Dodaj do ulubionych

sprawnosc policjantow

IP: *.pools.arcor-ip.net 14.06.11, 16:45
wiem,jak olawscy policjanci zdaja egzaminy sprawnosciowe w hali na olawskim stadionie-kupuja kilka butelek wodki i wreczaja egzaminatorowi...ilu z policjantow prewencji podciagnie sie 3 razy na drazku?...twierdze,ze trzech,a reszta ani razu...dlaczego Pan Komendant Galuszka nigdy nie byl na takim sprawdzianie?...tez powinien byc sprawny...Panie Redaktorze Kaminski,prosze o to zapytac...swietny temat...
Obserwuj wątek
    • poodzian Re: sprawnosc policjantow 15.06.11, 09:14
      Ciekawa informacja. Lokalny brukowiec takimi sprawami się nie zajmuje.
      O ile dobrze zrozumiałem, to stróże prawa uprawiają łapownictwo.
      Ciekawy jestem czy sprawa się rozwinie?
      • Gość: pik-olo1 Re: sprawnosc policjantow IP: *.pools.arcor-ip.net 15.06.11, 22:36
        nie zawsze zgadzam sie z Podzianem,ale przynajmniej rzeczowo reaguje na ciekawe tematy i z tego powodu mam dla niego spory szacunek...,jednak czekam na reakcje Karola,niestrudzonego bojownika w sprawie Komendanta Galuszki...nie wiem czy Komendant podlega takiemu sprawdzianowi,dobrze ,by spoleczenstwo to wiedzialo...
      • Gość: Tygrys Re: sprawnosc policjantow IP: *.cyberghostvpn.com 16.06.11, 23:22
        poodzian, takie łapownictwo - owszem, naganne - w porównaniu z lodami, które kręcą twoi kolesie to małe piwo. Nie udawaj, złociutki, że nie wiesz, że gazeta prędzej zajmie się szarakami z komendy niż wałkami na wyższych budżetach. Come on, baby...
        • Gość: pik-olo1 Re: sprawnosc policjantow IP: *.pools.arcor-ip.net 06.07.11, 01:35
          i co ?...i nic,wiocha ,jak cholera,a informacje sa pewne,jak 10 przykazan...ta cala Policja to wielki PIC...kazdy liczy latka do emerytury i nic wiecej...przyklad? prosze bardzo-szef drogowki udziela wywiadu na moscie,gdzie ciezarowki jezdza po chodniku.a czy w Olawie sa osoby ,ktore lepiej znaja ten most niz policjanci ,czy chocby Komendant GALUSZKA,ktory jezdzi przez ten most co najmniej 2 razy dziennie...odpowiedzi nie bedzie...chyba...,ze Karol...
          • Gość: Micz Re: sprawnosc policjantow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 07:37
            Pikolo to ile tego mandatu zapłaciłeś?
            • Gość: Karol Re: sprawnosc policjantow IP: *.xdsl.centertel.pl 06.07.11, 09:22
              Idź na komendę, umów się na spotkanie i na pewno cię przyjmie Komendant.
              Tam wszystkiego się dowiesz osobiście.
              Albo na czacie. Po wakacjach powinien ruszyć czat z Komendantem na OSI.
              Policja powinna mieć także patrole piesze, nie mogliby wypuścić dodatkowo, oprócz patroli zmotoryzowanych, patrolu pieszego np. na koszary.
              Tam nie tylko piją, ale i ćpają. I takich miejsc jest więcej w Oławie, np. park.
              Tam wozy policyjne nie docierają albo docierają, ale świecą jak choinki w Boże Narodzenie.
              W wiele miejsc w nocy podjeżdża wóz policyjny, włączone reflektory i kogut sprawiają, że już z daleka widać, że to policja.
              Policjanci mogliby zostawić samochód i podejść te parę kroków, niejeden przestępca czy nocni imprezowicze narkomani zdążyli uciec, gdy widzą zbliżający się wóz policyjny w nocy.

Wracałem kiedyś z Wrocławia, idąc z PKP przez park, impreza na całego, z daleka widać na głównej ścieżce oświetlony wóz policyjny, imprezowicze w moment się ulatniają, zanim policjanci także w odblaskowych widocznych kamizelkach pojawią się na miejscu, już nikogo nie ma na miejscu zdarzenia.
              A pewnie, gdy policja odjedzie, imprezowicze pojawiają się z powrotem.

• Gość: Micz Re: sprawnosc policjantow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 11:58
                Karol prewencyjne postraszenie czasami lepiej działa.
                Jaki patrol policji podjedzie do grupki powiedzmy 10 osobowej pijanej młodzieży w nocy?
                Udowodnić im picie w nocy może być trudno, więc co można takiej grupce zrobić?
                Zaaresztować spałować i wywieźć do innego miasta? Te czasy się skończyły.
                • Gość: Karol Re: sprawnosc policjantow IP: *.xdsl.centertel.pl 06.07.11, 12:56
                  Być może masz rację.
                  A może jest odwrotnie i taka grupa, gdy policja odjedzie śmieje się z policji, że nie potrafi sobie z nimi poradzić.
                  I nie zawsze są to 10 osobowe grupki, nie przesadzajmy, wystarczą dwie osoby, które potrafią uczynić więcej hałasu.

Widziałem również kiedyś radiowóz na miasteczku ruchu, zatrzymali starszego człowieka na rowerze, pewnie emeryt wracający z działki, koguty włączone, jakby nie wiadomo co się stało, a to pewnie dziadek sobie piwo na działce wypił, więc jak taka akcja policji ma się do awanturujących, krzyczących po nocach między blokami, rozbijających butelki.
                  Jeśli policjanci potrafią zorganizować pokazową akcję, gdy dziadek jechał po piwie na rowerze, to niech ostrzej potraktują również gó...arzerię, która pod osłoną nocy traktuje podwórka, jak swoją własność, sikając gdzie się da.
                  Nie chodzi o samo picie, bo mogą sobie wypić piwa, ale że wrzeszczą, rozbijają butelki, i sikają, jeśli policja ma sposób na starszego pana po piwie w biały dzień, to niech również znajdą sposób na grupkę imprezowiczów nocnych.
                  I gdzie to prewencyjne postraszenie? Daje efekty? Chyba raczej nie daje.

Ale abstrahując już od tych pijaczków, pod osłoną nocy ludzie nie tylko piją, ale też ćpają.
                  Wracam z garażu, a w zakamarkach młodzi ludzie wdychają "coś" z pociętych na pół butelek plastikowych.

Policjanci z prewencji od tego powinni być, jazda w kółko po mieście daje jakieś efekty, ale policja jeździ tylko po głównych drogach, a można by było wysłać od czasu do czasu piesze patrole w nocy w różne miejsca, to niejedno by odkryli.
                  • Gość: Micz Re: sprawnosc policjantow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 13:32
                    A słyszałeś o pobiciach policjantów w sytuacji jeden na jeden czy jeden na dwóch?
                    W nocy cuda się dzieją i policji niestety jest za mało, ostatnio skasowali mi lusterko w samochodzie na parkingu prze blokiem i co?
                    Bezprawie!!!
                    Gówniarze się rozbijają po nocach, nasi policjanci są za ciency i prawo jest za cienkie.

• Gość: Karol Re: sprawnosc policjantow IP: *.xdsl.centertel.pl 06.07.11, 20:08

Niech siedzą na komendzie tylko, nie wychylają nosa poza budynek Komendy, wtedy być może nikt im krzywdy nie zrobi, masz rację, wystarczy że jeżdżą w nocy, śmiałem proponować wychodzenie z auta w nocy policjantom, przecież to byłoby kamikadze, powinniśmy chuchać i dmuchać na policjantów, może powinno się jeszcze wynająć ochroniarzy.
                      W końcu policjanci są bezbronni i sami się nie potrafią obronić.
                      Tylko po co my w ogóle utrzymujemy policję?
                      • pik-olo1 Re: sprawnosc policjantow 12.07.11, 18:50
                        brawo Karol ! nareszcie merytorycznie...moze zostaniemy kolegami?
                        • Gość: Karol Re: sprawnosc policjantow IP: *.xdsl.centertel.pl 13.07.11, 09:52
                          Ja staram się krytykować jedynie wtedy, kiedy warto.
                          A ty Pikolo chyba dla zasady krytykujesz policję i Gałuszkę.

• Gość: pik-olo1 Re: sprawnosc policjantow IP: *.pools.arcor-ip.net 24.07.11, 00:22
                            Policje zawsze warto krytykowac,nawet dla zasady...,ostatecznie my za to placimy,a wiec mozemy wymagac...,Policja jest na naszych uslugach,ma byc zawsze tam,gdzie jej potrzebujemy,jak Aniol Stroz,Twoja przenikliwosac Karolu jest przyslowiowa,ale nie wierze,ze istnieje jakakolwiek zaleznosc /Twoja/,od Komendanta Galuszki...
                          • Gość: Młody Re: sprawnosc policjantow IP: *.ronus.pl 24.07.11, 02:25
                            Ja tam nie mam zamiaru zbytnio nawijać na ten " organ", zwłaszcza teraz w państwie policyjnym " jaśnie nam panującego Tuska" .Inwilgacja forumowiczów to już nic nowego. Do sprawności policjantów można miec wiele zastrzeżeń, zwłaszcza że większość zna się z lat szkolnych, co tu dużo mówić od sportu stronili. Inna sprawa to sprawność umysłowa. Pod Kauflandem żule prawie wyrywają kasę z ręki, są nachalni, spokojnie robią sobie co chcą skutecznie odstraszając przechodniów w starszym wieku oraz młode kobiety. Policji to nie przeszkadza. Kilka miesięcy temu byłem świadkiem jak 5 - 6 dziewczynek mające może po 12 lat bawiły się koło wejścia do Biedronki tej koło Banku Zachodniego, zwykłe bieganie po schodach, zabawy na barierkach - beztroska sielanka. Nagle zajeżdża radiowóz ( szkoda że nie na sygnale), z auta wychodzi policjant na bezdechu niczym John Wayne bohater Westernów lat 60 - tych! Pierwsze pytanie co tu robicie, dzieci w szoku! Pan John sięga po notatnik i zaczyna dziewczynki spisywać! Miałem ochotę wyjść z auta i powiedzieć kilka słów, dobrze że nie poszedłem bo teraz pewnie miałbym kłopoty, nerwowy jestem typek. Ludzie szkoda gadać, zamiast przeganiać nachalniaków spod Kauflanda i Lidla spisują Bogu Ducha winne dzieci. Chcialbym zobaczyć notatkę służbową z tej " akcji"!
    • Gość: pik-olo1 Re: sprawnosc policjantow IP: *.pools.arcor-ip.net 25.07.11, 22:35
      czy ktos cos zrobi,aby to sprawdzic? mam dowody...
      • Gość: woj Re: sprawnosc policjantow IP: 212.244.132.* 01.08.11, 18:43
        Komendant Gałuszko był pedagogiem zanim nie wstąpił do Policji dla wyższej pensji szybkiej emerytury więc nie ma się co dziwić że jest mdły jako policjant i nie potrafi walnąć pięścią w stół!
        • Gość: do woj. Re: sprawnosc policjantow IP: *.212.200.89.otvk.pl 02.08.11, 09:47
          Przestań robić z Gałuszki pedegoga, bo on gotów uwierzyć, że czymś takim był. Podaj gdzie był tym pedagogiem i co uczył, oraz jakie miał w tym czasie wykształcenie?.
          • pik-olo1 Re: sprawnosc policjantow 20.01.12, 14:51
            i jakie efekty? nic,zupelnie nic...Olawa to zadupie ,nie dziala prawo...za 50 lat byc moze cos sie zmieni,ale obecne dzieci musza odziedziczyc po rodzicach cokolwiek...co ?...
            • pik-olo1 Re: sprawnosc policjantow 13.02.12, 22:27
              jak tam kolejny egzamin sprawnosciowy?...czy ktokolwiek widzial?...ktokolwiek wie ?...
    • heymdal Re: sprawnosc policjantow 01.08.11, 19:52
      Policjanci mają się dobrze, awanse nagrody:
      olawa24.uad.pl/index.php?p_id=8157
      • Gość: Marek Re: sprawnosc policjantow IP: *.ronus.pl 14.02.12, 11:31
        Czy będzie zmiana na stanowisku komendanta?
        • pik-olo1 Re: sprawnosc policjantow 21.02.12, 22:19
          nie bedzie zadnych zmian,bo nie ma takiej mocy,ktora to wymusi...,tym bardziej,ze Matejuk polecial...
    • Gość: Marta Re: sprawnosc policjantow IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.12, 16:24
      Ciekawe jak teraz wyglądają te egzaminy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka