Dodaj do ulubionych

5-ka, a uzależnienia

06.08.11, 22:23
Witam!
Od pewnego czasu zastanawiam się, czy pierwszy szczyt 5 może być przyczyną moich uzależnień? Piątka, która nie realizuje się w książkowy sposób, bo blokuje ją urodzeniowa 4-ka.
Znałam też dwie osoby (urodzeniowe 3-ki) w pierwszym szczycie 5 z zamiłowaniem do alkoholu.

A Wy jak się czujecie w szczycie 5 ??? Może mi coś poradzicie?
Obserwuj wątek
    • porucznikowa Re: 5-ka, a uzależnienia 07.08.11, 13:39
      Witaj Baktejra

Odnośnie uzależnień znalazłam na forum oto taką wypowiedź:
      <<Pierwszy szczyt 5/14 w kontekście drogi życia siedem może przynosić niebezpieczeństwo sięgania po wszelkie używki a co za tym idzie uzależnienia, dlatego należy być bardzo ostrożnym w tej materii. Piątka chce wszystkiego wypróbować a siódemka łatwo się uzależnia.>>
      Ty obecnie jesteś w szczycie 5/14 i cyklu 7. Interesuje mnie bardzo ten temat, ponieważ mój mąż za trzy lata wchodzi w czwarty szczyt 7/16 i czarny szczyt 5 .Podobna mieszanka.

Pozdrawiam
      • baktejra Re: 5-ka, a uzależnienia 07.08.11, 15:46
        A jaką jest drogą życia? Bo mi się wydaje, że moja czwórka te wszystkie uzależnienia "utwierdza", sprawia, że trudniej z nich wyjść, przyzwyczaja sie do nich.

Jeszcze dodam, że np. Amy Winehouse też była w pierwszym szczycie 5, a wiemy, jak skończyła.
        • porucznikowa Re: 5-ka, a uzależnienia 07.08.11, 16:30
          Jest jedynką.
    • jarivo Re: 5-ka, a uzależnienia 07.08.11, 14:47
      Oczywiście że może, skłonność do uzależnień, zwłaszcza od używek lub seksu, to jeden z podstawowych negatywnych aspektów 5. Istotne jest, jaki cykl i czarny szczyt towarzyszy takiemu szczytowi 5. Zwłaszcza 7 może zwiększyć podatność na uzależnienia, ponieważ 5 jest dla niej złym towarzystwem. 5 próbuje używek, bo potrzebuje przeżyć kolejną przygodę, a 7 ponieważ sądzi, że poszerzy to jej świadomość. Podobnie 3 (ewentualnie 9) zestawione z 5 może przynieść imprezowo-używkowy tryb życia. Odpowiedzi można też szukać w wibracjach własnych...
      • baktejra Re: 5-ka, a uzależnienia 07.08.11, 15:52
        No to ja mam cykl 7 i obecne wibracje własne na razie także 7 (jutro jadę po zmianę karty smile !!!). Zmienię się na 1/2/3 lub 1/8/9. Oby to pomogło, bo już nie radzę sobie. A dopiero po 32 roku życia zmieni mi sie szczyt na 6 (jak dożyję). Kolejne 9 lat autodestrukcji nie bardzo mnie cieszy.
        • jarivo Re: 5-ka, a uzależnienia 07.08.11, 17:26
          Czyli bardzo dobrze, że zmieniasz smile 1-2-3 w mojej opinii są nie najlepsze, bo 2 zestawione z 7 (a następny cykl też masz o tej wibracji) może przynosić skłonność do depresji, a ponadto będzie się kłócić z jedynką. Sam mam jednocześnie 2 i 1 w wibracjach i to jest zawsze konflikt "chcę zdobyć wszystko, ale boję się/nie chce mi się/nie dam rady". 1-8-9 o wiele lepsze.
          • porucznikowa Re: 5-ka, a uzależnienia 07.08.11, 17:58
            Ale czarny szczyt ma 1.
            • jarivo Re: 5-ka, a uzależnienia 07.08.11, 20:21
              Obie opcje zawierają 1. Też uważam, że lepsze byłoby 8-9-8, choć z kolei 8 zestawione z 5 to skłonność do ryzyka. Nie ma opcji idealnych.
              • porucznikowa Re: 5-ka, a uzależnienia 07.08.11, 23:17
                Dobrze,że dziewczyna młoda chce zmienić swoje życie i czuje taką potrzebę.Napisała <<No to ja mam cykl 7 i obecne wibracje własne na razie także 7 (jutro jadę po zmianę karty>>a więc jedzie do fachowca i na pewno odpowiednie imię i wibracje własne do jej drogi życia dobierze.

Pozdrawiam
                • baktejra Re: 5-ka, a uzależnienia 08.08.11, 10:22
                  porucznikowa napisała:

> Dobrze,że dziewczyna młoda chce zmienić swoje życie i czuje taką potrzebę.Napis
                  > ała <<No to ja mam cykl 7 i obecne wibracje własne na razie także 7 (ju
                  > tro jadę po zmianę karty>>a więc jedzie do fachowca i na pewno odpowie
                  > dnie imię i wibracje własne do jej drogi życia dobierze.
                  >
                  > Pozdrawiam

Dzięki za te słowa smile To ta 5-ka pewnie skłania mnie do zmiany. Mam jej w wibracjach własnych jeszcze cztery. Numerolog powiedziała, że jestem bardziej 5-ką.

Przeraża mnie fakt, że na bierzmowanie sama wybrałam sobie imię, które dołożyło mi tych wibracji, które w moim pojęciu najbardziej mi szkodzą, bo: 7/5/4/4/. Ale to tak już w oderwaniu od tematu.
              • baktejra Re: 5-ka, a uzależnienia 08.08.11, 10:15
                Skłonność do ryzyka? Coś, czego mi brakuje!
      • porucznikowa Re: 5-ka, a uzależnienia 07.08.11, 16:02

No to muszę trzymać rękę na pulsie. Staruszek może zahulać . Seks to chyba odpada musiał by uzupełnić testosteron ( jak był w białym szczycie 11/2 i w czarnym szczycie 5 depresja go dopadła i trochę do 44 lat wymęczyła). Ale kielicha... myślę ,że dał by radę utrzymać w ręku.

Pozdrawiam
        • porucznikowa Do Baktejra 07.08.11, 16:26
          Jesteś bardzo młodą osobą i dobrze,że masz świadomość zagrożenia ... Fajnie,że chcesz zmienić swoje życie . Masz szanse od października wchodzisz w rok własny 1.Może skorzystaj też z poradni .Życzę powodzenia.

Pozdrawiam
        • baktejra Re: 5-ka, a uzależnienia 08.08.11, 10:30
          porucznikowa napisała:

>
          > No to muszę trzymać rękę na pulsie. Staruszek może zahulać . Seks to chyba odpa
          > da musiał by uzupełnić testosteron ( jak był w białym szczycie 11/2 i w czarnym
          > szczycie 5 depresja go dopadła i trochę do 44 lat wymęczyła). Ale kielicha...
          > myślę ,że dał by radę utrzymać w ręku.
          >
          Hahahahaha!
          To widzisz, przynajmniej wiesz, co i dlaczego. W sumie to ma szczęście, w razie czego ( odpukać) ktoś go zrozumie, a nie położy kreskę jako wstrętnego alkoholika.

Swoją drogą, jak przeglądam szczyty i cykle rodziny, przyjaciół i widzę gdzieś 5-kę, to automatycznie im współczuję i zastanawiam się, co się będzie działo. I myslę: " dopiero byście mnie zrozumieli, czemu mną tak szarga".
          • jarivo Re: 5-ka, a uzależnienia 08.08.11, 13:39
            Nie sądzę, żeby problem tkwił w samej 5. Raczej w splocie czynników: karmicznej 14, ogromnej sprzeczności szczytu z Twoją wibracją urodzeniową i zestawieniu 5 z 7. Sama 5, jak każda wibracja, ma plusy i minusy, ale "domyślnie" problemów nie przynosi.
      • sigma26 Re: 5-ka, a uzależnienia 26.08.11, 00:45
        haha..no to pięknie, wszystkie te liczby sa u mnie...ja 9...cykl 5, wejde w szczyt 5,a w czarnym szczycie 3....Piekna przyszłośc mi sie maluje alkohol, narkotyki, hazard i dziki seks i to w okolicach czterdziestki smile))). Moze juz się zapisze do jakiejs poradni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka