Dodaj do ulubionych

Air Show Mielec 2008 dezorganizacja kompletna

17.08.08, 20:51
Mimo setek ochrony nic nie przypominało dawnych rodzinnych dni
lotnictwa.Wystawa samolotów ,czytaj starych rupieci AN obok których nawet nie
można było przytanąc już nie wspomnę o pamiątkowym zdjęciu.Samolot wojskowy
rozumiem ale ta ruina? Dalsze dno organizacyjne to kilometrowe odległości
między sceną ,jakąś piwiarnią której akurat nie żałuje a placem zabaw dla
dzieci.Dalej obiecała córce lot samolotem tak jak to żywiej bywało.Tym
bardziej że był jako atrakcja w ogłoszeniach.Nic z tego. Biało czerwoni tez
kręcili jak za pól ceny ale to akurat rozumiem.Tylko nie żałowano na namiot
dla vipow który był rozbity niedaleko sceny a na moje nieszczeście/nerwy już
mnie poniosły i serce nakłuło dlaczego znowu nie my możemy napić się kawy na
lotnisku tylko Skowrońska i spółka/.Wyjazd był koszmarem bo ktoś próbował
kierować ruchem ale nieudolnie.Tak więc w Mielcu już nigdy na żadną imprezę
nie pójdę a tym bardziej z dziećmi którym naopowiadałam.Z rozrzewnianiem
otworzyłam mój stary album i pokazałam moje zdjęcia przy Iskrze i z panem
pilotem. A to było za zdechłej komuny kiedy wróg czyhał...I to pozostaje w
takim lekkim niedomówieniu..A tera ....my.....Nie chcę być wulgarna ale to
hasło jest aktualne z pozycji Polaka Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • oreczka1 Re: Air Show Mielec 2008 dezorganizacja kompletn 17.08.08, 22:38
      No cóż...akurat najlepszy pokaz zrobił właśnie sowiecki Su, dla niego warto było tłoczyć się w korkach w dojeździe na lotnisko i w powrocie z lotniska! To była akrobacja na najwyższym poziomie, az ręce same sie układały do oklasków. Na drugim miejscu były nasze Iskry, szkoda, że to juz przeszłość i ten wspaniały samolot nie doczekał się dalszego rozwoju, bardzo szkoda, można się wkurzyć!!!! Ogólnie było na co popatrzeć. Organizacja imprezy: jak zwykle tylko jedna firma made in Hotel Polski i gigantyczne kolejki aby cos zjeść; co roku to samo, czy UM nie zna dodatkowych firm, które zapewniłyby duzo szerszą gastronomię ku wygodzie głodnych widzów i zarobków innych a nie tylko zawsze i zawsze Hotel Polski??? Co to ma znaczyć? Tak i ta scena w kosmicznej odległości od samolotów i widzów, Margański i inni produkowali sie dzielnie, jednak słyszał ich przeważnie wiatr no i vipy, reszta zwykłych ludzi nie słyszała nic.
      • onlymielec Re: Air Show Mielec 2008 dezorganizacja kompletn 18.08.08, 01:02
        Ewa nawet przy samolatach wojskowych można sobie zrobić
        zdjęcie ,kwestia tylko czy jest odpowiednia liczba ludzi przy takich
        Air Show.Mam nadzieję że w Mielcu Air Show będzie z roku na rok
        lepszy i lepszy.Żeby się tak stało potrzebne jest większa współpraca
        z wojskiem.Przecież mozna połaczyć święto Wojska Polskiego i
        narodzin PZL.Może temu sprzyjać rosnące zainteresowanie armii Black
        Hawk ,które zaczeło się na Air Show w Farnborough.Anglicy robią
        jedno z najlepszych Air Show na świecie i tam miasto zarobiło na
        takim Air 44 bln funtów ,odwiedziło te pokazy ponad 380 000
        ludzi.Wszystko za sprawą maszyn wojskowych.Tego Mielcowi trzeba
        życzyć większej współpracy z armią bo przecież od tego zaczeliśmy w
        1939 ,co do pewnych minusów z roku na rok będzie lepiej i lepiej a w
        nastepnym roku może będzie rozpoczęta budowa muzeum lotnictwa i
        stadionu.Trzymam kciuki.
        • isabell232 Re: Air Show Mielec 2008 dezorganizacja kompletn 18.08.08, 17:34
          też jestem za budową muzeum lotnictwa-ale plan musi być naprawde przemyślany od a do z.napewno dużo fanów lotnictwa ściągnie,musimy promować to co mamy.
          jeżeli chodzi o pokazy-podobało mi się,lecz za mało gastronomii było i "menu" ciękie.
    • kika261 Re: Air Show Mielec 2008 dezorganizacja kompletn 18.08.08, 19:05
      moim zdaniem i tak było lepiej niz na dniach mileca.chociaż były niedociągnięcia, korki, gastronomia i ogólnie wszędzie daleko.ale za to pokazy były udane, scena wysoko więc wszystko było widać i koncert moim zdaniem bardzo udany, aha i prowadzący z rmf bardzo fajni:)ludzie fajnie sie bawili a to chyba najważniejsze!!miejmy nadzieje ze za rok będzie jeszcze lepiej!
    • pisces23 Re: Air Show Mielec 2008 dezorganizacja kompletn 18.08.08, 20:43
      ano...komentarz do akurat latających był tylko dla tej odgrodzonej "oazy vip "
      reszta musiała sie domyśleć,kto,co, kiedy na czym itd. loty widokowe też "były
      ciekawe",sam chciałem skorzystać, nie udało się,pewnie tez tak jak i komentarz
      był dla tej "oazy",a tak z innej beczki to fajnie latali i maszyn tez było
      pare,nie można było dotknąć,trudno,to moge zrozumiec.szkoda tylko ze nie
      postarali się żeby pokazał się nasz najnowszy nabytek,bliżej maja niż z USA jest
      szansa ze dolecieliby ,a nawet powrócili bez awaryjnego lądowania;) ale ogólnie
      na plus jestem, nie było źle,ale może być dużo lepiej jesli chodzi o
      organizacje! a wie ktos kto to tak smigał na tym szybowcu?bo "nie dosłyszałem"
      • wapster89 Re: Air Show Mielec 2008 dezorganizacja kompletn 18.08.08, 23:48
        Na szybowcu tak tańczyć potrafi chyba tylko Jerzy Makula, zresztą była to wersja
        specjalna szybowca MDM-1 Fox, tzw. Solo Fox (jednomiejscowy, oryginał jest
        dwumiejscowy) zaprojektowany specjalnie dla p. Makuli.
        Pokazy i goście którzy przylecieli do nas swoimi maszynami - na plus.
        Największy minus - nagłośnienie, a raczej jego brak.
    • szczurek923 Re: Air Show Mielec 2008 dezorganizacja kompletn 18.08.08, 23:11
      A kto to wogóle prowadził tę imprezę? Jacyś goście z RMF Maxxx podobno, może
      pamięta ktoś kto to był?
    • oreczka1 Re: Air Show Mielec 2008 dezorganizacja kompletn 08.09.08, 19:37
      Się PZL to znaczy PR PZL obraził! Na krytykę! Tyle czasu PR się produkowało, załatwiało sprawy! A tu ludzie skrytykowali brak miejsc dla inwalidów, kiepskie parkowanie, słabe nagłośnienie, kolejki do "wyżerki"! Państwo z działu PR ( chyba to jakies Public Relation czy cóś, bo się nie podpisali) mocno się zastanawiają, czy podjąć się ponownie organizacji! Co to za dziwni obrazalscy? Czy aby powinni pracować nadal na swoich stanowiskach? Bo w/g nich ludzie powinni tylko chwalić! Przeciez ludzie chwalili! A te błędy popełnione w organizacji powinni naprawić za rok! Tak postepują ludzie ambitni i honorowi! A tu takie obrazalskie płaczki! Ja sobie zyczę na następny Air show: wszystkie te same statki powietrzne co były, plus: Rusłan i takze ruskie samoloty z Ukrainy i Słowcji, np. Migi29 i jak najwiecej An-ów z Ukrainy róznej maści, ze Słowacji, wystarczy się odrobine poinformować i działać! Aby zobaczyć Rusłana (który dawno, dawno temu goscił w Mielcu) wiele ludków przybędzie na mieleckie lotnisko, bardzo, bardzo wiele, z całej Polski. I wytarczy brać od samochodu po 5 zł. od dorosłej osoby po 1 zł - aby zapłacić pilotom i obsłudze za fatygę, za wikt i operunek. Jest miejsce w obrębie lotniska na olbrzymie pole namiotowe. Tu brać po 10 zł od namiotu, ustawić umywalnie i Toytoye. Mogłabym pisać jeszcze długo co możnaby zrobić i jak, pozostawiam chęć działania dla pracowników PR PZL - za to im płacą; jednak płaczki i obrażalscy zastanawiają się, czy "mieleckie ludzie" zasługują na zaszczyt kiwnięciem dla nich palca, a co dopiero cięzkiej pracy! Żenada!
      • onlymielec Re: Air Show Mielec 2008 dezorganizacja kompletn 08.09.08, 21:56
        Trzeba być dobrej myśli ,może nie będzie tak dramatycznie.Wydaje mi
        się że liczba chętnych przekroczyła wcześniejsze
        oszacowania.Tegoroczne Air Show było sukcesem i z perspektywy czasu
        dojdziemy wszyscy do wniosku że warto było je zoorganizować.Mielec
        to lotnictwo i Stal Mielec tego się trzymajmy.
        • yapkovitz Re: Air Show Mielec 2008 09.09.08, 10:45
          W 1996 r. byłem na lotnisku gdy ladowal Rusłan, przyblo wowczas
          mnostow ludzi, bylem takze na innych pokazach lotniczych w Mielcu,
          nie bylem na ostatnim Air Show, czego zaluje. Natomiast chcialbym
          wspomniec o imprezie lotniczej w Góraszce, tamtejsze lotnisko to
          przyslowiowe pole za stodola, ale niestety lub stety odbywa sie tam
          perfekcyjnie zoorganizowana i medialnie naglosniona impreza. Takich
          imprez zyczybym rowniez w Mielcu i wiecej profesjnalizmu w
          dzialaniu, w koncu, ktos wzial pieniadze za zrobienie tej imprezy w
          Mielcu. Przeciez w Mielcu, mozna zrobic najwieksze lotnicze show w
          poludniowej Polsce i jeszcze na tym zarobic, ale trzeba miec pomysl
          i chciec to zrobic:)
          • oreczka1 Re: Air Show Mielec 2008 10.09.08, 01:42
            Wydaje mi się, że Rusłan lądował i startował na mieleckim lotnisku pod koniec lat 80-tych a w 1996 roku były w Mielcu samoloty pretendujące do przetargu na myśliwce dla naszego wojska i wtedy były Grippeny, Mig29, F16, Mirage ( ale był śpiew silników!!!), nie było Rusłana. AN-124 Rusłan to największy w uzytkowaniu samolot transportowy, wiekszy jest jednak Mrija AN 225, marzenie go zaprosic na mieleckie lotnisko! Rusłan wyląduje, ale Mrija, nie wiem! Fajnie byłoby podyskutować na tematy lotnicze na tym forum, a nie tylko wesela, szwaczki, fryzjerzy, kosmetyczki i inne pierdoły!
            • onlymielec Re: Air Show Mielec 2008 10.09.08, 08:39
              Jak dla mnie marzeniem to zobaczyć w Mielcu airbusa a 380 ,Super
              jumbo.Nie wydaje mi się żeby to było osiągalne za małe lotnisko i
              lądowanie nie możliwe.Jednak widziałem to 'bydle" w powietrzu ,nie
              zapomnę tego do końca życia.Rusłan podobno jak lądował w Mielcu to
              musiał podchodzić 2 razy ,i przy lądowaniu zdarł 8 metrów płyty:)
              Zaprośmy go jeszcze proszę!!
            • karma1 Re: Air Show Mielec 2008 11.09.08, 17:26
              Nie tylko Grippeny, F16 i Mirage, ale też F/A-18 Hornet. No i Huzar był też:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka