andrzej.bryk 19.11.07, 10:17 Dostałem propozycje pracy w PZL Mielec. Mam isc na rozmowe. Powiedzcie czy warto tam pracowac? Jakie sa tam zarobki i jak traktują pracownika? Interesuje mnie wszystko o pracy w PZL. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malek79 Re: PRACA W PZL Mielec 19.11.07, 11:40 Tak się składa ze ja zamierzam złożyć podanie o pracę w PZL (pracownik fizyczny). Byłem na stronie firmy. Czy jest juz wybrany dyrektor Hr?? Bo może bezpośrednio do niego nalezaloby skierować podanie. Też chetnie poczytam opini na temat tej firmy. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
lms2 Re: PRACA W PZL Mielec 19.11.07, 18:23 Na pewno praca w PZL nie ma nic wspólnego z wyzyskiem jaki jest w firmach typu Lear, czy Kamot. Niestety na wielkie zarobki jak na razie nie możesz liczyć, niemniej możliwość podjęcia studiów w dowolnym kierunku, które są opłacane przez pracodawcę, to duży plus. Jeśli więc ktoś chce pracować i się uczyć, to nie widzę lepszej alternatywy. W każdym razie to praca z perspektywami na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
darius3013 pytanie o dyrektora hr 19.11.07, 18:37 A właśnie, jest coś już wiadomo na temat nowego dyrektora hr? Mam nadzieje że nie wcisną kogoś znajomego z zarzadzu. Najczesciej wlasnie takie osoby nie maja odpowiedniego przygotowania zawodowego co negatywnie odbija sie na pracownikach Odpowiedz Link Zgłoś
gslawik Re: pytanie o dyrektora hr 19.11.07, 18:55 Na razie dyrektora HR nie ma. To nie prawda o nepotyzmie.Nie ma takiej szansy, bo są Amerykanie. A co do wyzysku... Nie spotkałem się z czymś takim, prawo pracy przestrzegane jest dość restrykcyjnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lms2 Re: pytanie o dyrektora hr 19.11.07, 18:55 darius3013 napisał: > A właśnie, jest coś już wiadomo na temat nowego dyrektora hr? nic mi nie wiadomo na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
tomfix1 Re: pytanie o dyrektora hr 21.11.07, 13:56 witam ja właśnie jestem w tej firmie na szkoleniu. i z tego co słyszałem i widziałem wygląda to tak. Studia za darmo i 3 podręczniki z każdego przedmiotu. Po ukończeniu studiów podwyżka, awans i 2000 $ nagrody. Pierwsza zmiana na razie tylko, soboty wolne. Kasa na początku na rękę to około 830 zł a później 1100 zł. Mało teraz jest tam do roboty. Norm nie ma. Ważniejsza jest dokładność. Praca spokojna. Ludzi nie znam. Hale przeżywają teraz swoją drugą młodość. Wszędzie są remonty. Kiedyś będą ładne te hale. Mniej więcej wszystko. Dyrektorów i prezesów nie znam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś