Dodaj do ulubionych

Nowa firma prośba o pomoc (numerologia)

17.07.18, 15:41
Dzień dobry!
Planuję otwarcie swojej działalności, czytałam o numerologii, mam już daleko posunięte plany w związku ze swoją firmą (biuro rachunkowe) ale pewnych rzeczy nie potrafię dopasować. Chodzi właśnie o numerologię aby wszystko zgrać. Nazwa firmy będzie miała wibrację 8 - ta potocznie używana pełna z kolei 6, samogłoski w nazwie używanej to 4 spółgłoski też, moje imię to 8, mój PESEL to 8. Czytałam o tym, ze najlepsza wibracja na rozpoczęcie działalności to 1, ale daty które wybieram mają pusty bieg księżyca w określonych godzinach. Nie wiem czy ważna jest godzina czy cały dzień. Biorę pod uwagę, 18.08.2018 (księżyc wzrastający), ewentualnie 08.09.2018 lub 17.09.2018. Firmę chcę rejestrować sama przez internet, więc data rejestracji może to być wcześniejsza od daty rozpoczęcia. Aha moja data urodzenia to 29.02.1980. Bardzo proszę o pomoc. Co jeszcze powinnam wziąć pod uwagę? więcej informacji mogę wysłać na priv.
Obserwuj wątek
    • janus50 Re: Nowa firma prośba o pomoc (numerologia) 18.07.18, 19:23
      Witaj
      Masz rację oczywiście, że jedynka jest dobra na zaczynanie, jednak tutaj jedynka wynika z dnia uniwersalnego i to nie do końca tak jest, że musi ona być skazana na sukces.
      Przy ustawianiu firmy bierzemy pod uwagę nazwę, datę rejestracji oraz przeznaczenie firmy, które wynika z dodania wibracji uniwersalnej dnia oraz nazwy firmy i tutaj zaczynają się schody, gdyż nie da się tych trzech elementów ustawić idealnie.
      Ważniejsza nazwa to ta pełna, która jest zamieszczona w dokumentach rejestrowych. Sama widzisz, że z wibracją dnia urodzenia da nam to 9 w przeznaczeniu firmy, czyli zakładasz firmę po to, by ponieść stratę, by wzbogacili się inni poprzez twoją pracę i w rezultacie zamknąć firmę....
      Nie tędy droga.
      Bardzo ważne są także twoje ustawienia osobiste w kontekście roku, miesiąca i dnia. To, w planowanej dacie nie jest niestety korzystne. Jesteś w roku osobistym 6, nieszczególnie korzystnym na projekty biznesowe (ale także nie jest on jakoś skrajnie niekorzystny), miesiąc osobisty 6 oraz dzień osobisty 5/14. Tutaj przynajmniej miesiąc i dzień powinien być bardzo korzystny a nie jest niestety.
      Pamiętaj także o tym, by unikać retrogradacji Markurego (skoro już o Księżycu mowa) bo jest ona skrajnie niekorzystna dla projektów biznesowych.
      Pozdrawiam serdecznie
    • janus50 Re: Nowa firma prośba o pomoc (numerologia) 18.07.18, 19:25
      Poprawka: pisząc dnia urodzenia, miałem na myśli dzień rejestracji smile Przepraszam
    • 1elam1 Re: Nowa firma prośba o pomoc (numerologia) 26.07.18, 14:30
      Dziękuję Pani Januszu za odpowiedź. W takim razie skoro: pełna nazwa firmy to 8 to najkorzystniej datę rozpoczęcia działalności przyjąć z jaką wibracją? Tak aby data i nazwa dały dobrą wibrację? Czy najkorzystniejsza dla mnie wibracja dnia rejestracji to 2? Bo w połączeniu z nazwą otrzymam 1? Uparłam się na 1 ponieważ czytałam że jest korzystna dla jednoosobowych działalności.
      Jaki w takim razie jest najbardziej dla mnie korzystny miesiąc i dzień na rozpoczęcie działalności? 1 dla jednoosobowych działalności? 4 dla biura rachunkowego czy 8? Jestem w stanie jeszcze wszystko poukładać, chociaż z tym miesiącem będzie gorzej... bo jak liczę to chyba dopiero nowy rok... styczeń... mam rację?
      • 1elam1 Re: Nowa firma prośba o pomoc (numerologia) 26.07.18, 14:32
        Pełna nazwa to będzie też 8 nie 6 jak napisałam wcześniej.
      • janus50 Re: Nowa firma prośba o pomoc (numerologia) 05.08.18, 18:54
        Witaj ponownie
        Rozbawiło mnie stwierdzenie: "na 1 ponieważ czytałam że jest korzystna dla jednoosobowych działalności." No i takie wyssane z brudnego palca bzdury się znajduje w necie.... Firma to osobny byt z numerologicznego punktu wiedzenia, więc nie ma to znaczenia czy prowadzisz ją jednoosobowo czy masz pracowników i wspólników.
        Tak jak wspominałem, trudno jest wszystkie trzy elementy ustawić bardzo korzystnie. Właściwie to nie jest to możliwe. Dlatego jedyny możliwy układ to właśnie 8-2-1. Przy czym lepiej byłoby, aby nazwa była na 2 a data na 8. Dwójka nie jest przebojowa, ale za to dyplomatyczna i umiejąca dobrze współpracować. Szczególnie, że dwójka to także najlepszy księgowy, więc dla biura rozrachunkowe wręcz idealna.
        Ale dlaczego chcesz czekać do stycznia?
        Data rozpoczęcia działalności może być wcześniejsza, ważne by się odpowiednio sumowała jako dzień uniwersalny.
        Oczywiście data ta powinna mieć miejsce w korzystnych dla ciebie czasie w odniesieniu osobistym. Czyli rok, miesiąc i dzień osobisty.
        Nie mam pod ręką twojej daty urodzenia więc nie wiem jak to będzie...
        Pozdrawiam
      • janus50 Re: Nowa firma prośba o pomoc (numerologia) 05.08.18, 18:56
        Piszesz:
        4 dla biura rachunkowego czy 8?
        Ani jedno ani drugie.
        Czwórka to rzemieślnik, twórca rzeczy materialnych, uchwytnych.
        Ósemka to pomnażanie, więc dobra gdy idzie o inwestycje itp.
        Pozdr
        • marisol1979 Re: Nowa firma prośba o pomoc (numerologia) 16.08.18, 08:29
          P. Januszu, a jaka wibracja nazwy będzie najkorzystniejsza dla firmy kreatywnej (grafika, fotografia)? Czy w tym przypadku dzień rozpoczęcia nie założenia działalności, a założenia profilu na fb o konkretnej nazwie czy wyborze maila dla tej "działalności" też będzie najkorzystniejszym? Będę bardzo wdzięczna smile Pozdrawiam ciepło, Mimi smile
        • 1elam1 Re: Nowa firma prośba o pomoc (numerologia) 16.08.18, 13:33
          Pani Januszu! Bardzo dziękuję za sugestie. W związku z tym zmieniłam literkę w nazwie firmy, przeanalizowałam daty rozpoczęcia i teraz jestem już ostatecznie "2" czy to nazwa rejestrowa czy skrót oraz data rozpoczęcia to 8. Martwi mnie tylko jedno: pusty bieg księżyca. Skoro moja data to 15.09.2018 a pusty bieg trwa do godziny 2.45 (sobota) to jeśli zakładam firmę przez internet to spokojnie mogę to robić po tej godzinie? Przyznaję, ze ciężko było mi dobrać idealną datę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka