Gość: ja Kłopotliwe pytania IP: *.237.spine.pl 24.03.10, 22:00 A jak zareagowac na cos takiego, spotkanie sie spoznia, mimo ze moje dziecko zostalo pod opieka kolezanki (rekrutujacy wiedza o tym a mimo to kaza czekac), jedna z osob ktore prowadza ten 'nabor' sama jest w ciazy!, nie rozumiem jak mozna tak kompletnie nie liczyc sie z innymi. nie mowia na czym polega praca, tylko enigmatycznie 'na motywowaniu pracownikow i kołczingu' (stanowisko kierownicze). osoba prowadzaca rozmowe nie przeczytala mojego CV, czemu daje wyraz wielokrotnie. Az chce sie powiedziec 'troche wieej profesjonalizmu ludzie, skoro poswiecam wam swoj czas to go nie marnujcie i podejdzcie do sprawy powaznie'. akurat nie jestem zdesperowana i nie przyjme tej pracy jesli zadzwonia bo nie chce pracowac z tymi ludzmi. Aha jeszcze! jedna rekrutujaca byla w dzinsach a druga w jakims rozciagnietym ala sweterku, taka wizytowka 'renomowanej firmy' skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziubidubidu Call center na przymorzu w Gdańsku IP: 83.238.44.* 28.03.10, 11:29 Powiem wam jak tam było :siedzi baba która prowadzi rozmowę z zamiarem wkurzenia przyszłych pracowników, obok niej jej żeński przyd*pas który się uśmiecha jak jej pani powie coś wg nich ma być imponujące np "A MY TU PRACUJEMY WSZYSTKIE DNI W ROKU!" i czeka na reakcje... no dobra niektórzy rodzą się taboretami co myślą że inni ludzie to też taborety. I że każde pytanie tej osoby brzmiało jakby zadawała jakieś ciosy "to co powiesz na to!". No rozumiem nie są w stanie zauważyć błędu a już na pewno że chwilami zachowują się wręcz groteskowo. Ok. No i zaczynają się pytania- o wyznanie, o politykę i zwłaszcza o twoje widzi mi się które nie ważne jakie jest byle im się podobało. Dla mnie to tylko oznaka bezmyślności i pokazania że nie ma się większego pomysłu jak zatrudnić ludzi i jak z nimi rozmawiać to się stosuje socjotechniki. Tak, również uważam że fakt takie testy to jak najbardziej ale do nasa a nie do niezbyt angażującej pracy na słuchawce. Gdzie w dodatku się zarabia od 400 do 1200 zł. Pracowałem już w call center i wiem jak się pracuje w takim miejscu. A te techniki i próba zastraszania przez mówienie że się pracuje wszystkie dni w roku są po prostu żenujące i prowokujące do konfrontacji a nie do rozmowy o pracę. Fakt ktoś się może spierać że "wszystko jest grą!" i podobne bzdury ale średnio inteligentny człowiek wie kiedy ktoś nie wie jak się zabrać do rozmowy z kandydatami lecz udaje że wie doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfhghdf Re: Call center na przymorzu w Gdańsku IP: 83.238.44.* 28.03.10, 12:19 mniej więcej z tego co pamiętam poza pytaniami typu "co to jest zielone, na kółkach i krzyczy" : -wyznananiowe -poglądy polityczne -twoje prywatne poglądy- kogo lubisz kogo nie itp. -twoje prywatne plany na przyszłość Sam wiesz co masz myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Kłopotliwe pytania IP: *.pr2-nat.espol.com.pl 02.07.10, 12:59 wema upada! firma jest wszedzie zblokowana nawet wizytuwek nie mozna robic bo nie ma kasy. poblokowana w fabrykach bo nie placi. prezesi to oszolomy nie wiedza jak pracowac. WEMA TO DNO!! praca w wemie to tragedia... nie polecam. Umow nie przedluzaja bo sa w programie unijnym. zatrudniaja nowych pracownikow co rusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ZPD Olimpia S.A. Łódź IP: *.toya.net.pl 15.07.10, 13:57 Dzieci ... Po co facet zadaje durne pytanie o dzieci? Czy dziecko/ dzieci przeszkadzają w pracy? Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Kłopotliwe pytania IP: 109.243.226.* 03.08.10, 14:47 Ja bylam na rozmowie w Warszawie i zadano mi pytanie czy mimo, ze mam partnera będę chodziła na drinki i do agencji towarzyskich z moimi klientami i czy pójdę do łóżka z którymś z nich dla podpisania ważnego kontraktu a na koncu powiedzieli, ze jeśli zatańcze na stole to dadzą mi ta prace od zaraz, nie zatańczyłam, ale się odezwali odmówilam współpracy z ich firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
be-creative CV 3D-Design Innowacyjne wzory Zamów 20.10.10, 23:26 Wejdź na www.be-creative.com.pl i zamów - pobierz profesjonalne szablony graficzne. Z naszą pomocą szybciej i skuteczniej znajdziesz pracę. Wyróżnisz się pośród konkurencji co znacznie zwiększy Twoje szanse podczas rekrutacji. Zapraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ancia83 Re: Kłopotliwe pytania 21.10.10, 10:40 Co odpowiedzieć na tak postawione pytanie na rozmowie ? - Gdyby napisał Pan/pani książkę op swoim życiu, jaki nosiłaby tytuł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Kłopotliwe pytania IP: 178.73.50.* 07.01.11, 06:34 Trzeba być wyzutym z godności desperatem, żeby zamiast natychmiast zakończyć rozmowę kwalifikacyjną odpowiadać na tego rodzaju pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Kłopotliwe pytania IP: 178.73.49.* 10.01.11, 19:08 Moim zdaniem duzo daje tutaj znalezienie w miare normalnej pracy, w ktorej nie bedziemy sie tak stresowac.Ale zeby ja znalezc musimy miec dobrze napisane CV www.kariera.pl/cv i troszke checi aby chciec zmienic ta prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka jaka rozmowa kwali. taka praca IP: *.chomiczowka.waw.pl 14.01.11, 22:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz Kłopotliwe pytania IP: *.net.autocom.pl 19.04.11, 14:38 jeśli ktoś w przyszłości planuje korzystać z firmy headhunterskiej polecam W&BS Rozwiązania Personalne - www.wbspraca.pl , traktują człowieka poważnie i w trakcie rozmowy przynajmniej widać że znają się na branży do której rekrutują. Odpowiedz Link Zgłoś