25.05.08, 21:40
poniewaz zostalem zlekcewazony przez komendanta kpp w olawie,osmielaM SIE
JESZCZE RAZ ZAPYTAC.ILE MANDATOW NALOZYLI PANA PODWLADNI W TYM ROKU ZA NIE
ZAPIETE PASY BEZPIECZENSTWA W SAMOCHODACH;ORAZ ZA ROZMOWY PROWADZONE PRZEZ
TELEFONY KOMORKOWE;NIE WYPOSAZONE W URZADZENIA GLOSNOMOWIACE;PODCZAS JAZDY?
widocznie wydaje sie panu,ze ma do czynienia ze zwyczajnym oszolomem...,tak
jestem idiota,ale lepiej dla wysokiego ranga policjanta bedzie nie ulec w
pojedynku z idiota...pozdrowienia i inne wyrazy...
Obserwuj wątek
    • Gość: karol74 Re: mandaty IP: *.208.200.89.otvk.pl 25.05.08, 22:10
      Jesteś idiotą to prawda, masz rację, nie bedzie osobiście
      Komendant Gałuszka odpowiadał na twoje głupie pytania, co on Główny
      Urząd Statyczny żeby na każde zawołanie Hagena - idioty zabierał
      głos.
      Swoją drogą co ty z tymi pasami bezpieczeństwa czy urządzeniami
      głośnomówiącymi, co ci do tego, komórki może w małym stopniu
      przyczyniają się do wypadków, i jest to zapisane w Kodeksie
      Drogowym, ale równie dobrze można zakazać słuchania radia czy
      zabierania jako pasażera pięknej kobiety, bo to też odwraca uwagę.

Proponuje naskładać w końcu na własny samochód i nie czepiać się
      innych, a przyczyny wypadków leżą gdzie indziej.
      A teraz wypier. z forum Hagen bo już mnie wkurzasz facet, jesteś
      upierdliwy jak taniec z gwiazdami, Takich nadgorliwców powinno się
      izolować jak ty. Dobrze że chociaż wiesz, że jesteś idiotą.
      • Gość: hagen Re: mandaty IP: *.pools.arcor-ip.net 25.05.08, 22:38
        dobrze trafiles platny ignorancie,poniewaz znajdziesz we mnie godnego dyskutanta
        ,ktory nauczy cie kultury korespondencji,szacunku dla drugiego czlowieka,milosci
        blizniego,pokory,,,praWDOPODOBNIE NALEZYSZ DO TYCH;KTORZY UWAZAJA;ZE
        SPOLECZENSTWEM MOZNA RZADZIC ZA POMOCA KIJA I MARCHEWKI:::OTOZ WIEDZ/widze juz
        piane na twoich ustach bladych i drzacych/,ze sa jeszcze ludzie
        niepokorni,ktorzy upomna sie o swoje najmniejsze prawa,czy ci sie to podoba
        prostaku,czy nie...nie zabieraj glosu w sprawie ,w ktorej nie masz nic do
        powiedzenia oprocz inwektyw i obrazliwych epitetow,nie najwyzszego lotu...
        • Gość: karol74 Re: mandaty IP: *.208.200.89.otvk.pl 25.05.08, 23:12
          dzieciak jesteś jeśli myślisz że ktokolwiek z policji będzie
          odpowiadał na twoje głupie wpisy
          nie mają ważniejszych spraw, ty facet nie masz chyba co robić i
          wynajdujesz wirtualne problemy. Zacznij jeszcze kapusiu podawać
          rejestracje samochodów, których kierowcy jeżdżą bez pasów i
          rozmawiają przez telefon,
          Sorry za inwektywy, ale pewne rzeczy trzeba nazwać po imieniu,
          • Gość: hagen Re: mandaty IP: *.pools.arcor-ip.net 27.05.08, 00:00
            po imieniu sam sie nazwij...obronco przegranej sprawy...polecam"Slownik wyrazow
            obcych i zwrotow obcojezycznych z almanachem",Wladyslawa Kopalinskiego..."Don
            Kichote" szlachetny idealista nie liczacy sie z
            rzeczywistoscia,fantasta,komiczny marzyciel,dziwak,cudak,maniak,utopista,bledny
            rycerz,czlowiek chudy wysoki i smetny(por.Dulcynea;el
            caballero...;Rosynant;Sancho Pancha)...donkiszoteria-wzbudzajaca
            smiech,politowanie walka z wiatrakami...jestes tam jeszcze?...brak odpowiedzi
            tez jest odpowiedzia...wynosze sie z tego forum bezpowrotnie...
            • Gość: hagen Re: mandaty IP: *.pools.arcor-ip.net 27.05.08, 01:44
              niestety ..jeszcze raz musze tu wrocic...nie mysl moj adwersarzu,ze porownuje
              ciebie do Don Kichote... byloby to niemal bluznierstwo...ta fikcyjna postac to
              ja!!! mieszkam daleko od polski...tak bardzo chcialbym,aby ludzie swiatli mieli
              tu glos dominujacy,ale jak daleko jest do tego,niech ocenia czytelnicy naszej
              potyczki...
              • Gość: Maniak Re: mandaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 07:47
                Hagen zaciągnij się do policji jak tak bardzo cię problematyka mandatów
                interesuje, będziesz mógł je sam nakładać. Może cię to podnieca i lubisz karać
                ludzi, takie swoiste sado macho.
                • Gość: karol74 Re: mandaty IP: *.208.200.89.otvk.pl 27.05.08, 08:18
                  Niech karają kierowców którzy przekraczją prędkość o 20 - 30 km,
                  jest naprawdę wiele różnych przęstepstw drogowych popełnianych przez
                  bezmyślnych gó..arzy - piratów, wyprzedzanie na skrzyżowaniach,
                  wyprzedzanie na trzeciego, wymuszanie pierwszeństwa przejazdu,
                  pijani kierowcy mający ponad 1 promil alkoholu i to są bolączki
                  polskich dróg, a nie to o czym mówisz, dla mnie to jakieś martwe
                  przepisy, jak można karać kogoś za nie zapięte pasy, rozmawianie
                  przez telefon lub jak chcieli wprowadzić, ale się nie udało zakaz
                  palenie papierosów przez kierowców.
                  To są absurdalne przepisy, napewno przy dużej prędkości na
                  autostradzie jest nie wskazane rozmowa przez komórkę, ale bez
                  przesady żeby od razu stawiać mandaty za takie rozmowy, każdy
                  kierowca powinien jakoś sam ocenić sytuację na drodze i czy może
                  sobie pozwolić na rozmowy.
                  Przecież nie będą karać kierowców jeżdżacych po Oławie którzy jeżdżą
                  bez pasów albo rozmawiają przez komórkę, bez sensu by to było.
                  Pamiętaj Hagenek, że takie purystyczne podejście do Prawa Drogowego
                  też nie jest dobre,
                  Dam ci przykład wieczorem z radia z wywiadu z prof. Winczorkiem
                  który opowiadał o absurdach polskiego prawa, pusta ulica, pali się
                  czerwone światło, a aut nie widac w pobliżu, czy należy stać i
                  czekać aż zapali się zielone, nie należy, bo przecież te przepisy są
                  ludzi a nie dla robotów, jeśli nie jedzie żadne auto możesz przejśc
                  przez czerwone światło i policjant który chciałby wtedy postawić ci
                  mandat jest homo sovieticus, jakiś zwykły nadgorliwiec, bo jak mówił
                  profesor policja musi pomagać ludziom i iść w pewnych sytuacjach na
                  rękę. Policjant powinien być człowiekiem, prof. Winczorek mówił że w
                  wielu przypadkach takich absurdalnych przepisów Polak wygrałby przed
                  Trybunałem Europejskim z Policją w takich sprawach, policjanci w
                  Polsce też, jak mówił, przesadzają w dawaniu mandatów w przypadkach
                  w których zachodni policjanci nigdy by mandatu nie przyznali, czyli
                  w takich absurdalnych przepisach.
                  Audycja nazywała się [„Prawo jako dowód kultury” – kultura
                  tworzenia , wykonywania i respektowania (lub nie) prawa w Polsce.]
                  Jak mówiłem wypadki są powodowane przez te przyczyny które podawałem
                  na początku, a pamiętaj ścisłe przestrzeganie przepisów jest
                  szkodliwe dla wszystkich, dla kierowców, pieszych, inna sprawa że
                  policjanci nie są przystosowani do dzisiejszych warunków, bo wielu z
                  nich to jeszcze homo sovieticus.
                  • Gość: gość Re: mandaty. IP: *.210.200.89.otvk.pl 26.06.08, 00:00
                    Przekroczenie prędkości 20-30 km to nie jest wykroczenie jakieś
                    pirackie. Takie przekroczenie prędkości jest w normie tak mi się
                    wydaje. Jeżeli miejscowy jeździ po Oławie bez pasów to wedug mnie
                    normalka, nie uważam tego za wielkie wykroczenie. Rozmowa przez
                    telefon owszem napewno przeszkadza w prowadzeniu samochodu i tu może
                    jakieś zagrożenie w ruchu drogowym jest. Ale jak ustawiony jest
                    znak "zakaz ruchu" to winien być przestrzegany tak czy nie? Więc
                    podaję przykład: przed lokalem "PATIO" ul. 11 Listopada ustawiony
                    jest znak drogowy "zakaz ruchu" to znaczy, że za znakiem nawet
                    parkować samochodów nie należy tak? A co się tam dzieje? Byłem
                    dzisiaj w "PATIO" i przed znakiem stało 2 samochody a 5 za znakiem.
                    Kto parkuje za znakiem taki co nie boi się i znaki ma w dupie. Czy
                    tak powinno być? Nie można z tym zrobić porządku? Dlaczego patrole
                    nie reagują na te wykroczenia? a powinni!. Ja uważam, że znak ten
                    winien być przesunięty het za budynek w kierunku MRD a dokąd
                    ustawiony jest w tym miejscu to winien być przestrzegany i nawet
                    przez obsługę z tego budynku. Uważam, że przepisy winny być
                    jednakowe dla wszystkich a dlaczego w Oławie jest inaczej? A może
                    są jakieś specjalne przepustki? Czy ktoś może to wytłumaczyć? Kto
                    powinien interweniować w sprawie tego znaku? Ja myślę, że Policja
                    jak też i Straż Miejska
                    • Gość: karol74 Re: mandaty. IP: *.208.200.89.otvk.pl 26.06.08, 00:21

Nie zakładanie pasów, nie włączanie świateł mijania w dzień też nie
                      są dla mnie łamaniem przepisów, a mądry policjant nie będzie za to
                      karał mandatami, ale twórca Hagen wciąż się upiera, a nawet próbuje
                      zadać pytanie Komendantowi dlaczego nie łapie się kierowców za te
                      powyższe rzeczy. Hagen to taki homo sovieticus, który najbardziej
                      absurdalne przepisy uważa za słuszne. Może warto zakładać pasy, ale
                      nie będzie policjant zatrzymywał aut w mieście, gdzie kierowca
                      jedzie 50 km/h i wstawiał mandaty za niezapięte pasy.
                      Tak samo ze światłami mijania w dzień w mieście.

Co do przekraczania prędkości to napewno o 20-30 km/h można
                      przekroczyć na ulicy Portowej np. i jeśli nie stanowi to zagrożenia
                      to może być ok, ale w dzień oprócz Portowej to stanowczo za dużo
                      jednak, więc z tym się nie zgodzę.
                      Co do parkujących aut przed Patio, w sumie Miasteczko Ruchu jest
                      dla pieszych i rowerzystów, ale jeśli miasto przyznało licencję
                      Patio to muszą zrozumieć, że klienci podjeżdżają autami i muszą je
                      gdzieś stawiać.
                      A co do ciebie Hagen nie zmieniam zdania, jeśli naprawdę chcesz
                      kapować na policję, że kierowcy jeżdżą bez pasów czy świateł
                      po mieście to się lecz człowieku na nogi.
                      • Gość: gość Re: mandaty. IP: *.210.200.89.otvk.pl 26.06.08, 13:59
                        Nie mogę zgodzić się z tym, że jeżeli miasto przyznało licencję na
                        prowadzenie działalności gastronomicznej dla Pati na terenach
                        Miasteczka Ruchu Drogowego to musi tam być parking. Absolutnie nie.
                        Ten lokal gastronomiczny jest na terenach rekreacyjnych i tam ruchu
                        kolowego nie powinno być. Myślę, że takie były założenia i dlatego
                        ten znak ustawiono przed lokalem. Na ten temat była włąśnie wczoraj
                        dyskusja w tym lokalu i to zmusiło mnie do napisania postu w tej
                        sprawie. Poprostu ten lokal jest usytuowany tam gdzie nie jest
                        przewidziany ruch kołowy i bardzo dobrze. Jeżeli ktoś chce spędzać
                        czas w tym lokalu to może przyjść na pieszo i o to chodzi.
                        Nadmieniam, że dużo tam mówiono też o osobach, które rzekomo mają
                        jakieś przywileja i dlatego ten znak mają gdzieś. Nie wiem jaka
                        jest w tym prawda ale to źle by świadczyło o Policji. Dlatego
                        apeluję do Policji i Straży Miejskiej aby niezwłocznie zrobili tam
                        porządek. Ten znak drogowy niech będzie przestrzegany przez
                        wszystkich bez wyjątku.
                        • Gość: karol74 Re: mandaty. IP: *.208.200.89.otvk.pl 26.06.08, 14:56
                          mam wiedzę, że Patio istnieje tymczasowo i bedzie zlikwidowane, gdy
                          rozpocznie się budowa basenu krytego w tym rejonie. Inne pytanie
                          kiedy to będzie.
                          A jeszcze byłem kiedyś na piwie !!! z jednym policjantem w Patio.
                          Postawił auto za znakiem i miał gdzieś że tam stoi jakiś znak zakaz
                          wjazdu.
                        • Gość: hagen1112 Re: mandaty. IP: *.pools.arcor-ip.net 29.06.08, 01:18
                          i to jest gosc...europejczyk...zwroccie uwage na argumentowanie,spokoj,brak
                          inwektyw...gosciu; spadles mi z nieba-ujawnij sie z lekka,a razem wyczyscimy te
                          stajnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka