaszëba. On nam przynosi przychylność nieba! „Schwał terô tę skrzynię, wësëp z nij wszëstko.” Niech dzieją się cuda, żyje się lekko! Już pierwszy cud cieszy wnet rodziców, witają z rozłąki swoich dziedziców. „Jak Pón Bóg stworzył swiat, téj wszëscë aniołowie mocno są cesze, le jeden anioł stojôł smutny w nórce i nic nie gôdôł, a béł aniół Kaszëbów. Tak go sę Pón Bóg spytôł: »cësz të jes taczi smutny, aniele?« A on rzekł: »Jakże jǒ ni móm bëc smutny, Boże. Calëczki swiat taj jes piękno stworzył, le Kaszëbë jes ostawił tak biedné: le piôseczk, a nic więcyj« Pón Bóg sę przezdrzôł na Kaszëbë i rzekł: » Po prôwdze, aniele, Mosz sę na co juscëc, ale zazdrzë le do skrzëni, czë tam jesz w nij co je«. Anioł podniosł wieko i jaż krzyknął z ucechë: »Jô, tu jesz je skopicą jęzor, błotków, lasów i gór. Jesz kawał modrégo morza i përznę dobryj zemi tu je!«. Pón Bóg sę usmiéchnął i rzekł: »Schwał że terô tę skrzënię i wësëp z nij wszëstko, co w nij je, twoim Kaszëbóm«. Anioł zrobił tak, jak Pón Bóg kôzôł, I tak Kaszëbë taczki są piękné”.* *Tekst Donald Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donnek A Kaczory siedziały z mamusia i kotem, zero życia IP: *.chello.pl 07.05.08, 17:19 zero kobiet, zero przyjacioł :) Odpowiedz Link Zgłoś
bary1234 Re: Szacun - moi rodzice też zapieprzali 21.05.08, 07:40 Tusk napewno ciężko pracował ale dawno temu bo jeśli uważacie że w porównaniu z Kaczorami pracuje teraz więcej to znaczy że albo jesteście ciemniakami albo egoistami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Poprawcie tekst na stronie głównej - jest 1998 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 19:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Re: szfindel - typowe polactwo IP: *.e-wro.net.pl 06.05.08, 19:36 > Od kiedy praca stała się przywarą? Dla takich jak on praca jest hańbą. Po co pracować, nie lepiej leżeć <ch..em> do góry i czekać na cuda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin Re: szfindel - typowe polactwo IP: 213.17.140.* 07.05.08, 12:00 a jeszcze lepiej jest wypisywać pierdoły na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Mówiąć że ta praca to ujma obrażasz miliony Polakó IP: *.chello.pl 07.05.08, 17:23 Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CivitVratis Przynajmniej umie pracować nie jak ten nieudacznik IP: *.chello.pl 07.05.08, 09:48 poprzedni premier pierwszy nieudacznik IV RP, całe zycie u mamci pod pierzyną, ani kobiety ani prawka ani konta tylko "obracanie kota ogonem"... żenua Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boso & kaczo Re: Mao to Mao - a glupota to glupota... IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 06.05.08, 20:25 "szfindel"... jakze celny przydomek sobie wybrales!!! P.S. "Trzeba by powiesci w kazdej szkole, urzedzie doslownie wszedzie" Czy przypomina ci sie teraz z lezka w oczach to, co kiedys robiles za czasow stalinowskich? Odpowiedz Link Zgłoś
testigo Znaczki z Dzieciątkiem Donald do klapy pionierom 07.05.08, 01:27 należy zamówić już w środę... A swoją drogą - mamy teraz w Albionie kilkaset tysięcy premierów!!! Cóż za potencjał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dan3iger Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 19:00 > Potwierdzam!, to co piszesz, mam w domu świadka, który razem z Donaldem Tuskiem > i Maćkiem Płażyńskim pracowali na linach, bardzo ciężko pracowali przykład: w > Kędzierzynie Koźlu pracowali przy malowaniu komina ( pracownicy firmy po > ekspertyzie stwierdzili że będzie to bardzo drogo kosztować a trwać ok. 4 lat) > natomiast oni tyrając(czyli wisząc na linach alpinistycznych pryez cały dzień z wyciągniętymi do góry rekami którymi remontowali i malowali komin) całymi dniami > zrobili to doskonale i perfekcyjnie udowadniając komunie że można dobrze i w > krótkim terminie wykonać powierzoną pracę w ciągu kilku miesięcy, także wielki > szacunek i chylę głowę przed tymi ludźmi jak również przed moim domownikiem z > jego opowiadań wiem jak tworzyli w Gdańsku świetną ekipę do pracy wszyscy ich > znali a BBC nawet film o nich nakręciła. Dlatego ci co nie maja pojęcie o > ciężkiej pracy niech się mnie wypowiadają! Pisze jeszcze raz bo zapomniałem dodać o tym ze wisząc całymi dniami na linach i remontując oraz malując komin ( alpiniści wiedza co to znaczy) po pracy wieczorem nie byli w stanie się uczesać, ale stanęli na wysokości zadania i w krótkim czasie stali się znaną i bardzo cenioną firmą wykonująca pracę alpinistów przemysłowych ( bardzo dobrze płatną, choć po latach odbije się to na kręgosłupie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca IP: *.d4.club-internet.fr 06.05.08, 20:15 chcesz powiedziec ze tylko Donald Kiepski pracowal ciezko w Polsce w ciagu ostatnich 200lat? Bo czemu maja sluzyc te peany na czesc i ku chwale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 20:16 Weź się człowieku do pracy to parę rzeczy zrozumiesz. Jeśli ktoś ma poradzić sobie uczciwie z rządzeniem Polską to tylko facet, który radził sobie uczciwie w życiu. Może jakiś konkretny argument przeciwko niemu. Daleki jestem od bezkrytycznego podziwu dla kogokolwiek, ale nareszcie mamy normalnego premiera, nie poskomunistycznego kombinatora, czy prawicowego nieudacznika. Kaczor może i uczciwie, ale sobie nie radził. Kompletnie nie ogarniał życia, poczawszy od założenia rodziny skończywszy na jakichs podstawowych umiejętnościach typu założenie sobię konta w banku. Bał się i nienawidził wszystkich którzy dawali sobie radę, im lepiej sobie radzili, tym bardziej ich nienawidził. Jak taki człowiek mógł zrobić coś konstruktywnego, on miał motywację tylko żeby komus zaszkodzić. W zestawieniu z nim po prostu normalny uczciwy facet jakim jest Tusk faktycznie wygląda węcz nierzeczywiście:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca IP: *.d4.club-internet.fr 06.05.08, 20:45 > Weź się człowieku do pracy to parę rzeczy zrozumiesz. i znowu pudlo PObaranku, popros o zwrot podatkow jakie PeLo zuzywa na szkolenie takich jak Ty -pracuje zawodowo od 32 lat, stworzylem (od podstaw!) 6 firm , wszystkie istnieja i maja sie dobrze! Pracowalem w kilku krajach, bylem na najnizszych szczeblach w hierarchi firm , bylem na najwyzszych(przyjmowalem ludzi do pracy i zwalnialem ludzi z parcy), a wiec swoje uwagi zachowaj dla siebie. Bo jak widzisz nie trzeba byc PObaranem zeby ciezko i uczciwie pracowac. >Może jakiś konkretny argument przeciwko niemu prosze bardzo - polityk ktory obiecuje cuda nie jest wart papieru toaletowego ktory zuzyl - po siedmiu miesiacach rzadzenia (ten typ ma wiekszosc w sejmie i Senacie - PIS nie moze obronic weta prezydenckiego!) nie ma zadnego (!!!) BILANSU do pokazania. Prezes najmnieszej prywatnejfirmy z takim "bilansem"(a raczej jego brakiem) idzie na zielona trawke! - nawet nie zaczal realizowac swoich licznych zapowiedzi i obietnic z kampani wyborczej - Donek Kiepski nie rzadzi(wiesz co to znaczy?) ale prowadzi kampanie prezydencka. Nawet bogate panstwa nie moga sobie pozwolic na tak dlugie kampanie wyborcze! - osmiesza sie koncentrujac akcje swojego NIERzadu na atakowniu PIS- u i prezydenta, a przypominam ze mialo byc pieknie i milosciwie! TO co wygadywali : Pitera(ktora juz sie chyba zuzyla!?) Palikot, Nisiolowki i kilku innych bylo najbardziej plugawa kampania opluwania poprzednikow. >Bał się i nienawidził wszystkich którzy d > awali sobie radę, im lepiej sobie radzili, tym bardziej ich >nienawidził nienawiesc i zajadlosc az bije z dzialan Donka KIepskiego i jego NIERzadu, Przypomne tylko ze DOnio juz "maczal paluszki" w tzw "Nocnej zmianie", jego partyjka firmowala rozkradanie majatku narodowego, a clous de programme to jest numer jaki Donio Kiepski wywinal po poprzednich wyborach. Donio Kiepski dwa razy przegral a ze mial zyczenie byc tym "najwzniejszym" to wzial sie obrazil i pod jakims blazenskim pretekstem mianowal sie opozycja!!! A wiec te twoje uwagi o zajadlosci i nienawiesci pasuja "jak ulal" do marnego charakteru tego Rudego Sloneczka Kaszub! A znajomy powiedzila mi dzisiaj ze "rudy to nie kolor to charakter" pasuje na 122% (tyle co oficjalne POparcie dla Donka Kiepskiego!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boso & kaczo Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca... IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 06.05.08, 20:54 -pracuje zawodowo od 32 lat, stworzylem (od podstaw!) 6 firm , > wszystkie istnieja i maja sie dobrze! ------------------------------------------------------------------ Jak patrze na twoje wypowiedzi na tym forum, ich jezyk i styl, obycie oraz kulture osobista (czy raczej jej brak...) to nie bardzo chce mi sie wierzyc w owe "szesc firm"! P.S. Czy masz jakies konkretne argumenty przeciwko rudym? Czy moze doznales jakiejs krzywdy w mlodosci? A moze tez nie lubisz Murzynow, homoseksualistow, cyklistow oraz masonow?? Bardzo, bardzo zenujacy poziom wypowiedzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca... IP: *.d4.club-internet.fr 06.05.08, 21:05 > Jak patrze na twoje wypowiedzi na tym forum, ich jezyk i styl, > obycie oraz kulture osobista (czy raczej jej brak...) to > nie bardzo chce mi sie wierzyc w owe "szesc firm"! "wiara" u PObarankow to jakis przymus, czy to tak od urodzenia? > P.S. Czy masz jakies konkretne argumenty przeciwko rudym? Donek Kiepski przynosi im wstyd! a rude to bradzo atrakcyjne kobiety! mam nadzieje ze z powodu Donka Kiepskiego nie beda zmieniac koloru wlosow! a co do reszty, to nie lubie oszustow, zlodziei i bandytow. A kto z kim spi to nie moje "skarpety"! a parafrazujac! > Bardzo, bardzo zenujacy poziom wypowiedzi!!!- a raczej pytan czy u POnaiwniakow takie pytania to odruch/nawyk/ czy potrzeba? Taki slabiutki i naiwny sposob dowartosciowywania sie?Bo: my w PeLo jestesmy tacy cacy a wszyscy inni to nie lubia : ..... -tu mozesz wpisac wszystkich tych ktorych wymieniles w swoich pytaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 23:01 90% twoich wypowiedzi stanowią inwektywy. nie wiem jak "stworzyłeś" te "firmy"(no chyba że jesteś oszustem, złodziejem lub bandytą) bo w biznesie liczy się konkret, a w twoich wypocinach nie można się go doszukać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaasd Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca... IP: *.chello.pl 07.05.08, 09:58 No niestety ja tez musze przyznac, ze jestes zenujacy...Juz uzywanie zwrotow typu "PObaranki" swiadczy o twojej prostocie. Z takimi ludzmi jak ty sie nie dyskutuje, szczegolnie, ze twoim glownym argumentem przeciw Tuskowi jest obiecywanie gruszek na wierzbie. Mozna by tu zapytac o 3 mln mieszkan i tysiace km autostrad(powstalo bodajze 15 w ciagu 2 lat, juz SLD sobie lepiej radzilo), ale po co skoro ty zaraz wyskoczysz z kolejnym wysublimowanym argumentem: "Donek Kiepski jest rudy, wiec musi byc falszywy". Jak z kims takim dyskutowac?6 firm? Nawet jesli, znam osoby bardzo bogate,ale prymitywne i glupie jak but... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdds Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca... IP: *.chello.pl 07.05.08, 10:04 Jeszcze chcialbym sie odniesc do tych gruszek na wierzbie...Trzeba sobie zdawac sprawe, ze w kraju gdzie 50% spoleczenstwa nie potrafi czytac ze zrozumieniem bez takich obiecanek wyborow sie niestety nie wygra. Tacy jak ty probuja nam wmawiac, ze dalismy sie oszukac glosujac na PO, otoz NIE:). Ja od poczatku wiedzialem, ze wszystkich obietnic nie spelnia, wiec oszukac sie nie dalem. Czekam tylko na zniesienie emerytur pomostowych i ustaw ulatwiajacych dzialalnosc gospodarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca IP: *.gprs.plus.pl 06.05.08, 20:59 > PIS nie moze obronic weta prezydenckiego! Bez jaj. Może to w tych "kilku krajach", ale tam nie ma chyba PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca IP: *.d4.club-internet.fr 06.05.08, 21:07 > > PIS nie moze obronic weta prezydenckiego! > > Bez jaj. a masz jakies inne "jaja"!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burżuazja won Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca IP: *.subscribers.sferia.net 06.05.08, 21:10 Człowieku wyluzuj. Nie masz się czym chwalić. Ludzi pewnie zwalniałeś za to że krzywo sie na ciebie spojrzeli, a firmy zakładałeś za pieniądze które nakradłeś za komuny. Piszesz że pracowałeś w wielu krajach, a za komuny za granice wyjeżdżali tylko ci co podpisali lojalkę, więc wszystko jasne- jesteś zwykłym komuszkiem, który za pieniądze PZPRowskiego aparatu znakomicie odnalazł sie w nowej rzeczywistości. Tuska nie lubisz, bo miałes nadzieję, przedsiębiorco od siedmu boleści, że zrobi sie jeszcze bardziej liberalne prawo pracy i ludzi bedziesz mógł jeszcze bardziej wykorzystywać żeby na ciebie zapieprzali. P.S. "ciebie" specjalnie piszę małą literą poniewaz nie zasługujesz na szacunek. I żeby była jasność- nie jestem zwolennikiem PO, PIS-u czy innych złodziei partyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca IP: *.d4.club-internet.fr 06.05.08, 21:22 > Człowieku wyluzuj. Nie masz się czym chwalić. widocznie mam skoro tak cie "zolc zalala" :)))))))) Ciag dalszy to tylko twoja PObsesja! Trezba byc tak ograniczonym i przeszkolonym prze PeLo zeby takie idiotyzmy plodzic! Skoro Ty kradles i kolaborowales to myslisz ze wszyscy tak musieli? Nie tak dawno Donio Kiepski zadawal pytanie "dzie Pan byl 13 grudnia?" Otoz PObaranku ja takie pytanie moge zadac Donkowi Kiepskiemu i to jemu zrobi sie glupio! A o dodszkodowanie za Intenat nie wystepuje tylko dlatego ze to beda placi zwykli ludzie. Ale na pewno bym wystapil gdyby bylo to wyplacane z puli pieniedzy przeznaczonych na emeytury takich UB-oli i ich szpicli, takich jak Ty! Szacunek u takich jak Ty bylby dla mnie obrazliwy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burżuazja won Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca IP: *.subscribers.sferia.net 06.05.08, 21:34 No jasne bo dla komuchów liczy sie tylko szacunek swoich partyjnych kolegów. Jestem ciekawy ile płacisz swoim pracownikom? Pewnie najniższą pensję. I nie zalewa mnie żadna żółć. Dziwi mnie że taki wielce wykształcony, obyty w towarzystwie człowiek, robi tyle błędów, to pewnie ze zdenerwowania( i kogo tu żółć zalewa)i zajmuje sie pisaniem postów z plebsem. A swoich firm nie pilnujesz? A powiedz jeszcze na kogo głosowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca IP: *.d4.club-internet.fr 06.05.08, 21:45 > No jasne bo dla komuchów liczy sie tylko szacunek swoich >partyjnych kolegów. o Doniu Kiepskim mowisz? >Jestem ciekawy ile płacisz swoim pracownikom? Pewnie najniższą >pensję. obecnie nic nie place!!!! ale nie ciesz sie :)))parcuje z rodzina :))) pracownicy w tej chwili to balast! Polacy szybko sie przekonaja co to znaczy. Wszyscy znajomi pracodawcy planuja zwolnienia, ale Donio oglosi cud i wszyscy w budzetowce dostana prace i kase! >I nie zalewa mnie żadna żółć. Dziwi mnie że taki wielce wykształcony, obyty w towarzystwie człowiek, robi tyle błędów, to pewnie ze zdenerwowania bardzo lubie takich "nawiedzonych" co lepiej wiedza, ale to cecha PObarankow >( i kogo tu żółć zalewa) ano Ciebie, nieudacznik jestes i usilujesz zagadac smutna prawde, liczysz na cuda Donia zeby wyjsc z "nory" , a cudow jak nie bylo tak nie ma!ja, na szczescie nigdy w zyciu nie liczylme na cuda i cudotworcow. > )i zajmuje sie pisaniem postów z plebsem. A swoich firm nie >pilnujesz? no nie ucza myslenia POszkolkach dla baranow? kto powiedzial ze MAM kilka firm, Teraz mam jedna i dobrze sobie zyje, tylko podatki na POnieudacznikow zdzieraja skore, ale przezylo sie roznych cudakow, przezyje sie i Donka Kiepskiego :)))) >A powiedz jeszcze na kogo głosowałeś? ....................... na nikogo! zdziwiony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burżuazja won Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca IP: *.subscribers.sferia.net 06.05.08, 23:29 no jasne, pracownicy to balast bo tacy "biznesmeni" jak ty chcieliby żeby pracować na was za darmo. widocznie twoi znajomi nie potrafią prowadzić interesów. skoro uczciwych ludzi nazywasz nieudacznikami to tak, jestem nieudacznikiem, ale widze ze miałem racje, ze jestes zwykłym złodziejem, który dorobił się na krzywdzie innych. Chwila, pisałeś że stworzyłeś 6 firm od podstaw, a więc poprzednie upadły? Czy ktos mądrzejszy je od ciebie przejął? Tak, zdziwiony jestem, ze nie głosowałeś na pisuary. Jesteś zaślepiony nienawiścią do POpaprańców że nazywasz wszystkich, którzy mają inne zdanie PObaranami, zupełnie jak kaczy klan. Poza tym nazywając mnie PObaranem, zwolennikiem PO, zaprzeczasz swojej mądrości, która tu próbujesz przedstawić. Pomyśl, gdybym był za PO to bym nie był przeciwnikiem liberalizmu, a jak na pewno zauważyłeś, taka postawe reprezentuję. Sądziłem, że po moim podpisie, prędzej nazwiesz mnie komuchem, ale ty cały czas swoje, w kółko PObaran, i tak do każdego na forum. Nasuwa więc się tylko jeden wniosek- piszesz tu tylko po to żeby się dowartościować, i lejesz jadem na każdego kto ma choć trochę inne zdanie niz ty. Jestes więc albo dzieckiem neostrady, albo podstarzałym, zgorzkniałym emerytem, któremu wnuczki pokazały co to jest internet. P.S. Ja tez na nikogo nie głosowałem, ale tez nie jestem na slepo nastawiony przeciwko tym, których wybrali ci co głosowali. Mogłeś iść do wyborów i zagłosować na swoją partię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doman Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca IP: *.magma-net.pl 07.05.08, 01:31 Ostatnio na gazecie był artykuł o tym jak to wykorzystuje się do promocji firm, marek itd. W osobie Jurka, który wysmażył na tym forum chyba najwięcej postów ze wszystkich jak na tę późną porę, widzę przejaw tego samego mechanizmu tylko w wersji "negatywny marketing polityczny". Otóż pan biznesmen Jurek, który założył 6 firm, jest fantastycznym biznesmenem, bogatym Polakiem i inteligentnym człowiekiem bez partyjnych zapatrywań - skomentował około 50% postów, które były przychylnie nastawione do pana premiera Tuska. Normalne dla biznesmena - dobrze, że w czasach rozkręcania tych 6 firm nie było internetu bo by, żadnej nie rozkręcił, tylko siedział i komentował, komentował... PS. To kompletne odcięcie się od partii w kontekście marketingowym wskazuje na kogoś młodego i prężnego z PISu - czyżby pan Kurski :D bravo bravo :D Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca 07.05.08, 02:15 @ Jurek twoj IP wskazuje ze piszesz z Francji. Jestes tam teraz przejazdem, na wakacjach czy wycieczce, czy tez moze tam mieszkasz od tych 32 lat, i to tam zakladales te swoje szesc swietnie prosperujacych firm rodzinnych? W wyborach udzialu nie brales jak piszesz, a dlaczego? Za daleko bylo do ambasady by wyrazic swoja wyrafinowa niechec do PO ktora podkreslasz w kazdym poscie? Mi nie bylo za daleko wyrazic swoja dezaprobate dla poprzedniego rzadu - choc rowniez nie bylem wtedy w Polsce. I jesli do obecnego rzadu bede mial po 3 latach zal zal, to sie rowniez pofatyguje... Pieprz*sz na tym forum straszne ogolniki i glupoty. Nie wiesz jaka wiekszosc ma PO w Sejmie wobec ewentualnego weta.. Tak na moje, to pewnie cie w Polsce dawno nie bylo - a jednak wypowiadasz sie bardzo ostro o ludziach ktorzy nieco mocniej niz ty odczuwaja skutki swoich wyborow (lub braku pojscia na wybory). Moze sie myle, ale pal cie licho. Odpowiedz Link Zgłoś
comrade Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca 23.05.08, 10:04 > >A powiedz jeszcze na kogo głosowałeś? > > ....................... na nikogo! zdziwiony? To po co te całe tyrady? Ktoś kto nie głosuje - uważa że albo wszystko jest OK, albo że jest mu obojętne kto rządzi. Znasz taką przenośnię: "back seat driver?". To chyba ty, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rest in pis Pracuje zawodowo od 32 lat... a pierwsze 13 w SB ? IP: *.chello.pl 07.05.08, 09:53 na poczatku było trudno Jureczku a potem to juz jakos koledzy ze starej firmy pomogli - pamiętasz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muszka komuszka Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca IP: *.smtsoftware.com 07.05.08, 14:19 Bo to były firmy typu "Ziutek & Szwagier", w porywach dwuosobowe. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca 06.05.08, 21:20 w takim razie pierwszy zawołam" konia na prezydenta". albo pszczółkę Maję. Ludzie! całkiem wam na mózg propaganda padła? Niech każdy robi to w czym jest dobry. Tyle jeszcze kominów do malowania .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca IP: *.nice.hnet.pl 06.05.08, 23:13 zgadzam się w pełni! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca 06.05.08, 21:14 dobrze. ale ja chciałbym żeby moim krajem rządził sprawny organizator, a nie alpinista czy linoskoczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do olias Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 15:53 to weź sobie małych kurdupli oni ci zapewnią wszystko!! Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca 06.05.08, 22:10 Optymistyczne to wszystko - Donald jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Szacunkek dla Donalda, on wie co to praca 07.05.08, 10:43 Znaczy, ze z calych sil i z poswieceniem wspierali "zbrodniczy rezim"? Ladnych rzeczy sie tu dowiadujemy ;) > w Kędzierzynie Koźlu pracowali przy malowaniu komina ( pracownicy firmy po > ekspertyzie stwierdzili że będzie to bardzo drogo kosztować a trwać ok. 4 lat) > natomiast oni tyrając(czyli wisząc na linach alpinistycznych) całymi dniami > zrobili to doskonale i perfekcyjnie udowadniając komunie że można dobrze i w > krótkim terminie wykonać powierzoną pracę w ciągu kilku miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurztwarz Premierem jest jakim jest, ale.. IP: *.acn.airbites.pl 01.06.08, 02:41 Premierem jest jakim jest, ale zanim znalazł sie tu, gdzie jest, był zwykłym człowiekiem i się tego nie wypiera. Nie udowadnia na siłę "inteligenckiej" długosci "nosa". czytałam artykuł o saksach Tuska w innym czasopiśmie i - o ile nie był sponsorowany (artykuł)- to zrobił na mnie wrażenie. wszyscy jakoś zaczynamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiperek Czupryna IP: *.c201.msk.pl 06.05.08, 18:11 Czuprynę to on miał wtedy piekielnie bujną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypis Re: Czupryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 18:16 i czego szczekacie pisowskie pieski, zazdrościcie gościowi, że pracował, on przynajmniej poznał co to jest praca, w przeciwieństwie do duck brothers, którzy dorastali w miejscach lepszych niż podwórka i nie skalali się ciężką pracą, aby ją póżniej docenić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Czupryna IP: *.d4.club-internet.fr 06.05.08, 20:20 a to kolega z tych co to wyznaja zasade "nie matura , lecz chec szczera .....". Znam osobiscie setki ludzi ktorzy ciezko pracwoali w Polsce i za granica, ktorym Donek Kiepski to piet nie siega, i wszytkich teraz nalezy mianowac Premierem? Obrazasz ludzi ktorzy ciezko pracuja przez cale aktywne zycie, a Donio Kiepski raz raczki sobie ubrudzil, a teraz ma to byc "listek figowy" ktory ma go zaslonic przed krytyka budzacego sie narodu oglupionego przez zapowiedzi cudow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boso & kaczo Re: Tusk osiagnal nieco wiecej nizli "mature"... IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 06.05.08, 20:37 "budzacego sie narodu oglupionego przez zapowiedzi cudow ?" Czy moze piszesz "Jurku" o tej czesci narodu, ktora zostala juz doszczetnie oglupiona przez Radyjo Ma-ryja oraz politykow blisko z nim zwiazanych? Bo chyba tylko ta grupa spoleczna w Polsce wierzy w jakies cudowne rozwiazania! P.S. Wole polityka, ktory choc raz "ubrudzil sobie raczki" od takiego, ktory cale swoje dorosle zycie przezyl odgrodzony od spoleczenstwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Tusk osiagnal nieco wiecej nizli "mature"... IP: *.d4.club-internet.fr 06.05.08, 20:57 > Czy moze piszesz "Jurku" nie musisz barc tego w cudzyslow , takie mam imie od urodzenia! >ktora zostala juz > doszczetnie oglupiona przez Radyjo Ma-ryja ludzie maja wybor (jezeli chodzi o to radio ktorym piszesz) tylko ze Polacy nie ma maja wyboru jezeli chodzi o sluchanie/ogladanie/czytanie opini o rzadach Donia Kiepskiego i jego NIERzadu. Krytycznych opini nie ma!!!!!! Mozna tylko chwalic!! >Bo chyba tylko ta grupa > spoleczna w Polsce wierzy w jakies cudowne > rozwiazania! nie pamietasz czy udajesz? Donio zapowiadal cuda i szafy(oraz szuflady) pelne projektow i propozycji. A jak jest w realu? Placz i zgrzytanie zebow, przez kilka miesiecy caly rzad zajmowal sie laptopem Ziobry (i klapa!!!), Pitera miala udowodnic ze CBA to PIS- owska mafia, i co? nawet najglupsi dziennikarze nie cha pokazywac sie w programach obok tej pani ... i tak bez konca i co dziennie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sybirak Re: Tusk osiagnal nieco wiecej nizli "mature"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 21:23 Jurek,Donio zrobił jeden cud,i to jaki piękny,wysłał małego gudłaja na szczaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Tusk osiagnal nieco wiecej nizli "mature"... IP: *.d4.club-internet.fr 06.05.08, 21:29 jezeli to jest szczyt twoich oczekiwan w stosunku do Szefa Rzadu RP , to tylko twoj problem! Tylko ze jak sie Polacy "obudza ze snu o POmilosci" to na kogo beda "zale wylewac"? Swiat nie bedzie czekal az Donio wezmie sie do uczciwej pracy i zajmie sie tym czym powinien! a nie "pokazywaniem palca Polakom w czasie tzw .oredzia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noobom mówię nie!! JUREK TO JAKIŚ zakompleksiony dzieciak... IP: *.subscribers.sferia.net 06.05.08, 21:42 Którego nikt nie lubi i wyżywa sie na forum. Usłyszał co rodzice mówią dyskutując o polityce i teraz komentuje wszystkie posty które są za Tuskiem. Jurku, daj juz spokój, juz po dobranocce, idź spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tooz Re: Tusk osiagnal nieco wiecej nizli "mature"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 00:25 Gość portalu: Jurek napisał(a): > nie pamietasz czy udajesz? Donio zapowiadal cuda i szafy(oraz > szuflady) pelne projektow i propozycji Donio zapowiadal cuda ale nie zapowiadal chyba ze cuda stana sie 7 czy ile tam miesiecy po wyborach wiec przestan juz mydlic oczy, a jezeli w to uwierzyles tak mocno to mozesz juz przestac-ja w kazdym razie bylem swiadomy. Szuflad pelnych projektow rzeczywiscie nie ma ale tak zle jak mowisz tez nie jest. Ale przede wszystkim jest NORMALNIE bez zadnych specjalnych kompromitacji chodz prezydent nasz kochany nie pomaga... A oceniac realnie co sie zmienilo bede po ok. 2 latach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rest in pis Jurek, sziedź dalej w tej francji i nie wpieprzaj IP: *.chello.pl 07.05.08, 09:56 sie tutaj w Polsce miedzy wódkę a zakąskę bo żabojad sam w sobie jest załosny, a propisuwarski żabojad to juz dno !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bim Jak premier Tusk na saksach pracował IP: 193.120.72.* 06.05.08, 18:13 Pan Premier Tusk ciezko pracuje... nad swoja promocja. Niech Pan Premier Tusk zajmie sie zmniejszeniem podatkow, biurokracji, usprawnieniem Zusu, itd. Za ladne slowa i obrazki nie zostanie pan Prezydentem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zmuzbi Re: Jak premier Tusk na saksach pracował 06.05.08, 19:50 Do gość - Bim Kpić można wtedy, kiedy samemu można się wykazać czyś lepszym - opisz bohaterską pracę swoich idoli!Pokaż co potrafisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.toya.net.pl 06.05.08, 18:14 A po co baranie tu wchodzisz...wlaz na Gazete Polska...tam bedziesz mial arykuly dla siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiking Sam jestes baran, cenzure by sie chciało? IP: *.city-connect.pl 06.05.08, 18:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Sam jestes baran, cenzure by sie chciało? IP: *.toya.net.pl 06.05.08, 18:17 Cenzure? Przeciez ja ciebioe nie wysylam do Berezy Kartuzkiej, tylko do Gazety Polskiej...Chyba, ze nie rozrozniasz... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 [...] 06.05.08, 18:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sam jestes baran, cenzure by sie chciało? IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.08, 18:27 ....ale za to jaka patriotyczna przeszłość!!!!!!! :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
almagus [...] 06.05.08, 20:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek [...] IP: *.d4.club-internet.fr 06.05.08, 21:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiking Człowiek sie czerwieni jak czyta o tym leniu IP: *.city-connect.pl 06.05.08, 18:14 Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Człowiek sie czerwieni jak czyta o tym leniu 06.05.08, 18:17 Nie czerwien sie i nie czytaj, zamiast tego wejs sie smierdzacy nierobie do jakies roboty, jak chociazby Donek...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.08, 18:21 Ależ obrzydliwy PijaR, kto to słyszał żeby premier Najjaśniejszej Rzeczpospolitej skalał się pracą fizyczną ! Zamiast rozpowiadać jakieś propagandowe brednie, Tusku powinien przyznać że całe życie przesiedział na wikcie mamusi bawiąc się z kotem. Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: Jak premier Tusk na saksach pracował 06.05.08, 18:33 Mądra decyzja, że zabrali Donaldu Tusku. Z tym stolarzem to już po dwóch tygodniach nie mieliby co robić ! Polak jednak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.chello.pl 07.05.08, 17:46 krystin3 naucz się polskiej gramatyki, a potem udzielaj publicznie. "Mądra decyzja, że zabrali Donaldu Tusku" - co to jest??? Ruska jakaś składnia czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: more cowbell! Jak premier Tusk na saksach pracował IP: 82.210.191.* 06.05.08, 18:40 www.ssportsman.com/wordpress/wp-content/uploads/2007/11/cowbell.jpg tak mi się skojażyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 18:42 Był matoł, jest baran. Nudne to wszystko i głupie. Szkoda tylko, że za nasze pieniądze :/ No ale cóż, uroki demokracji okraszone polską mentalnością jeszcze niejednym cudem nad Wisłą nas uraczą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krojcik Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: 77.223.195.* 06.05.08, 18:54 3 miesiące? Ale się chłop narobił:-)) Tyle szukali i tylko trzy miesiące znaleźli???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.cpe.netcabo.pt 06.05.08, 19:09 89 to były zupełnie inne czasy... Spokojnie można było dobrze zarobić w 3 miesiące. Po co siedzieć dłużej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.n4u.airbites.pl 06.05.08, 19:35 Gość portalu: z napisał(a): > 89 to były zupełnie inne czasy... Spokojnie można było dobrze zarobić w 3 miesi > ące. Po co siedzieć dłużej? 7 ($) x 3 (miesiące) x 20 (dni) x 10 (godzin dzienni)= 4200 $ -tyle zarobił 4200$ : 20$ (średnia krajowa w Polsce)= 210 średnich krajowych Nawet jezeli polowe stanowily koszty, to i tak zarobil w 3 miesiace, tyle co w Polsce srednio w 8 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.d4.club-internet.fr 06.05.08, 21:33 nie tylko on i nie tylko w Norwegii! Tylko co z tego? czy to jest powod do chwaly! Nie kazdy w tamtych czasach mogl wyjechac na zaksy. Takiego "strasznego" opozycjoniste puscili! zasluzyl sie ? Komu i czym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.08, 18:51 czy to są jakieś pochwalne pieśni o polskim premierze? że jest taki zaradny, sprytny, obyty w świecie itd? że sprytnie przemycił pontony i alkohol przez granicę? a może na skutek życia kiedyś w biedzie premier już do końca życia nie oderwie się od koryta z publicznymi pieniędzmi? taka zwielokrotniona zapłata za ciężką przeszłość i za dawne trudy? a może nigdy nie nadawał się i nadal nie nadaje się do normalnej pracy, jaką muszą wykonywać przeciętni ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 20:02 a może nigdy nie nadawał się i nadal nie nadaje si > ę > do normalnej pracy, jaką muszą wykonywać przeciętni ludzie? dokładnie, przecież nie po to kończył studia żeby zapieprzeć w polu. ale jak nie miał innego wyjścia to wykazał się zaradnością. ale to przecież straszna wada. zaradność to cecha której elektorat braci kaczyńskich nienawidzi najbardziej, ponieważ elektorat braci kaczyńskich to przede wszyskim ludzie niezaradni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.d4.club-internet.fr 06.05.08, 21:35 szczegolnie byl "zaradny" jak jego "partyjka" rozkradala majatek narodowy. Taka zaradnosc to az strach sie bac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brunho Re: Jak premier Tusk na saksach pracował 06.05.08, 22:52 o PC i kaczuszkach piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś zawsze to lepiej niż IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.08, 18:53 "niebawić" się na podwórku przez całe życie. Zwłaszcza z tą hołotą z robotniczych rodzin, panie dziejku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Gdzie te wieżowce przyszłości? IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.08, 18:56 Na stronie głównej klikam na "Nieprawdopodobne wieżowce przyszłości" i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAŻNY Jak premier Tusk na saksach pracował IP: 195.116.128.* 06.05.08, 18:57 Na głwonej stronie jest błąd ponieważ widnieje rok ||1998|| a nie ||1989|| a to sprawia wielka roznice! Prosze o poprawke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikimiki Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 18:59 nie denerwuj się, niech Rzeczpospolita opublikuje zdjęcia Wielkich Braci z saksów w odwecie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Jak premier Tusk na saksach pracował 06.05.08, 19:08 Tusk potrafil zarobic na siebie i rodzine.Nie musial prosic,jak Kaczynskie mamusi o 2 Zlote na cukierki.To boli pisdziadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt ciekawe jak by sobie poradzili dwaj bracia IP: *.infinity.net.pl 06.05.08, 19:03 na takich saksach poza kolem podbiegunowym w atmosferze niepewnosci i zapewne oczywistego ukladu Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Skandal! Straszna prawda zionie z tego akapitu 06.05.08, 19:07 Nie mogę uwierzyć. Straszna prawda zionie z tego akapitu: "Senior rodu znał niemiecki jeszcze z czasów okupacji. Donald rozumiał po niemiecku i też trochę mówił, więc sobie obaj porozmawiali, tamten pan od razu go polubił." Tak oto "człowiek z zasadam" został zdemaskowany. Skandal i straszne rozczarowanie dla narodu. Chyba już nikt nie da głosu na tego oto człowieka, który ma zło w oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boso & kaczo Re:Skandal, czy tez wypowiedz "myslacego inaczej"? IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 06.05.08, 20:46 Tak sie sklada, iz ja akurat tez znam j. niemiecki... Moze jakis komentarzyk pan(i)e "placebo"??? P.S. Probujesz sugerowac, iz "polubil" laczy sie przyczynowo (w tekscie) ze "znal niemiecki", a to dosyc mizerna proba manipulacji! Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Re:Skandal, czy tez wypowiedz "myslacego inaczej" 06.05.08, 21:14 Gość portalu: boso & kaczo napisał(a): > P.S. Probujesz sugerowac, iz "polubil" laczy sie przyczynowo (w > tekscie) ze "znal niemiecki", a to dosyc mizerna proba manipulacji! Nie to, a to, że polubił człowieka, który znał niemiecki w czasach okupacji. Po pierwsze jakiej okupacji? Po drugie skoro znał niemiecki, to jaką funkcję pełnił? Więc kogo polubił premier? To jest oczywisty skandal i tragedia straszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal historii się nie uczyło, co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 02:35 > Nie to, a to, że polubił człowieka, który znał niemiecki w czasach > okupacji. Po pierwsze jakiej okupacji? Jak to jakiej? Podczas okupacji Norwegii. 9 IV 1940 III Rzesza rozpoczęła operację "Weserubung Nord" - inwazję na Norwegię, którą zajęła całkowicie do 10 VI 1940. I okupowała Norwegię prawie do końca wojny. O bitwie pod Narwikiem, w której uczestniczyła nasza SBSP nie placebo99 słyszał? > Po drugie skoro znał > niemiecki, to jaką funkcję pełnił? Więc kogo polubił premier? > To jest oczywisty skandal i tragedia straszna. Hm, zapewne żadną? Kontaktów z okupantem nikt nie mógł uniknąć, więc prawie wszyscy w jakimś stopniu musieli poznać niemiecki. Jaki z tego "skandal" czy "tragedia"? Tragedia to jest to, co powstaje w wyniku działania twoich przewodów myślowych. Odpowiedz Link Zgłoś
z1234567 dla mnie donald i tak jest nierobem 06.05.08, 19:28 dla mnie donald i tak jest nierobem o oredziu napiszcie, dluzej niz trzy miesiace rzadza i g.. zrobili cale PO to lenie Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: dla mnie donald i tak jest nierobem 06.05.08, 19:57 Do rekordu jeszcze im sporo brakuje - jakies poltora roku. Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Polska Kronika Filmowa :) 06.05.08, 19:28 Ja pierdzielę, po prostu NIE WIERZĘ, że propaganda rodem z PRL wróciła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Jak premier Tusk na saksach pracował IP: 81.210.36.* 06.05.08, 19:30 Człowiek zna ciężką pracę. Za to trzeba go szanować. Dobry człowiek na właściwym stanowisku.!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rolnik Fakt do szklarni to Tusk się nadaje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 19:34 ''' Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Re: Zaczną sie bluzgi PISkomuny i RM.... 06.05.08, 19:49 pierot6 napisał: > normalka... Zaraz dołączy ydzyk,ńowak,aetz...itd Odpowiedz Link Zgłoś
sendivigius Re: Jak premier Tusk na saksach pracował 06.05.08, 19:36 I w 1988, za glebokiej komuny, ten przesladowany opozycjonista dostaje paszport. No prosze, czlowiek sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Late Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.globalconnect.pl 06.05.08, 20:11 1988 rok to nie była żadna "głęboka komuna" i z paszportami nie było większych problemów, z wyjątkiem zwykłej biurokratycznej mitręgi. Też byś dostał, gdybyś był wówczas na świecie, nie nazywał się np. Kuroń i złożył wniosek. Wyjeżdżałem na saksy do Niemiec w 1980 roku i paszport dostałem bez żadnych znajomości, przynależności, łapówek czy układów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.subscribers.sferia.net 06.05.08, 20:15 Jak podpisałes lojalkę to i dostałeś paszport bez żadnych problemów. Poza tym jakbyś nie wiedział, to w 1980 nie było Niemiec tylko NRD i RFN. Zanim zaczniesz cos pisać dzieciaku to poczytaj troche historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczydupek Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.res.east.verizon.net 06.05.08, 21:09 > Jak podpisałes lojalkę to i dostałeś paszport bez żadnych problemów. Poza tym j > akbyś nie wiedział, to w 1980 nie było Niemiec tylko NRD i RFN. Zanim zaczniesz > cos pisać dzieciaku to poczytaj troche historii. G... widziales i g.. wiesz, a wymadrzasz sie odwrotnie proporcjonalnie do tego. Pewnie wyczytales w swoich ksiunzkach, ze NRD i RFN to byly Niderlandy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.subscribers.sferia.net 06.05.08, 21:17 Co, prawda w oczy kole? W ogóle twoja wypowiedź ma sie nijak do tego co napisałem, poza tym nie dyskutuje z kims dla kogo słowo klucz to g...no. P.S. ty w swoich książkach pewnie do tej pory masz napisane że ZSRR istnieje. I nie wiem o co ci chodziło z tymi Niderlandami? Przeciez Niderlandy to Holandia, a faktem jest, że przed zjednoczeniem, przed upadkiem muru berlińskiego było NRD i RFN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 13:44 W 88 głęboka komuna? Chyba cię pogieło z lekka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Late komuchy jak zwykle łżą ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 23:06 > 1988 rok to nie była żadna "głęboka komuna" i z paszportami nie było większych > problemów, z wyjątkiem zwykłej biurokratycznej mitręgi. Też byś dostał, gdybyś > był wówczas na świecie, nie nazywał się np. Kuroń i złożył wniosek. > Wyjeżdżałem na saksy do Niemiec w 1980 roku i paszport dostałem bez żadnych zna > jomości, przynależności, łapówek czy układów. Lake napisał i kłamie ja też wyjeżdżałem jako student do rodziny za granicę i miałem wielkie problemy z paszportem wiec o czym kłamco piszesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motek Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.pools.arcor-ip.net 06.05.08, 20:11 W 1988 to komuna byla w rozsypce, paszport mozna bylo dostac bez szczegolowych przesluchan na komendzie MO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boso & kaczo Re: Jak premier Tusk na saksach pracował... IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 06.05.08, 20:20 "I w 1988, za glebokiej komuny"? W 1988 roku to komuna juz byla praktycznie w rozsypce... P.S. Czy ktorykolwiek z braci Klamczynskich kiedykolwiek w swoim zyciu wykonal choc mala, zupelnie niewielka prace fizyczna??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erghm Re: Jak premier Tusk na saksach pracował... IP: *.subscribers.sferia.net 06.05.08, 20:24 No jak to nie? Prezydent ma dzieci, a były premier ma kota :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.tcl108.dsl.pol.co.uk 06.05.08, 21:03 po pierwsze - jaki 1988? 1989. po drugie - lato 1989 to gleboka komuna?! a o wyborach czerwcowych slyszal, he? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 21:52 > I w 1988, za glebokiej komuny, ten przesladowany opozycjonista dostaje paszport. No prosze, czlowiek sukcesu. < jak widać - ze złości i zazdrości bydle każdą głupotę napisze. kolego drogi, szanowny sendivigius'ie: mówic, że w 1988 roku była "głęboka komuna: może tylko historyczny nieuk. w 1988 roku paszport dostawał każdy. sam osobiście nie dostawałem paszportu konsekwentnie od 1969 roku, kiedy to mój rodziciel postanowił był nie wrócic z wycieczki i ostał się w Austrii. ale już w 1988 roku w maju byłem u niego - wtedy właśnie w końcu, po nastej kolejnej próbie zdychająca komuna dała mi paszport. więc nie posuwaj głupot - napisz po prostu, że nie lubisz Tuska - bo to jest Twój problem, a nie tam jakaś "głęboka komuna" w 1988 roku! śmiechu warte te twoje złości... Odpowiedz Link Zgłoś
sendivigius Re: Jak premier Tusk na saksach pracował 06.05.08, 23:00 > jak widać - ze złości i zazdrości > bydle każdą głupotę napisze. > kolego drogi, szanowny sendivigius'ie: > mówic, że w 1988 roku była "głęboka komuna: może tylko historyczny nieuk. w 198 > 8 > roku paszport dostawał każdy. sam osobiście nie dostawałem paszportu > konsekwentnie od 1969 roku, kiedy to mój rodziciel postanowił był nie wrócic z > wycieczki i ostał się w Austrii. > ale już w 1988 roku w maju byłem u niego - wtedy właśnie w końcu, po nastej > kolejnej próbie zdychająca komuna dała mi paszport. > > więc nie posuwaj głupot - napisz po prostu, że nie lubisz Tuska - bo to jest > Twój problem, a nie tam jakaś "głęboka komuna" w 1988 roku! > > śmiechu warte te twoje złości... A mnie nie dala, i nie dala nikomu kogo znalem. Coz, myslalem ze obracam sie wsrod ludzi przyzwoitych, ale historia mnie zweryfikowala. To my bylismy, jak piszesz, bydlaki, a wszystko co bylo to mi sie snilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnikliwy Jest napisane, że w1989 r. A to WIELKA różnica ! IP: *.pl 07.05.08, 11:02 Trzeba czytać ze zrozumieniem, a nie z zacietrzewieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.speed-net.pl 06.05.08, 19:37 naród prosi o dalszą część sagi o Donaldzie, w odcinkach przynajmniej raz w tygodniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flyingmisiek Re: Jak premier Tusk na saksach pracował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 19:41 Tak nic się w Polsce nie dzieje to wyciągają media jakieś głodne kawałki. Śmiechu warte wasze aluzje do pracowitości Donalda T. Odpowiedz Link Zgłoś
zmuzbi Jak premier Tusk na saksach pracował 06.05.08, 19:42 Uczciwie zarobił na ten samochód.Tego na pewno nie można mu wytknąć! W tym czasie do Skandynawii jeździło się na zarobek, inni starali się "ukraść" pierwszy milion!! Odpowiedz Link Zgłoś