anszy 06.12.06, 19:51 CZy spotkal sie pan kiedykolwiek z tym pojeciem? moze wie pan jak sie je oblicza? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janus50 Re: Panie Januszu. Lata Pustki 07.12.06, 08:58 witaj Pojęcie lat pustki pochodzi z chińskiego feng-shui w powiązaniu z chńską numerologia. Pojawiają się one co 12 lat i trwają 2 lata. W tym okresie działamy na zwolnionych obrotach, gdy próbujemy robić coś na siłę - nie wychodzi, piętrzą się trudności w każdej sferze życia. Myśle że pokrywa się to ze stanem rzeczywistym, sprawdziłem to na własnej skórze. Dwa lata pod górkę. Nie wiem dokładnie jak to się oblicza. W każdym razie datę urodzenia wyszukuje się w odpowiednich tabelach by ją przełożyć na kalendarz chiński, potem w innej tabeli znajduje się odpowiednie lata chińskie, np. rok psa, potem w kolejnej tabeli odnajduje się lata wg. naszego kalendarza. Nie mam dostępu do takich tabel więc nie potrafię sam tego obliczyć... Pozdrawiam Odpowiedz Link
ania.la Re: Panie Januszu. Lata Pustki 09.12.06, 18:17 Lata pustki też odczułam na własnej skórze. Moim zdaniem trwają 3 lata ale być może miałam inne źródła informacji nie będe sie sprzeczać. Jak sie je liczy hmm.. trudno jest mi wyjaśnić, nie używam do tego odpowienich tabel lecz zwykłego zegara. Pozdrawiam Odpowiedz Link