wojo11111 28.08.04, 07:00 Zmeczony jestem historiami o salmonach. Wiec prosze nie nawijac. Interesuja mnie inne gatunki - sturgeon,szczupak,bass,lake trout. Czy ktos lapie ,i jesli tak to gdzie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojo11111 ps 28.08.04, 07:01 aha,tez zostalem zabanowany przez SS-manke z Surrey. Najciekawsze jest to,ze nawet nie wiem dlaczego Odpowiedz Link
kveldulv Re: ps 28.08.04, 16:02 wojo11111 napisała: > aha,tez zostalem zabanowany przez SS-manke z Surrey. > Najciekawsze jest to,ze nawet nie wiem dlaczego pewnie byles niepoprawny politycznie Odpowiedz Link
ryla Re: Na ryby w BC 28.08.04, 13:17 Fajnie że odezwał się wędkarz. Mam pytanie - jaki dokument trzeba mieć żeby wędkować w Kanadzie. Chodzi mi o rodzaj kanadyjskiej karty wędkarskiej i jak ją można uzyskać. Pozdrowienia. Odpowiedz Link
wojo11111 Re: Na ryby w BC 28.08.04, 17:18 ryla napisał: > Fajnie że odezwał się wędkarz. Mam pytanie - jaki dokument trzeba mieć żeby > wędkować w Kanadzie. Chodzi mi o rodzaj kanadyjskiej karty wędkarskiej i jak ją > > można uzyskać. Pozdrowienia. Uzyskanie karty wedkarskiej w Kanadzie jest bardzo dlugim i zmudnym procesem. Najpierw musisz uzyskac zaswiadczenie o niekaralnosci z policji,pozniej zrobic notarialne kopie aktu urodzenia,dobrze gdybys miala jakies papiery,ze pracowales w jakiejs organizacji ochrony srodowiska.Do tego dochodzi cala masa znaczkow skarbowych.Z tego co pamietam to jeszcze chca kilka zdjec paszportowych Jak to wszystko masz to wysylasz do Ottawy do jakiegos tam ministerstwa i czekasz pare tygodni na termin egzaminow wstepnych. Jesli zdasz ten egzamin to dostajesz pozwolenie wstepu na pelny kurs - ktory u mnie w prowincji trwa 6 tygodni.Kurs nie jest tani bo kosztuje ok.$1200 Na koniec masz egzamin finalowy - no i po paru dniach otrzymujesz wymarzona karte - uprawniajaca cie w pierwszym roku tylko do polowu w towarzystwie kogos kto takowa karte ma przynajmniej dwa (lub nawet trzy) lata Odpowiedz Link
ryla Re: Na ryby w BC 28.08.04, 17:48 Dzięki, ale z tego widać że niestety przyjemność wędkowania nie jest łatwo dostępna, szczególnie dla nowego emigranta. Odpowiedz Link
dradam1 Re: Na ryby w BC 28.08.04, 18:10 wojo11111 napisała: > > Fajnie że odezwał się wędkarz. Mam pytanie - jaki dokument trzeba mieć że > by > > wędkować w Kanadzie. Chodzi mi o rodzaj kanadyjskiej karty wędkarskiej i > jak > ją > > > > można uzyskać. Pozdrowienia. > > Uzyskanie karty wedkarskiej w Kanadzie jest bardzo dlugim i zmudnym procesem. > Najpierw musisz uzyskac zaswiadczenie o niekaralnosci z policji,pozniej zrobic > notarialne kopie aktu urodzenia,dobrze gdybys miala jakies papiery,ze > pracowales w jakiejs organizacji ochrony srodowiska.Do tego dochodzi cala masa > znaczkow skarbowych.Z tego co pamietam to jeszcze chca kilka zdjec paszportowych No i co jeszcze, zaswiadczenie od ksiedza proboszcza i pozwolenie od rodzicow ? Kazda prowincja reguluje sprawy lowienia ryb inaczej. MNajogolniej rzecz biorac trzeba miec licencje. Ktora sie otrzymuje w ten sposob, ze sie idzie na stacje benzynowa, do Canadian Tire albo do kazdego sklepu ktory sprzedaje sprzet rybacki. Placi sie circa 20-30 dolarow i juz masz licencje. Jak nie jestes mieszkancem/obywatelem Kanady to moga sciagnac wiecej. Potem mozesz lowic , oczywiscie w ramach regulacji. Szczegoly dla Alberty masz tutaj : www.albertaoutdoorsmen.ca/fishingregs dla BC masz tutaj : www.fishingbritishcolumbia.com/ www.bcfishingreports.com/ Pozdrawiam dradam1 PS. Jak ktos bedzie podawal oczywiscie falszywe informacje na tym forum to nie mam wyjscia "BANUJE " ! Odpowiedz Link
ryla Re: Na ryby w BC 28.08.04, 19:11 Dzięki za sprostowanie, w sumie nic się nie stało i nie są to jakieś super ważne informacje. Zastanawiam się tylko w jakim celu ktoś wysila się podając fałszywe informacje dotyczące tematu który sam założył, chyba że jest to według niego dowcipne bądż mądre albo chce się dowartościować. A swoją drogą np. w Niemczech jest dość trudny i drogi /kilkaset euro/ egzamin na kartę wędkarską. Pozdrowienia. Odpowiedz Link
starypierdola On to zrobil dla zmylenia przeciwnika ... 28.08.04, 21:27 ... jest mi winien 50 dolcow.... Tylko jeszce musze sprawdzic cz sie Ana1p czasem nie dopisala do tamtego watku. SP PS. O rybacch w BC. Jakie wedkarstwo Cie interesuje: Fly fishing? Inne? Na poczatek: 1. zdecyduj sie jakie wedkarstwo 2. zdecyduj sie jaka czesc BC (dla analogii Mazury sa inne niz Dolny Slask) 3. Dla wybranego rejonu BC kup "Backroad Mapbook" ktory krotko opisuje wiekszosc "terenow wedkarskich" w danym rejonie (www.backroadmapbooks.com). 4. jak Cie cos interesuje w detalu, poszukal odpowiedniej literatury. Ni ewiem na pewno ale mysle ze sa jakies stowarzyszenia wedkarzy, milosnikow BC, przeciwnikow ALberty .... Good fishing! kup sobie Odpowiedz Link
ryla Re: On to zrobil dla zmylenia przeciwnika ... 28.08.04, 22:00 No to w końcu załapałem o co chodziło. Bał się że mu wyłapię wszystkie ryby w prowincji i zadał sobie tyle trudu żeby mnie zniechęcić do wędkowania. Rzeczywiście sprytne. Odpowiedz Link
byt2 Re: Na ryby w BC 29.08.04, 08:34 Link do informacji jak uzyskac karte w Ontario : www.mnr.gov.on.ca/MNR/fishing/ Odpowiedz Link
henryszum Re: Na ryby w BC 29.08.04, 07:08 Nie bierz chlopakow pod szpic bo oni mysla,ze ty na serio wojo11111 napisała: > ryla napisał: > > > Fajnie że odezwał się wędkarz. Mam pytanie - jaki dokument trzeba mieć że > by > > wędkować w Kanadzie. Chodzi mi o rodzaj kanadyjskiej karty wędkarskiej i > jak > ją > > > > można uzyskać. Pozdrowienia. > > Uzyskanie karty wedkarskiej w Kanadzie jest bardzo dlugim i zmudnym procesem. > Najpierw musisz uzyskac zaswiadczenie o niekaralnosci z policji,pozniej zrobic > notarialne kopie aktu urodzenia,dobrze gdybys miala jakies papiery,ze > pracowales w jakiejs organizacji ochrony srodowiska.Do tego dochodzi cala masa > znaczkow skarbowych.Z tego co pamietam to jeszcze chca kilka zdjec paszportowyc > h > > Jak to wszystko masz to wysylasz do Ottawy do jakiegos tam ministerstwa i > czekasz pare tygodni na termin egzaminow wstepnych. > > Jesli zdasz ten egzamin to dostajesz pozwolenie wstepu na pelny kurs - ktory u > mnie w prowincji trwa 6 tygodni.Kurs nie jest tani bo kosztuje ok.$1200 > > Na koniec masz egzamin finalowy - no i po paru dniach otrzymujesz wymarzona > karte - uprawniajaca cie w pierwszym roku tylko do polowu w towarzystwie kogos > kto takowa karte ma przynajmniej dwa (lub nawet trzy) lata Odpowiedz Link
wojo11111 Bylem na rybach w Whistler 29.08.04, 05:06 Przed samym Whistler plynie Squamish River. Jak wiesz w ktorym miejscu lapac to mozna wyciagnac calkiem przyzwoita rybe. Rok temu i dwa lata temu zlapalem tam kilka 3 i 4 funtowych pstragow (plus kilka tuzinow malych 'gowienek') Dzisiaj byla totalna porazka.Na radarze widzialem mnostwo ryb,duzych,malych - a brac nie chcialy zadne. Przez 5h wyciagnalem kilka 15cm gowienek - i to tez tylko po tym jak zmienilem haczyk na malutki. Dwie kontrole policyjne niedaleko Squamish dodatkowo zepsuly klimat Odpowiedz Link