Dodaj do ulubionych

Oława a Strzelin

IP: *.centertel.pl 06.05.12, 18:11
Porównajmy ze sobą wyżej wymienione miasta powiatowe. Które z nich według Was jest bardziej zadbane, ma lepszą infrastrukturę, jest bardziej przyjazne mieszkańcom? Które z nich ma lepszych włodarzy? Zapraszam do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Micz Re: Oława a Strzelin IP: *.215.200.89.otvk.pl 06.05.12, 20:37
      Oława bez dwóch zdań, Strzelin to dziura zabita deskami.
      • Gość: Jacek Re: Oława a Strzelin IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.12, 23:38
        A czy przypadkiem Strzelin nie jest bardziej zadbanym miastem?
        • Gość: Micz Re: Oława a Strzelin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 07:30
          Stare chodniki asfaltowe, stare jezdnie asfaltowe nie przydają piękna miastu, pod tym wzgledem oławski rynek leży, ale trzeba tez patrzyc na inne aspekty miasta.
          • Gość: Oławianin Re: Oława a Strzelin IP: *.ronus.pl 08.05.12, 09:57
            Tak jakby porównać Wrocław do Wałbrzycha! Ludzie Strzelin to dziura, nie piszę tego złośliwie. Oława jest rozwijającym sie miastem, powstają nowe osiedla które w niedługim czasie przeistoczą się w dzielnice, piękne Galerie z firmowymi sklepami, na miesiącach ma powstać multikino, mc donald itp. Byliście w Strzelinie? Rynek jest tragiczny, kamienic brak, z jednej strony zamknięty jest czymś w rodzaju naszego osiedla Chrobrego, wjazd do miasta od strony Wiązowa po drodze tzw. kocich łbach - tragedia. Odległość do Wrocławia dwukrotnie większa niż z Oławy. Mam tam rodzinę ale za Oławą tęskniło mi się już po 2 godzinach bycia tam. To miasto jest strasznie dołujące, wolałem spędzać wakacje u babci na wsi niż u drugiej w Strzelinie. Brak miejsc pracy...
            Dla porównania w Oławie sklepy - house, reserved, cropp town - w Strzelinie - motek, korba - dajcie spokój!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka