Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca/praktyka w biurze rachunkowym

29.07.09, 16:48
    Witam Was;)
    Mam mały problem mianowicie przez ostatnie 3 tygodnie miałam praktyki w biurze rachunkowym-nauczyłam się tam bardzo dużo i jestem z nich zadowolona, mają trwać one jeszcze tydzień,ale teraz w biurze nie ma za bardzo co do roboty więc mi zrobili dłuugi wekend. Z jednej strony ok, ale z drugiej jakoś dziwnie mi. No ale nie o to chodzi;)
    Jestem na 5 roku matematyki finansowej -praktyki robię po to by móc się zorientować co chce robić po studiach. Początkowo mój plan był taki, że najpierw praktyki w biurze rachunkowym później w ubezpieczeniach, bądź doradztwie finansowym a jak się zdecyduję z czym połączyć swą przyszłość to kurs doszkalający kończący się jakimś porządnym certyfikatem. No i teraz mój problem: praca w księgowości mi się spodobała, stosunkowo mały kontakt z ludźmi i praca ciekawa. Teraz nie wiem czy szukać praktyk w innej branży czy dalej w biurze rachunkwoym z tym, żeby tam zacząc praktykę ktora by mogła być jakby okresem próbnym i ewentualnie pracować na 1/2 etatu podczas studiów. Jeśli ta druga opcja to czy pytając o praktykę mówić "dziendobry ja już umiem to i to i wiem jak się robi to i to chce odbyć praktykę z możliwoscia dalszej wspołpracy"???wydaje mi się ze to moze być zle odebrane, natomiast z drugiej strony jak ten pracodawca ma wiedziec ze chetnie bym mu pomogla w biurze po skonczeniu praktyki gdzie sie wciagne w system prowadzenia biura? Co o tym sądzicie?Bardzo Was proszę o radę.Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: AA Re: Praca/praktyka w biurze rachunkowym IP: *.multi-play.net.pl 30.07.09, 10:47
        Kończysz studia i nie wiesz co robić?Wstyd!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka