Gość: jarecki2 IP: 89.200.212.* 01.03.07, 19:48 witam wszystkich może ktoś lubi powędkować na naszych wodach wokól Oławy. Może wymienmy się jakimiś pomysłami co do sprzętu , zanęt itp. zapraszam do rozmowy i wymiany doświadczeń Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nocai Re: wędkowanie IP: *.chello.pl 02.03.07, 11:18 Witam, od niedawna mieszkam w tych okolicach i chciałbym powrócić do wędkowania, które kiedyś było wielką moją pasją. Orientujesz się gdzie są jakieś łowiska komercyjne w okolicy (wiem, że to brzmi strasznie), gdzie za niewielką opłatą można kija pomoczyć ?? Na początek może mi to wystarczyć. Preferuję łapanie na sprężynę. Zanęta z kaszy manny i płatków owsianych, a na haku białe. pozdr.. nocai Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.212.200.89.otvk.pl 04.03.07, 17:26 jest takie łowisko kolego w miejscowości Basrucice jak jedzie się na Bierutów , ale to tylko karpiowe, hodowlane . Natomiast polecam choć byłem tam narazie tylko raz to w miejscowości Kotowice .Bardzo mi się tam spodobało . Ponadto wokół Oławy masz też gdzie łowić tylko tu troche kiepsko z rybą . min Na rezerwacie jadąc na Jelcz laskowice tam jest piękna ryba . Słyszałem też o super łowisku w białym kościele - droga na strzelin . Jeśli chodzi o zanęte to teraz kombinuję z dodatkiem prażonych nasion konopi. Nie to nie jest ta która uwarzana jest za narkotyk. Nasiona konopi dostaniesz w centrali nasiennej na 3 Maja w Oławie . Zakupiłem sobie pickera i będę teraz próbowal na grunt . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.212.200.89.otvk.pl 05.03.07, 19:28 koedzy i koleżanki nie lubią wędkować szkoda a nawet kobiałki widziałem nad wodą jak sprawnie kijem machają w stronę wody i mają niezłe wyniki nawet lepsze niż nie jeden faceto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.212.200.89.otvk.pl 11.03.07, 15:44 no i jak koledzy i koleżanki nie zachęce do wymiany zdań na temat wędkwania na wodach w okolicy Oławy. Ostatnio widziałem , że na główkach rzeki Odra siedzi bardzo dużo fascynatów. Może któryś z kolegów opowie co udało się chwycić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wędkarz Re: wędkowanie IP: *.chrobrego18.ronus.pl 04.04.07, 18:35 Też myślałem, że coś ciekawego w tym temacie poczytam. Ale nic nikt nie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.212.200.89.otvk.pl 05.04.07, 19:29 też tak myślałem ale cóż. ja osobiście w sobotę szykuję się na jakieś fajne łowienie oczywiście jak pogoda pozwoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.218.38.84.otvk.pl 22.05.07, 20:16 byłem ostatnio w niedziele na bananie tzw.łąki było dosyc ciekawie bo cieplutko na dworze ale nic po za tym.Mimo różnego typu zanęt nic nawet nie skubnęło .Szkoda nie wiem co z tą rybą w naszym okręgu się dzieje. Prawie jej nie ma. Albo pogoda nie odpowiednia chociać ciśnienie zdaje się utrzymywać na jednym poziomie także ryba zdąrza wyrównać pęcherzyki pławne . Nie mam pojęcia co jest . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.218.38.84.otvk.pl 31.05.07, 17:01 szkoda że nikt nie chc zagadać na temat wędkowania.A może cosik na temat piachów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: wędkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 06:36 nic nie bierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: 84.38.218.* 01.07.07, 12:20 to prawda , że nic nie bierze i nie mam pojęcia co jest tego przyczyną może ciśnienie może coś innego nie wiem.Ale słyszałem , że na Odrze cosik można złapać tylko trzeba trochę ponęcić przez pare dni ale kto ma czas na takie coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fish1 Re: wędkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 11:39 ten rok to masakra. Nie bierze nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbyt Re: wędkowanie IP: *.magma-net.pl 16.07.07, 09:54 Według moich obserwacji renesans przeżywa czerwony robak we wszystkich odmianach. Znudziły mi się już subtelne zanęty, delikatny sprzęt i takie tam wyczyny. Nie ma to jak na solidny hak z grubą żyłką założyć pęk olbrzymich rosów i czekać cierpliwie na efekt. Prócz tradycyjnych na tą okazję "byczków" , tym sposobem wyciągnąłem kilka sporych okoni, płoci, jazi, leszczy a nawet kilka egzemplarzy styczniowych szczupaków, Z uwagi na wiadomy okres ochronny te ostatnie, powróciły sobie na łono odrzańskiej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.218.38.84.otvk.pl 03.08.07, 22:02 sorki że nie pisałem ale robiłem rande vou po naszym morzu , zapaliliśmy się z bratem na małą rzeczkę zwaną czarną rzeką w okolicy jastrzębiej góry rzeczka ładna super woda czysta. Mieliśm krótkie bacikiz małymi spławikami jednak gdy zrobiliśmy zanetę i zobaczylismy kulkę zanętową spadającą na dno .Fajny widok jak kula spada na dno rzeki głębokość morze z 1,5 m . Powoli widać jednak , że nawet drobnica do niej nie dochodzi myśleliśmu , ż w rzece tej ryby nie ma jedak po około 0,5 godziny udało mi się zachaczyć malego ładnego okonka jednak oczywiście do wody reszta bez efektu . Siedzieliśmy może z trzy godziny dzieci pobiegały dziewczyny odpoczeły a my trochę zdenerwowani . Jednak po czasie rozmawiałem z wujkiem o tej rzece i właśnnie padło pytanie czy próbowąłem spiningować i tu echo nie miałem spiningu ze sobą a rzeka ta ma w okolicach karwi połącenie z morzem i można wychaczyć łaną rybke jednak co można spodziewać się po dwutygodniowej bani na urlopie. Reasumując polecam rzekę czarna woda ps wda jeśli ktoś chce zobaczyć jak zachowuje się zanęta pod wodą fajny widok polecam i nie zapomnijcie zabrać spining . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.218.38.84.otvk.pl 13.08.07, 16:29 i znowu udane połowy - leszcze po 40 cm bardzo ładne i to kolo Oławy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki 2 Re: wędkowanie IP: *.218.38.84.otvk.pl 22.08.07, 19:39 boże znowu nic cosik tutaj w okolicy nikt nie wędkuje szkoda taka rozrywka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.218.38.84.otvk.pl 04.09.07, 17:48 nawet na piaskach można wychaczyć ładnego węgorza. Byłem ostatnio z myślą o ładnym karpiku ale węgorz się prztrafił co prawda z powrotem do wody ale potrafi bestia walczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.218.38.84.otvk.pl 15.09.07, 19:32 a może któryś kolegów czy koleżanek poradził by jakiej sztucznej przynęty uzywać do spinigowania na naszym terenie stawach czy też odrze no i Oławka też słyszałem , że ładny drapieżnik tam chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.218.38.84.otvk.pl 20.10.07, 19:29 może ktoś spininguje Odpowiedz Link Zgłoś
rekin1985 Re: wędkowanie 11.12.15, 12:01 Najbardziej sprawdza mi się zwykła srebrna blaszka wahadłowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
rekin1985 Re: wędkowanie 11.12.15, 11:59 Witam zagląda ktoś tu jeszcze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rekin1985 Re: wędkowanie 11.12.15, 11:59 Witam zagląda ktoś tu jeszcze? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rekin1985 Re: wędkowanie 11.12.15, 12:09 Ja w niedziele pod dęby się wybieram zobaczymy co los przyniesie Odpowiedz Link Zgłoś