Dodaj do ulubionych

Mielecki MZBM

22.11.06, 14:16
CZy mozna z nim wygrać?. Jakie macie problemy?. Jakies podpowiedzi jak je
rozwiazać.
Obserwuj wątek
    • dziunek7 Re: Mielecki MZBM 22.11.06, 17:54
      CZy mozna z nim wygrać?. Jakie macie problemy?. Jakies podpowiedzi jak je
      > rozwiazać. ---Stefania napisała.
      O co ci chodzi Stefciu? W co chcesz grać? Masz jakieś podpowiedzi to recytuj...
      Juz po wyborach--prezes przepadł. Nie stresuj sie
    • dikanda Re: Mielecki MZBM 22.11.06, 18:53
      Pewnie że nie można. W końcu w tej wspaniałej firmie pracują Pan Soja i jego
      nieformalny zastępca, Pan Surowiec. Dotychczas bezkarne towarzystwo. Czy ktoś
      policzył butelki wódki tam wypite? Załamał by się. A czy nadzór nad spółką
      sprawdził przeprowadzane w niej przetargi? Nigdy. Może to się zmieni jak pan
      Prezydent nie będzie z tej samej koalicji co Pan Surowiec.
      • ispaniola Re: Mielecki MZBM 22.11.06, 19:40
        O czym Ty mówisz? Czego wymagasz, ambitny człowieku? Pan Surowiec jak pokazały
        ostatnie wybory ma jednak przede wszystkim popracie społeczne! Przecież jest w
        radzie miasta. Czyli dobry z niego chłopak, "taki jak my", "po kilku głebszych
        na drogę? przeciez każdy tak robi, nie"?
    • zslot Re: Mielecki MZBM 22.11.06, 19:02
      Nie wiem od czego zacząć bo to jest kolejny ciekawy temat. Jest wiele
      nieprawidłowości w funkcjonowaniu tej firmy i to takich gdzie prokurator miałby
      troche pracy jeśli wcześniej by nie umożył co jest niemal regułą w tych
      mieleckich układach. Mam teczkę ciekawych dokumentów. Np dlaczego nie ma
      prawdziwych wspólnot mieszkaniowych działajacych w oparciu o odpowiednie
      przepisy i ustawy. Moim zdaniem jest to bastion poprzedniego systemu i
      należałoby to zmienić. Napisze wiecej w dyskusji.
      • stefania761 Re: Mielecki MZBM 23.11.06, 11:55
        Właśnie chodzi mi o przekrety na ogrzewaniu, osobiście mam niedogrzane
        mieszkanie jak wyliczylam za pieniadze ktore place miesiac w miesiac, moznaby
        ogrzac caliekm spory domek a nie 50 metrowe mieszkanko.Interwencje nic nie
        daja, Panowie przychodza mierzyc tempetarure jak jest na zewnatzr +12 stopni,
        wczesniej podkrecajac w piwnicy zawory.Pomijam przeciekajace dachy, lecace
        tynki i inne.Nikt nie chcial mi udostepnic kosztow ogrzwanaia ( np. z licznika
        na bloku).Wiem ze w innych miastach jest mozliosc zalozenia indywidualnego
        ogrzewania w mieszkaniu, u nas nie ma takiej mozliwosci. podobno wg prawa.
        Zgadzam sie z przdmowca kupa zlodziei i kretaczy, a zalatwienie czegokolwiek
        pozytywnie graniczy tam z cudem.Zgadzam sie z przedmowca prokurator mialby co
        robic .
      • stefania761 Re: Mielecki MZBM 23.11.06, 11:56
        I dziekuje wszystkim za wypowiedzi.
      • inesita3 Re: Mielecki MZBM 23.11.06, 17:27
        Osiedle na Warneńczyka pięknie teraz wygląda, nawet Biedronkę wzięto do remontu; jest jednak jeden "bastion", którego ręka malarza lub tynkarza nie tknęła od momentu wybudowania. Jest to blok. Stoi to takie, odrapane straszydło i bruździ, psując cały efekt estetyczny. Ciekawe, czy w budżecie miasta znajdą się pieniadze na remont tego zjawiska, i czy Pan Chodorowski, który akurat niedawno w pobliżu otwierał drogę, to zauważył?
        • dermika1 Re: Mielecki MZBM 23.11.06, 22:01
          inesita, a ten blok co cie tak razi to spółdzileni czy MZBM? A jak MZBM to
          sprawdź ilu mieszkańców tego bloku płaci czynsz. Łatwiej Ci będzie przechodzić
          obok:)bo bloki sie remontuje za pieniądze ludzi tam mieszkających, tak teraz
          jest. Socjalizm juz był....
          • inesita3 Re: Mielecki MZBM 23.11.06, 23:17
            No cóż, w MSM jest takze wiele rodzin, które mają zaległości czynszowe. Nie słyszałam jednak aby były jakieś nieprawidłowości w Spółdzielni; ktoś tu wyżej napisał, ze w MZBM są przekręty?
            • dziunek7 Re: Mielecki MZBM 23.11.06, 23:26
              Ty o niepomalowanym bloku czy o rzekomych przekretach? Nie czytałaś artykułów w
              Korso ze dwa lata temu o sztukach waszych prezesów MSM przy wykupach mieszkań
              poddaszowych na Lotników?
              • inesita3 Re: Mielecki MZBM 23.11.06, 23:39
                Nie, nie czytałam o rzekomych przekrętach prezesów MSM o poddaszach dla Lotników. Nie jestem w zarządzie MSM i nie mam nic wspólnego z zarządem MSM. Nie znam ludzi tam zarządzających. Widze jednak dbałość o zasoby Spóldzielców Mieleckiej Spółdzielni Mieszkaniowej. Jak sie zadzwoni do np. elektryków z MSM, hydraulików itp. to szybko przychodzą i służą pomocą i to co jest w planie remontów spółdzielni wykonują za darmo a za pozostałe odpłatne usługi pobierają niewielkie opłaty. Natomiast moja mama mieszka w bloku MZBM i opłaty są bardzo duże a "fachowcy" jak z programu Usterka na TVN.
                • chodorek Re: Mielecki MZBM 24.11.06, 13:36
                  :))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka