stefania761 22.11.06, 14:16 CZy mozna z nim wygrać?. Jakie macie problemy?. Jakies podpowiedzi jak je rozwiazać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziunek7 Re: Mielecki MZBM 22.11.06, 17:54 CZy mozna z nim wygrać?. Jakie macie problemy?. Jakies podpowiedzi jak je > rozwiazać. ---Stefania napisała. O co ci chodzi Stefciu? W co chcesz grać? Masz jakieś podpowiedzi to recytuj... Juz po wyborach--prezes przepadł. Nie stresuj sie Odpowiedz Link Zgłoś
dikanda Re: Mielecki MZBM 22.11.06, 18:53 Pewnie że nie można. W końcu w tej wspaniałej firmie pracują Pan Soja i jego nieformalny zastępca, Pan Surowiec. Dotychczas bezkarne towarzystwo. Czy ktoś policzył butelki wódki tam wypite? Załamał by się. A czy nadzór nad spółką sprawdził przeprowadzane w niej przetargi? Nigdy. Może to się zmieni jak pan Prezydent nie będzie z tej samej koalicji co Pan Surowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
ispaniola Re: Mielecki MZBM 22.11.06, 19:40 O czym Ty mówisz? Czego wymagasz, ambitny człowieku? Pan Surowiec jak pokazały ostatnie wybory ma jednak przede wszystkim popracie społeczne! Przecież jest w radzie miasta. Czyli dobry z niego chłopak, "taki jak my", "po kilku głebszych na drogę? przeciez każdy tak robi, nie"? Odpowiedz Link Zgłoś
zslot Re: Mielecki MZBM 22.11.06, 19:02 Nie wiem od czego zacząć bo to jest kolejny ciekawy temat. Jest wiele nieprawidłowości w funkcjonowaniu tej firmy i to takich gdzie prokurator miałby troche pracy jeśli wcześniej by nie umożył co jest niemal regułą w tych mieleckich układach. Mam teczkę ciekawych dokumentów. Np dlaczego nie ma prawdziwych wspólnot mieszkaniowych działajacych w oparciu o odpowiednie przepisy i ustawy. Moim zdaniem jest to bastion poprzedniego systemu i należałoby to zmienić. Napisze wiecej w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
stefania761 Re: Mielecki MZBM 23.11.06, 11:55 Właśnie chodzi mi o przekrety na ogrzewaniu, osobiście mam niedogrzane mieszkanie jak wyliczylam za pieniadze ktore place miesiac w miesiac, moznaby ogrzac caliekm spory domek a nie 50 metrowe mieszkanko.Interwencje nic nie daja, Panowie przychodza mierzyc tempetarure jak jest na zewnatzr +12 stopni, wczesniej podkrecajac w piwnicy zawory.Pomijam przeciekajace dachy, lecace tynki i inne.Nikt nie chcial mi udostepnic kosztow ogrzwanaia ( np. z licznika na bloku).Wiem ze w innych miastach jest mozliosc zalozenia indywidualnego ogrzewania w mieszkaniu, u nas nie ma takiej mozliwosci. podobno wg prawa. Zgadzam sie z przdmowca kupa zlodziei i kretaczy, a zalatwienie czegokolwiek pozytywnie graniczy tam z cudem.Zgadzam sie z przedmowca prokurator mialby co robic . Odpowiedz Link Zgłoś
stefania761 Re: Mielecki MZBM 23.11.06, 11:56 I dziekuje wszystkim za wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
inesita3 Re: Mielecki MZBM 23.11.06, 17:27 Osiedle na Warneńczyka pięknie teraz wygląda, nawet Biedronkę wzięto do remontu; jest jednak jeden "bastion", którego ręka malarza lub tynkarza nie tknęła od momentu wybudowania. Jest to blok. Stoi to takie, odrapane straszydło i bruździ, psując cały efekt estetyczny. Ciekawe, czy w budżecie miasta znajdą się pieniadze na remont tego zjawiska, i czy Pan Chodorowski, który akurat niedawno w pobliżu otwierał drogę, to zauważył? Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: Mielecki MZBM 23.11.06, 22:01 inesita, a ten blok co cie tak razi to spółdzileni czy MZBM? A jak MZBM to sprawdź ilu mieszkańców tego bloku płaci czynsz. Łatwiej Ci będzie przechodzić obok:)bo bloki sie remontuje za pieniądze ludzi tam mieszkających, tak teraz jest. Socjalizm juz był.... Odpowiedz Link Zgłoś
inesita3 Re: Mielecki MZBM 23.11.06, 23:17 No cóż, w MSM jest takze wiele rodzin, które mają zaległości czynszowe. Nie słyszałam jednak aby były jakieś nieprawidłowości w Spółdzielni; ktoś tu wyżej napisał, ze w MZBM są przekręty? Odpowiedz Link Zgłoś
dziunek7 Re: Mielecki MZBM 23.11.06, 23:26 Ty o niepomalowanym bloku czy o rzekomych przekretach? Nie czytałaś artykułów w Korso ze dwa lata temu o sztukach waszych prezesów MSM przy wykupach mieszkań poddaszowych na Lotników? Odpowiedz Link Zgłoś
inesita3 Re: Mielecki MZBM 23.11.06, 23:39 Nie, nie czytałam o rzekomych przekrętach prezesów MSM o poddaszach dla Lotników. Nie jestem w zarządzie MSM i nie mam nic wspólnego z zarządem MSM. Nie znam ludzi tam zarządzających. Widze jednak dbałość o zasoby Spóldzielców Mieleckiej Spółdzielni Mieszkaniowej. Jak sie zadzwoni do np. elektryków z MSM, hydraulików itp. to szybko przychodzą i służą pomocą i to co jest w planie remontów spółdzielni wykonują za darmo a za pozostałe odpłatne usługi pobierają niewielkie opłaty. Natomiast moja mama mieszka w bloku MZBM i opłaty są bardzo duże a "fachowcy" jak z programu Usterka na TVN. Odpowiedz Link Zgłoś