matey233 10.12.06, 17:42 Witam, Czy orientuje sie ktos może, czy można u nas dostac suchy lód (zestalony dwutlenek węgla), ewentualnie ciekły azot. Interesuje mnie tylko kupno od ręki i bez zbędnych formalności :) Z góry dzieki za info. Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matey233 Re: Suchy lód - Mielec 10.12.06, 18:09 Mam jeszcze jedno ważne pytanie, ale podepnę je już pod ten topic. Czy ktos z szanownych użytkowników zna jakąś osobę pracująca w mieleckim laboratorium analitycznym - Labox ? Jeżeli tak bardzo by był wdzięczny za kontakt na priv. Serdecznie Pozdrawiam, Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
inesita3 Re: Suchy lód - Mielec 11.12.06, 22:24 Znam właściciela laboxu, po co Ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
matey233 Re: Suchy lód - Mielec 12.12.06, 13:54 Wszystko wytłumaczyłem w mailu jaki już został wysłany. Pozdrawiam, Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
pirek75 Re: Suchy lód - Mielec 11.12.06, 10:20 Moja firma zamawia suchy lód w firmie EURO-MAG (magazyn główny WSK)a ci z kolei kupują go aż w Puławach. Wiem też z pewnych źródeł, że można go dostać na Odlewni Wytwórni Aparatury Wtryskowej w Mielcu (obok Formaplanu) jednak nie handlują nim jako tako. Odpowiedz Link Zgłoś
matey233 Re: Suchy lód - Mielec 11.12.06, 16:59 Dzięki za odpowiedź. Masz może kontakt do kogoś z tej firmy Euro-Mag ? Najlepiej mailowy ? Czy będzie tam możliwość wzięcia tak od ręki paru kg suchego lodu ? Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
pirek75 Re: Suchy lód - Mielec 12.12.06, 09:54 Witaj Jeżeli chodzi o firmę Euro-Mag to podam Ci numer telefonu, pod którym możesz się dowiedzieć czegoś więcej na temat bezpośredniego zakupu suchego lodu. 017 788 72 13 lub 017 788 69 10. Odpowiedz Link Zgłoś
matey233 Re: Suchy lód - Mielec 12.12.06, 13:46 Wielkie dzięki za informacje, przed chwilką dzwoniłem i rozmawiałem na ten temat. Dostać mozna bez problemu :) Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
jankosiu Re: Suchy lód - Mielec 11.09.16, 22:05 suchy lód można kupić kurierem w sklepie internetowym www.elod.pl ! Odpowiedz Link Zgłoś
jankosiu Re: Suchy lód - Mielec 11.09.16, 22:06 Suchy lód jest przyjaznym dla środowiska, wygodnym środkiem, zapewniającym ciągłośc łańcucha chłodniczego. Dzięki doskonałym właściowościom chłodzącym oraz stosunkowo wysokiej trwałości, możliwe jest przewożenie produktów w niskich temperaturach na duże odległości bez konieczności stosowania agregatów chłodzących. Suchy lód wykazuje ponadto właściowości baketrio i grzybobójcze. Suchy lód można stosować również łącząc go z lodem łuskowym (lodem wodnym), który dzięki temu dłużej zachowuje swoją trwałość (np. transport ryb w lodzie). Odpowiedz Link Zgłoś