atocz 10.01.08, 10:53 Witajcie ) żona 33; mąż 11, dziecko 7 Co wzmacniac, nad czym pracowac w tej rodzinie? żona Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
metaphysics Re: żona 33; mąż 11, dziecko 7 10.01.08, 14:13 szkoda, ze nie podalas cyfr z dnia urodzenia, analiza moglaby byc wtedy pelniejsza dziecko 7, no coz, moze byc chorowite, lubi samotnosc - i nie nalezy mu tego zabraniac i na sile socjalizowac, zeby jednak w grupie nie czulo sie jak odludek, warto, aby uczylo sie czegos orginalnego, aby blyszczalo w towarzystwie z tego powodu, wtedy grupa takie dziecko latwiej zaakceptuje, nie wolno go tez zbytnio krytykowac, a niestety 6 czy tez 33, jesli realizuje sie negatywnie moze miec sklonnosci do krytykanctwa ("wiem lepiej"), jak rowniez do zazdrosci, podejrzliwosci i nadopiekunczosci. Ty wolisz raczej towarzystwo mniejsze, rodzinne, Twoj maz pewnie woli przebywac w szerszym gronie maz 2 z 11, czlowiek ugodowowy, ze sklonnosciami do poddanstwa jesli zle realizuje sie w 2, nalezy szanowac jego pomysly i punkt widzenia, niestety 6 moze to trudno przychodzic, bo 6 wie lepiej, jesli natomiast realizuje sie jako 11 to moze sie buntowac i miec sklonnosci do egocentryzmu (jesli realizuje sie w 11 negatywnie). Tak czy siak, Ty i Twoj maz jako liczby mistrzowskie powinniscie zwracac uwage na to, aby w swoim zyciu kierowac sie wysokiem kodem etycznym i w takim duchu tez wychowywac dziecko, traktowac je tak, jakbyscie sami chcieli byc traktowaniu Odpowiedz Link
atocz Re: żona 33; mąż 11, dziecko 7 10.01.08, 14:49 serdecznie dziekuję Dziecko chorowite jest, chociaz w tym roku na szczescie poprawiło sie. Na razie samotnikiem nie jest - inne dzieci lubia jego towarzystwo i ulegaja jego pomyslom. Nadopiekuncza jestem - jak to mama po 40-stce Ale jak z tym wszystkim pracowac nad soba? Odpowiedz Link
bozenka1969 Re: żona 33; mąż 11, dziecko 7 02.02.08, 17:24 Każda wibracja jest dobra, jeżeli pozytywnie z niej korzystamy ,czyli na plusie .Wibracje, wibracjami ale tak naprawde pozytywne myślenie jeszcze i odrobine silnej woli i góry można przenosic. pozdrawiam. Odpowiedz Link
metaphysics Re: żona 33; mąż 11, dziecko 7 10.01.08, 15:30 dziecko dzieki Tobie moze nauczyc sie doceniac wartosc rodziny, nie patrz jednak zbyt pesymistycznie na zycie, i ogranicz watpliowsci roznej masci, ktore Toba pewnie targaja (zreszta Twoj maz pewnie tez jest pelen watpliwosci, trudno podejmowac mu decyzje i czesto zmienia zdanie), ogranicz krytykanctwo i pedantyzm, a wszyscy na tym skorzystaja w rodzinie - zwlaszcza Twoje dziecko a tak w ogole, to uklad 11 z 33 czy tez 2 z 6 jest bardzo korzystny, macie oboje duza intuicje i wrazliwosc, lubicie spokoj, jesli troche dynamizmu wniesicie do zwiazku, to moze byc jeszcze fajniej, mimo ze i tak pewnie swietnie sie rozumiecie.. oczywiscie jest to analiza bardzo generalna, duzy wplyw maja tez wibracje dnia urodzenia i wibracje wlasne, one nadaja Waszym wibracjom urodzenia charakterystyczny tylko dla Was rys Odpowiedz Link
atocz Re: żona 33; mąż 11, dziecko 7 11.01.08, 14:16 dziękuję pedantyzm - hm, ja wręcz przeciwnie - powinnam wziąć się za porządki domowe, bo mamy ciagły bajzel. Jedyne gdzie pilnuję porządku, to zobowiazania wobec obcych. Rozdwojenie jaźni - chyba jestem inna w stosunku do obcych niż do bliskich... Czy zaglądasz czasem do skrzynki mailowej? Odpowiedz Link
metaphysics Re: żona 33; mąż 11, dziecko 7 11.01.08, 14:52 odpisałam na maila jeśli chodzi o bałaganiarstwo, to nic dziwnego, skoro dwie 4 masz w wyzwaniach ) pozdrawiam Odpowiedz Link