Dodaj do ulubionych

PIS'owska paranoja

10.07.10, 22:21
Jaruś, który nie miał być premierem jak brat zostanie prezydentem a został
Jaruś, który nie miał startować na Prezydenta RP po śmierci brata a startował,przegrał wybory przez mniejszą kratkę niż Komorowski.
Może Jaruś był tylko kandydatem technicznym dla Bronka a całe wybory zostały zmanipulowane www.wprost.pl/ar/201495/Komorowski-mial-za-duza-kratke/
Obserwuj wątek
    • xpc60 Re: PIS'owska paranoja 11.07.10, 22:31
      Wara od Kaczyńskiego! Dajże mu spokój. To poważny człowiek w przeciwieństwie do
      większości osób, które zapewne darzysz uznaniem.
      Pisząc takie słowa wydajesz jednoznaczne świadectwo o sobie. Otwórz oczy!
      Nawiasem mówiąc żal mi ludzi, którzy prezentują taką postawę. Powtarzasz
      bezmyślnie medialną papkę, którą się karmisz. Co więcej jest to dla Ciebie
      nobilitujące. Zadaj sobie nieco trudu i spójrz na pewne sprawy z kilku punktów
      widzenia. Zdejmij klapki z oczu i postaraj się kształtować swój światopogląd na
      podstawie wielu źródeł informacji.
      Nie życzymy sobie wypowiedzi w tym tonie. Jeżeli ma być dyskusja to bez
      obraźliwych sformułowań i na rzeczowe argumenty. Po tym poznaje się poziom
      rozmówcy. Inaczej wpisujesz się jedynie w świat ciemnej propagandy, która dzięki
      mediom prywatnym kwitnie w Polsce od wielu lat.
      PS. Ciekaw jestem, czy faktycznie zaliczasz się do tych ludzi, którym tak
      świetnie się powodzi...
      • tamikuru5 Re: PIS'owska paranoja 12.07.10, 12:28
        Poważny człowiek nie zmienia swojego zdania z dnia na dzień tylko dla swoich korzyści...
        Jak nie miałem szacunku dla większości PIS-u tak J.Kaczyńskieo uważałem za poważnego polityka z twardymi zasadami (choć w większości się z nimi nie zgadzałem).
        Niestety w tej kampanii on sam "dorównał" reszcie PIS-owców byle się tylko wyborcom przypodobać ...
        A teraz znowu młynek z nierównymi kratkami a w tych "innych" źródłach usłyszałem nawet że wybory zostały sfałszowane :))
        • mcgoo Re: PIS'owska paranoja 09.08.10, 11:29
          Skoro poważny człowiek nie zmienia zdania z dnia na dzień to chyba nie masz na
          kogo głosować. Wszyscy politycy zmienili zdanie z dnia na dzień. Zasada
          liberałów "obniżać podatki" zmieniona została na socjalna "podwyższać podatki" -
          liberałowie zmienili zdanie.
      • ginger_82 Re: PIS'owska paranoja- do xpc60 12.07.10, 15:56
        xpc60 nie wypowiadaj sie w imieniu wszystkich, bo nie wszyscy maja takie zdanie
        jak Ty, a Ci ktorzy maja to chyba maja "palce" zeby to wystukac samemu na
        klawiaturze, ja do tych ludzi ktorych Ty rezprezentujesz nie naleze.
        P.S. A gdzie Twoje argumenty??
      • mielec3 Re: PIS'owska paranoja 12.07.10, 16:42
        Co to znaczy darzysz ?
        Potwierdzasz,że elektorat PiS to ludzie słabo wykształceni.
        • xpc60 Re: PIS'owska paranoja 12.07.10, 18:37

Głosujcie dalej na Komorowskiego i całą Platformę, jak chcecie tyrać po 12
          godzin na strefie bez "normalnej" umowy o pracę.

A do osoby "mielec3" -

darzyć
          znaczenie: przestarzałe: obdarowywać; obecnie w różnych zwrotach, np.: a) darzyć
          kogoś zaufaniem - mieć do kogoś zaufanie; b) darzyć kogoś uczuciem - kochać,
          lubić kogoś; c) darzyć kogoś szacunkiem - mieć do kogoś szacunek

źr. słownik SJP
      • janiemoher Re: PIS'owska paranoja 12.07.10, 22:05
        do xpc/
        hej,opanuj się, to ty zaczynasz nadawać ton/bezczelny, chamski i
        prostacki/ bardzo specyficzny zresztą dla całej tej ciemnej masy,i
        wyrażaj się łaskawie w liczbie pojedynczej bo chyba niewiele osób
        mam nadzieję zgadza się z twoim "światopoglądem".
        Poza tym nie chce mi się z tobą gadać.
        • lechowski51 Re: PIS'owska paranoja 12.07.10, 23:15
          Ty widze "nadales" ton lagodny i kulturalny jak Palikot i Niesiolowski.A byc
          moze ciemna masa nie roZumie tych subtelnych i eleganckich POglebionych mysli
          rodem z Wojewodzkiego i Szkla kontaktowego?!
          • samakasia Re: PIS'owska paranoja 12.07.10, 23:38
            Rodem z Wojewódzkiego i Szkła kontaktowego to jest Pani Małgorzata Stryjska może
            nie długo się okaże na kartach byli:
            1. Bronisław Komorowski
            2. Bronisław Komorowski
            • xpc60 Re: PIS'owska paranoja 13.07.10, 11:47
              Widzę, że dla wielu osób bycie "za Komorowskim", a co za tym idzie za całą
              Platformą jest nobilitujące. Duża część naszego społeczeństwa dała się
              zmanipulować. Autorem tych manipulacji są ludzie i środowiska, dla których
              Kaczyński mógł być po prostu delikatnie mówiąc niewygodny. Ha! Potrzebni są
              przecież politycy, którzy nie będą "przeszkadzać" - czyli pozbawieni własnego
              zdania, bezbarwni i umiejący się "dostosować" i przekręcić jak chorągiewka!

Zobaczcie ile różnego rodzaju afer, niewygodnych faktów Platforma zamiata pod
              dywan, kłamiąc jednocześnie w żywe oczy i wmawiając "nowoczesnemu i
              europejskiemu" społeczeństwu, że wszystko jest w najlepszym porządku i, że
              "zgoda buduje". Są to ludzie niepoważni, śmiejący się w żywe oczy.
              Nie wiem, ile jeszcze razy można powtarzać sformułowania takie jak "łączyć a nie
              dzielić", "nie ma Polski A Polski B", "kompromis" i tak dalej. Żal mi ludzi,
              którzy to kupują... To jest po prostu żałosne i prymitywne. Co więcej poziom
              arogancji wielu polityków z tych środowisk sięga zenitu. Wypowiedzi w sprawie
              Smoleńska są skandaliczne, z ust polityków Platformy padały niejednokrotnie
              słowa, aby już z tą sprawą skończyć i nie przesadzać.

Trudno się dziwić, że na forum padają takie wypowiedzi, skoro dla "nowoczesnych
              i oświeconych" ludzi jedynym wiarygodnym źródłem informacji jest tvn24, onet czy
              inne "polskojęzyczne" media.

Jestem człowiekiem jeszcze stosunkowo młodym, ale żal mi jak patrzę na ludzi
              choćby kilka lat starszych od siebie, którzy toną w tej obłudzie i fałszu.

• tamikuru5 Re: PIS'owska paranoja 14.07.10, 00:36
                Dlaczego Ty i Tobie podobni nie mogą przyjąć że istnieją ludzie o innych poglądach i tylko sobie przypisujesz monopol na rację?
                Oburzasz się że ktoś śmiał napisać złe słowo na Kaczyńskiego jednocześnie nazywając ich poglądy jako "żałosne i prymitywne".

Osobiście szanuję Twoje zdanie ale nie zgadzam się z nim. Widzę to trochę inaczej. Kaczyńskiego nawet lubiłem za jego twarde poglądy w niektórych kwestiach ale i to ostatnimi czasy zatracił. Mam wrażenie że to on i to ugrupowanie poniekąd zachowuje się jak chorągiewka.
                A co do mediów to każde mniej przychylne wam jest wiarołomnym i godnym pożałowania..

Może dla tych zagubionych masz jakieś sugestie jakie to te media są ostoją przyzwoitości i prawdy politycznej ?
                • xpc60 Re: PIS'owska paranoja 14.07.10, 02:06
                  > Oburzasz się że ktoś śmiał napisać złe słowo na Kaczyńskiego jednocześnie
                  nazywając ich poglądy jako "żałosne i prymitywne".

Nie określam w ten sposób ich poglądów, lecz sposób w jaki sobie je wypracowali.

> Może dla tych zagubionych masz jakieś sugestie jakie to te media są ostoją przy
                  > zwoitości i prawdy politycznej ?

Odpowiedź jest prosta. Żadne. Dlatego trzeba orientować się, kto co i gdzie
                  napisał. Warto czytać (najlepiej przez Internet, aby nie dać niektórym jeszcze
                  zarobić) artykuły z różnych mediów - począwszy od "Naszego dziennika" poprzez
                  "GW" a na "NIE" skończywszy. Każde medium "ciągnie" w swoją stronę. Zadaniem
                  naszym jest to wszystko scalić i dojść do konstruktywnych wniosków.

• babka.1 Re: PIS'owska paranoja 14.07.10, 16:23
      Taaaak, dośc wyrażnie widać kto i przez kogo jest zmanipulowany,
      a Ty panie x nie żałuj nas tak strasznie, bo nie potrzebujemy tego
      tak bardzo jak Ty sam tego potrzebujesz.
      Dzisiaj przysłuchaj się swojemu GURU i pomyśl trochę/pozdrawiam/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka