maria10344 06.09.09, 08:59 Czy ktoś może przetestował?Mam piękne "komarzyce" i Verbenę na balkonie.Nieuchronnie zbliżają się chłody.Czy będę mogła przenieść je na zimę do domu i czy przetrwają zimę,może wymagają specjalnej pielęgnacji?. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabula777 Re: komarzyca i verbena 08.09.09, 22:16 Nie ma sensu, w przyszłym sezonie kupisz nowe. Odpowiedz Link
maria10344 Re: komarzyca i verbena 13.09.09, 19:14 Jedna werbena jest cudna i chciałabym takie mieć w przyszłym roku.Czy ktoś ma doświadczenie,w rozsadach z nasion.Jeżeli zbiorę z niej nasiona,to czy mam szansę,że te nowe będą tak samo piękne?. Odpowiedz Link
soad4 komarzyca i verbena 30.09.09, 10:02 Czesc, werbena jest roslina jednoroczna, wiec nie sadze, zeby udalo Ci sie ja przetrzymac przez zime, ewentualnie mozesz tylko troszke przedluzyc jej zycie ale przyniesiona z balkonu do domu i tak padnie. Rozmnaza sie ja przez wysiew nasion w marcu do inspektu - proponuje na wiosne kupic nowa, co do Plectranthus` a czyli komarzycy mozesz pokusic sie o przyniesienie jej do domu, niektorzy trzymaja ja jako rosline pokojowa mozesz sprobowac rozmnozyc wkladajac do wody sadzonki. Odpowiedz Link