Dodaj do ulubionych

Pociąg "Hetman" - pytanie

12.04.09, 22:40
Witam! Nie podróżuję koleją i nie jestem w temacie. Pasuje mi zdobyć
informację o tym kiedy mogę spotkać ten pociąg jadący przez Wojsław - w stronę
Dębicy lub z powrotem. O której godzinie wyjeżdża, np. z Dębicy, a przyjeżdża
do Mielca. Patrzyłem na rozkład jazdy, ale szczerze mówiąc pogubiłem się w
tych wszystkich godzinach. Pytam, bo potrzebne mi wieczorne zdjęcie pociągu
osobowego. Z góry dzięki za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • luzanin Re: Pociąg "Hetman" - pytanie 13.04.09, 10:13
      Odnośnie Hetmana porannego to ma on przyjazd do Mielca o 9:19 i odjazd o 9:20, w Wojsławiu na przejeździe kolejowym powiniensię zameldować w okolicy godziny 9:25-9:28. Z wieczornym Hetmanem nie jest już tak dobrze, gdyż godzinę odjazdu z Dębicy ma o 17:33, a przyjazdu do Mielca o 18:55, czyli w Wojsławiu powinien być w okolicy godziny 18:48, ale w związku z tym, że Hetman na odcinku Dębica- Mielec ma spore rezerwy rozkładowe często zdaża mu się przyjeżdżać do 11 minut przed czasem, czyli w Wojsławiu należałoby się go spodziewać w okolicy godziny 18:37, ale zwykle lepiej już na niego czatować od 18:30 wtedy jest największa szansa go złapać. Tutaj piszę ocywiście o przystanku Wojsław , czyli przejeźdźie na ulicy Witosa ij eźdźie Hetmana zgodnie z planem. Jeżeli chcesz robić zdjęcie w okolicy strefy ekonomicznej numer dwa to należy odjąć jeszcze 10 minut. Pozostaje życzyć udanej sesji fotograficznej.
    • krpi Re: Pociąg "Hetman" - pytanie 13.04.09, 10:14
      Hetman nie jest pociągiem osobowym a pospiesznym (przynajmniej
      teoretycznie:PPPP) - wyjeżdża z debicy o godz. 17:33 i już o 18:55 czyli za
      jedyna godzinę i 22 minuty jest na dworcu z Mielcu:)))
      • luzanin Re: Pociąg "Hetman" - pytanie 13.04.09, 10:18
        Ale w związku z brakiem szynobusów i kolejową komunikacją zastępczą jest jedynym pociąciem nie towarowym, czyli pasażerskim jeżdżącym po torach, a nie po drogach.
    • combox Re: Pociąg "Hetman" - pytanie 14.04.09, 08:56
      dzięki wielkie za odpowiedzi :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka