amatemi 06.10.04, 14:40 moje pytanie dotyczy powiazania numerologii z kolorami, a raczej opisania numerów za pomoca kolorow jak opisalibyscie rozne numery, cyfry, liczby kolorem. Jakim kolorem i dlaczego wlasnie takim? amatemi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
florrina Re: numerologia a kolory 06.10.04, 22:00 Ciekawy wątek... Nigdy się tak nad tym nie zastanawiałam, ale postanowiłam spróbować i dla mnie: 1. to czerwony (energia, ambicja, żywiołowość) 2. to niebieski, taki nawet błękitny (łagodny, kojący, sympatyczny) 3. to różowy (wesoły, żywy, optymistyczny) 4. to granat (poważny, profesjonalny, taki "służbowy" kolor) 5. to zielony (ruch, żywotność, przyroda) 6. to ciemny żółty albo pomarańcz (ciepły kolr dla ciepłej wibracji; bezpieczeństwo, opieka, ognisko domowe) 7. brąz (brązy, ale takie jesienne odcienie - tak jak teraz za oknem w świetle słoneczka; zaduma, melancholia) 8. złoto (chyba nie trzeba tłumaczyć!) 9. biały (mądrość, szlachetność, niewinność) Pozdrawiam serdecznie i z nicierpliwością czekam na inne propozycje... Florrina Odpowiedz Link
amatemi Re: numerologia a kolory 08.10.04, 08:45 florrino, bardoz bardzo dziekuje)))))) fantastyczny dobor kolorow To jest cudowne, ze kazdy z nas bedzie mial inne spojrzenie na to i tak naprawde podajemy nasze rozumienie energii danej liczby) pozdrawiam Cie goraco i zachecam do opisania podobnego watku w tarocie)) amatemi Odpowiedz Link
amatemi Re: numerologia a kolory 09.10.04, 20:51 moje odczucie liczb i powiazanie ich z kolorami na dzien dzisiejszy wyglada nastepujaco: 1 - zolty, kolor slonca, a slonce kojarzy mi sie z centrum, 1 rowniez, z urodzinami, czyli centrum zainteresowania))) 2 - srebrny, jak luna ( ksiezyc), jak kobieta))) 3 - zielony, jako kolor natury, a 3 to liczba zamykajaca krolestwo biologiczne 4 - brazowy, bo kojarzy mi sie z praca i to na roli 5 - o, a to ciekawe, kojarzy mi sie z czarnym punktem otoczonym kolorem czerwonym. Czyli punktem srodka wokol ktorego az wrze od zmian 6 - blekit, jako kolor spokoju a jednoczesnie porozumienia, komunikacji glebokiej i pelnej 7 - kolor ktorego jeszcze nie znam, nie widzialam, tajemniczy jak energia tej liczby 8 - kolor stali, z ktorej powstaja miecze i narzedzia chirurgiczne, cos co tnie, robi krzywde, ale rowniez pomaga, mocna laserowa wrecz energia 9 - bialy, bo jest to zebranie wszystkiego co sie zdobylo, uporzadkowanie, zharmonizowanie i ruszenie w nowy cykl w harmonii to sa moje skojarzenia, wcale nie bylo mi latwo))) pozdrawiam cieplutko i czekam na propozycje)) Odpowiedz Link
amatemi Re: numerologia a kolory 11.10.04, 08:39 11-ce przypisalabym zloty w polaczeniu z bialym. 11 jest liczba pelnego czlowieczenstwa. Liczba prawdy czlowieczej do ktorej dazymy. Tak mi sie wydaje))))))) Odpowiedz Link
katharis Re: numerologia a kolory 13.10.04, 13:38 amatemi napisała: > 11-ce przypisalabym zloty w polaczeniu z bialym. 11 jest liczba pelnego > czlowieczenstwa Mnie sie tez tak wydaje. Ale ludzie urodzeni pod 11 mogą mieć obnizoną wibrację do liczby 2, jeśli nie potrafią sprostać wymaganianiom wibracji 11. Bo to w końcu bardzo wymagająca liczba. Biorąc pod uwagę przynależnośc kolorów do planet i czakramów u człowieka, to np. 1. byłaby złotem lub żóltym - jako Słońce (czakram splotu słonecznego), 2. byłaby srebrem - bo to Księżyc, 3. to zółty i/lub pomarańczowy jako Merkury, albo błękit jako czakram gardła, 5. czerwony - jesli mars, to kojarzy sie z nim kolor czerwony, 6. to zielen - bo to kolor Wenus i czakramu serca (tu tez rózowy), 8. purpura - to kolor plutonowy (tylko z planetą kojarzę). Natomiast kolorem, który mi się kojarzy z 7. jest fiolet. Nie wiem co myśleć o 9: moze byc i fiolet i biel. A 4.? Jeśli poczucie bepieczeństwa to brąz, szary, albo może stalowy - jesli 4 będzie energia uraniczno-saturnowa. Odpowiedz Link
owczarekbingo1 Re: numerologia a kolory 15.10.04, 11:40 To jaką ja mam wibrację 2 czy 11 i jak sie to ma do kolorów. 21.01.1969r. wtorek godz.8:15 Odpowiedz Link
katharis Re: numerologia a kolory 18.10.04, 08:42 Jesteś 11. A 11. jest liczba mistrzowską, tzn. wymagającą wibracją, dającą głęboką potrzebę rozwoju duchowego,poświęcanie się dla innych (zgodne z potrzebą serca), skromność, wewnętrzna harmonię, moralność. Ale u człowieka, który nie potrafi sporostać tym wymaganiom dojdzie do głosu negatywna strony tej liczby. Czyli to nie będzie już wibracja 11, tylko negatywna wibracja 2. dająca nadmierną drażliwość na swoim punkcie, zagubienie, poświęcanie się ze strachu, itp. Sama sprawdź i przeanalizuj jakie cechy u Ciebie przeważają. To jest fascynujące i naprawdę warto spróbować zaangażować się w świadome kierowanie własnym zyciem. Odpowiedz Link
owczarekbingo1 Re: numerologia a kolory 18.10.04, 10:37 Właśnie! 11 to moje marzenia ,ale ostatnio przeważa 2 i to bardzo dobitnie,że aż doprowadza do depresji! Co mam dalej robić??? Odpowiedz Link
ggossia Re: numerologia a kolory 14.10.04, 20:35 ...musze przyznac, ze temat bardzo mi sie podoba, tym bardziej , ze u mnie jest tak, ze kazde pojecie czy sytuacja kojarzy mi sie z okreslonym kolorem ; u mnie wyglada to tak 1- czerwiec, najbardziej kojarzy mi sie z wibracja tej liczby 2- srebro ale takie "zabrudzone", nie swiecace 3- soczysta zielen, taka jak trawa na wiosne 4- wszystkie cieple odcienie brazu 5- tutaj sie wachalam i w zasadzie nie wiem ktory bardziej mi odpowida - w zasadzie to kojarza mi sie z 5 amarantowy i turkusowy 6- blekit, taki jaki niektorzy maja w sypialni 7- ja jako numerologiczna siodemka musze stwierdzic, ze tez mialam problem z kolorem dla tej liczby i w koncu wydedukowalam : zielony ale taki szmaragdowy odcien - moj ulubiony 8- tutaj tez dalabym srebro ale tym razem lsniace :p 9- natomiast 9 kojarzy mi sie z bialym materialem przetykanym zlota nitka... pozdrawiam- Małgosia ps. Amatemi sprawdz prosze Swoja skrzynke - mam do Ciebie pytanie ..... Odpowiedz Link
ewa.gs Re: numerologia a kolory 20.10.04, 20:55 moje skojarzenia: 1 - indygo, jak wiedza, mądrość, władza, duchowość 2 - szary, jak delikatność, ukrycie się, spokój, dwoistość (zawsze pomiędzy, jak pomiędzy bielą a czernią) 3 - żółty, kolor kontaktów międzyludzkich, radości 4 - brąz, jak praca, odopwiedzialnośc, stabilność. Kolor i liczba ziemi. 5 - pomarańczowo-czerwony. Ruch, zmiana, szybkość, impuls 6 - bordo, jak ciepłe uczucie z kroplą złości (czerwień + czerń) 7 - kolor morza. Bardziej niebieski, niż zielony, kolor przestrzeni, falowania, spokoju, głębin. 8 - taka rożowawa miedź. Metaliczne ciepło. Ciepły twardziel. 9 - fiolet, kolor duchowości i pomocy. pozdrowienia dla wszystkich Ewa G. Odpowiedz Link
amatemi Re: numerologia a kolory 21.10.04, 15:02 jestescie fantastyczni, wspaniale skojarzenia)) i prosze o wiecej)) amatemi Odpowiedz Link