Dodaj do ulubionych

wędkowanie

IP: 89.200.212.* 01.03.07, 19:48
witam wszystkich może ktoś lubi powędkować na naszych wodach wokól Oławy.
Może wymienmy się jakimiś pomysłami co do sprzętu , zanęt itp. zapraszam do
rozmowy i wymiany doświadczeń
Obserwuj wątek
    • Gość: nocai Re: wędkowanie IP: *.chello.pl 02.03.07, 11:18
      Witam,
      od niedawna mieszkam w tych okolicach i chciałbym powrócić do wędkowania, które
      kiedyś było wielką moją pasją. Orientujesz się gdzie są jakieś łowiska
      komercyjne w okolicy (wiem, że to brzmi strasznie), gdzie za niewielką opłatą
      można kija pomoczyć ?? Na początek może mi to wystarczyć. Preferuję łapanie na
      sprężynę. Zanęta z kaszy manny i płatków owsianych, a na haku białe.

pozdr..
      nocai
      • Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.212.200.89.otvk.pl 04.03.07, 17:26
        jest takie łowisko kolego w miejscowości Basrucice jak jedzie się na Bierutów ,
        ale to tylko karpiowe, hodowlane . Natomiast polecam choć byłem tam narazie
        tylko raz to w miejscowości Kotowice .Bardzo mi się tam spodobało . Ponadto
        wokół Oławy masz też gdzie łowić tylko tu troche kiepsko z rybą . min Na
        rezerwacie jadąc na Jelcz laskowice tam jest piękna ryba . Słyszałem też o
        super łowisku w białym kościele - droga na strzelin . Jeśli chodzi o zanęte to
        teraz kombinuję z dodatkiem prażonych nasion konopi. Nie to nie jest ta która
        uwarzana jest za narkotyk. Nasiona konopi dostaniesz w centrali nasiennej na 3
        Maja w Oławie . Zakupiłem sobie pickera i będę teraz próbowal na grunt .
        • Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.212.200.89.otvk.pl 05.03.07, 19:28
          koedzy i koleżanki nie lubią wędkować szkoda a nawet kobiałki widziałem nad
          wodą jak sprawnie kijem machają w stronę wody i mają niezłe wyniki nawet lepsze
          niż nie jeden faceto
      • Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.212.200.89.otvk.pl 11.03.07, 15:44
        no i jak koledzy i koleżanki nie zachęce do wymiany zdań na temat wędkwania na
        wodach w okolicy Oławy. Ostatnio widziałem , że na główkach rzeki Odra siedzi
        bardzo dużo fascynatów. Może któryś z kolegów opowie co udało się chwycić .
        • Gość: nie wędkarz Re: wędkowanie IP: *.chrobrego18.ronus.pl 04.04.07, 18:35
          Też myślałem, że coś ciekawego w tym temacie poczytam. Ale nic nikt nie pisze
          • Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.212.200.89.otvk.pl 05.04.07, 19:29
            też tak myślałem ale cóż. ja osobiście w sobotę szykuję się na jakieś fajne
            łowienie oczywiście jak pogoda pozwoli
            • Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.218.38.84.otvk.pl 22.05.07, 20:16
              byłem ostatnio w niedziele na bananie tzw.łąki było dosyc ciekawie bo cieplutko
              na dworze ale nic po za tym.Mimo różnego typu zanęt nic nawet nie
              skubnęło .Szkoda nie wiem co z tą rybą w naszym okręgu się dzieje. Prawie jej
              nie ma. Albo pogoda nie odpowiednia chociać ciśnienie zdaje się utrzymywać na
              jednym poziomie także ryba zdąrza wyrównać pęcherzyki pławne . Nie mam pojęcia
              co jest .
            • Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.218.38.84.otvk.pl 31.05.07, 17:01
              szkoda że nikt nie chc zagadać na temat wędkowania.A może cosik na temat
              piachów .
    • Gość: jurek Re: wędkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 06:36
      nic nie bierze
      • Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: 84.38.218.* 01.07.07, 12:20
        to prawda , że nic nie bierze i nie mam pojęcia co jest tego przyczyną może
        ciśnienie może coś innego nie wiem.Ale słyszałem , że na Odrze cosik można
        złapać tylko trzeba trochę ponęcić przez pare dni ale kto ma czas na takie coś
    • Gość: fish1 Re: wędkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 11:39
      ten rok to masakra. Nie bierze nic
      • Gość: sbyt Re: wędkowanie IP: *.magma-net.pl 16.07.07, 09:54
        Według moich obserwacji renesans przeżywa czerwony robak we wszystkich odmianach.
        Znudziły mi się już subtelne zanęty, delikatny sprzęt i takie tam wyczyny. Nie
        ma to jak na solidny hak z grubą żyłką założyć pęk olbrzymich rosów i czekać
        cierpliwie na efekt.
        Prócz tradycyjnych na tą okazję "byczków" , tym sposobem wyciągnąłem kilka
        sporych okoni, płoci, jazi, leszczy a nawet kilka egzemplarzy styczniowych
        szczupaków, Z uwagi na wiadomy okres ochronny te ostatnie, powróciły sobie na
        łono odrzańskiej wody.
        • Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.218.38.84.otvk.pl 03.08.07, 22:02
          sorki że nie pisałem ale robiłem rande vou po naszym morzu , zapaliliśmy się z
          bratem na małą rzeczkę zwaną czarną rzeką w okolicy jastrzębiej góry rzeczka
          ładna super woda czysta. Mieliśm krótkie bacikiz małymi spławikami jednak gdy
          zrobiliśmy zanetę i zobaczylismy kulkę zanętową spadającą na dno .Fajny widok
          jak kula spada na dno rzeki głębokość morze z 1,5 m . Powoli widać jednak , że
          nawet drobnica do niej nie dochodzi myśleliśmu , ż w rzece tej ryby nie ma
          jedak po około 0,5 godziny udało mi się zachaczyć malego ładnego okonka jednak
          oczywiście do wody reszta bez efektu . Siedzieliśmy może z trzy godziny dzieci
          pobiegały dziewczyny odpoczeły a my trochę zdenerwowani . Jednak po czasie
          rozmawiałem z wujkiem o tej rzece i właśnnie padło pytanie czy próbowąłem
          spiningować i tu echo nie miałem spiningu ze sobą a rzeka ta ma w okolicach
          karwi połącenie z morzem i można wychaczyć łaną rybke jednak co można
          spodziewać się po dwutygodniowej bani na urlopie. Reasumując polecam rzekę
          czarna woda ps wda jeśli ktoś chce zobaczyć jak zachowuje się zanęta pod wodą
          fajny widok polecam i nie zapomnijcie zabrać spining .
          • Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.218.38.84.otvk.pl 13.08.07, 16:29
            i znowu udane połowy - leszcze po 40 cm bardzo ładne i to kolo Oławy
    • Gość: jarecki 2 Re: wędkowanie IP: *.218.38.84.otvk.pl 22.08.07, 19:39
      boże znowu nic cosik tutaj w okolicy nikt nie wędkuje szkoda taka
      rozrywka
      • Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.218.38.84.otvk.pl 04.09.07, 17:48
        nawet na piaskach można wychaczyć ładnego węgorza. Byłem ostatnio z
        myślą o ładnym karpiku ale węgorz się prztrafił co prawda z powrotem
        do wody ale potrafi bestia walczyć .
        • Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.218.38.84.otvk.pl 15.09.07, 19:32
          a może któryś kolegów czy koleżanek poradził by jakiej sztucznej
          przynęty uzywać do spinigowania na naszym terenie stawach czy też
          odrze no i Oławka też słyszałem , że ładny drapieżnik tam chodzi
          • Gość: jarecki2 Re: wędkowanie IP: *.218.38.84.otvk.pl 20.10.07, 19:29
            może ktoś spininguje
            • rekin1985 Re: wędkowanie 11.12.15, 12:01
              Najbardziej sprawdza mi się zwykła srebrna blaszka wahadłowa :)
    • rekin1985 Re: wędkowanie 11.12.15, 11:59
      Witam zagląda ktoś tu jeszcze pozdrawiam
    • rekin1985 Re: wędkowanie 11.12.15, 11:59
      Witam zagląda ktoś tu jeszcze? Pozdrawiam
    • rekin1985 Re: wędkowanie 11.12.15, 12:09
      Ja w niedziele pod dęby się wybieram zobaczymy co los przyniesie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka