Gość: j0e gdy swiat zaczyna chorowac przychodza lekarze..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 09:14 tacy jak Hitler i Stalin, porywajac niezadowolona gawiedź.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Zabronić pracy obcokrajowcom w Polsce, IP: 94.254.203.* 11.02.09, 09:55 Niemcy, Francuzi i Brytyjczycy u nas pracują i nie płacą podatków, dotego ich banki okradają nasze firmy. Zabronić pracy obcokrajowcom w Polsce, natychmiast!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
infobrokering321 Re: Zabronić pracy obcokrajowcom w Polsce, 15.11.13, 23:52 jakiś genialny sposób na zabronienie mi pracy kiedy jej nie mam pseudofilozofku. moje pytanie jest na temat i niestety nie ma nic do dodania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Praca tylko dla swoich IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.09, 10:10 Niemcy nie chca owtierac rynku pracy? Moze nie dla wszystkich,ale ten rynek nie jest zamkniety. Pracownicy niektorych branz moga pracowac, wszyscy prowadzacy dzialanosc gospodarcza (Gewerbe,poza pewnymi wyjatkami), no i wszyscy kraczacy na "zamnkniety" niemiecki rynek : od poczatku lat 90 polski firmy oddelegowuja pracownikow do Niemiec rowniez calkiem legalnie; szczegolnie w branzach budowlanych,miesnych (rzeznie),oraz stocznie.Byc moze na wyspach jest wiecej Polakow, ale Polakow pracujacych jest najwiecej w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skrawek Praca tylko dla swoich IP: *.bsb.vectranet.pl 11.02.09, 10:17 Jezeli to prawda a wszystko na to wskazuje,to Pan Prezydent mial racje.Natomiast obserwojoc to wszystko z boku dochodze do wniosku ze na tej sytuacji Polacy mogli by zrobic SUPER INTEREZ i to PODWOJNY.Zacis zeby bo nigdy nam nie bylo latwo utrzymac niski kurs zlotowki , przez co bylibysmy bezkonkurencyjni jezeli chodzi o gospodarke i wreszcie nauczylibysmy panow wielkich gospodarek nie tylko europy ze ludzi nalezy szanowac w kazdej sytuacji nie tylko jak jest BUM GOSPODARCZY,no ale do tego trzeba by rzodu ktory ma wizje rozwoju swego KRAJU,i nie jest grabazem wlasnej gospodarki-STOCZNIE-jestem prostym czlowiekiem byc morze sie myle ale w przeciwienstwie do tych co rzodzom zalezy mi na tym zeby POLACY mieli na CHLEB Odpowiedz Link Zgłoś
mai_wawa Praca tylko dla swoich 11.02.09, 10:19 To że polacy komukolwiek zabierają pracę to trochę populistyczna ściema. Oczywiście w 10% przypadków może się tak zdarzyć. Natomiast w 90% przypadków polacy wykonują prace, które nie będą chętnie wykonywane przez bogatszych obywateli niemiec czy GB. Będą oni zawsze woleli siedzieć na zasiłku niż pracować w tych zawodach. Zresztą to samo u nas w polsce - ukraińcy i ukrainki wykonują wiele prac, których polacy nie zrobią. Obecnie stawka za sprzątanie w wawie wynosi od 15 do 20 zł za 1h pracy, przy czym najmniej życzą sobie na 4h. I nigdy nie spotkałem polaka, który by pracował za te pieniądze - było nie było jest to około 2000 zł na rękę. A jeśli nie będzie polaków i nowych krajów UE to gdzie wylądują fabryki zachodnich koncernów - w chinach, ukrainie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Praca tylko dla swoich 11.02.09, 11:37 Jak tak dalej pojdzie to znow zaczna sie wyjazdy do Stanow.Tam bezrebocie jest znacznie nizsze niz w Europie. Wyczytalem dzisiaj w tamtejszym internecie,ze dopoki bezrobocie jest jednocyfrowe to nie istenieja obawy o powazny kryzys. Owszem jest przyhamowanie gospodarki,ale dla zwyklego czlowieka,poza problemami kredytowymi innych objawow jeszcze mocno nie widac. Panuje psychoza kryzysu napedzana mediami a to jest zly objaw,bo powoduje ograniczenie wydatkow przecietnej rodziny.Kolko sie zamyka.Mniej zakupow,mniej popytu,mniej podazy,mniej produkcji,mniej pracy. Wszyscy licza na dzialania nowego prezydenta....czekaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzwiękoweic Re: Praca tylko dla swoich IP: 80.48.143.* 11.02.09, 13:19 jestem prostym czlowiekiem . TO PO CO KŁAPIESZ DZIOBEM ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eqw Re: Praca tylko dla swoich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 16:25 wiele europejskich krajow ma nizsze bezrobocie niz usa i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Praca tylko dla swoich IP: 94.251.143.* 13.02.09, 10:07 Mogę z własnego doświadczenia potwierdzić, że to szczera prawda - nie od dzisiaj ... Parę lat temu "knedle" reklamowali dobre zarobki - i ... dałem się nabrać do pracy w PANASONIC-u w Pilznie - gdzie ludzie z wyższym wykształceniem pracowali za fizycznych na taśmie tzw. Lince. a inne zajęcia były dlas czechów ( czeszek) miały one zarobki o ok. 80% wyższe od nas i cała ich praca to mądrowanie się bo norma MUSI być zrobiona - typowe Szwejki - zresztą Szwejk przy nich to mały "pikuś".A, mściwe to,tojak diabli. Po 200 dodzinach pracy był, zapis że można pojechać na przepustkę ( do kraju) ale pani brygadzistka nie wyrażała zgody bo...ona nie zagadza się to jej prawo lecz nie obowiązek... tak mówiły a ludzie wiali jak tylko się dało t była firma słowacka - ogłaszająca się w naszych mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Praca tylko dla swoich IP: 94.251.143.* 13.02.09, 10:12 Mogę z własnego doświadczenia potwierdzić, że to szczera prawda - nie od dzisiaj ... Parę lat temu "knedle" reklamowali dobre zarobki - i ... dałem się nabrać do pracy w PANASONIC-u w Pilznie - gdzie ludzie z wyższym wykształceniem pracowali za fizycznych na taśmie tzw. Lince. a inne zajęcia były dlas czechów ( czeszek) miały one zarobki o ok. 80% wyższe od nas i cała ich praca to mądrowanie się bo norma MUSI być zrobiona - typowe Szwejki - zresztą Szwejk przy nich to mały "pikuś".A, mściwe to,to,jak diabli. Po 200 dodzinach pracy był, zapis że można pojechać na przepustkę ( do kraju) ale pani brygadzistka nie wyrażała zgody bo...ona nie zagadza się to jej prawo lecz nie obowiązek... tak mówiły a ludzie wiali jak tylko się dało t była firma słowacka - ogłaszająca się w naszych mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Praca tylko dla swoich IP: 79.162.157.* 17.02.09, 12:55 bardzo łatwo jest krytykowac.A może lepiej trochę pomyślec skąd i dlaczego ten kryzys ? Dla mnie to świadomie i ręcznie zrobione przez kilka głównych banków amerykańskich.A czyje one są,nie czasem żydów.My powinniśmy ratowac UE dla naszego dobra a nie psioczyc.Kryzys poto został zfabrykowany by osłabic lub rozwalic UE i osłabic nas. Odpowiedz Link Zgłoś