qrweegrgtaye
06.05.13, 22:57
Witam. Założyłem konto na tym dennym forum, aby się wypowiedzieć, bo aż żal czytać tego wszystkiego.
Ogarnijcie się ludzie i weźcie sie do roboty, bo widocznie macie za dużo wolnego czasu, że takie głupoty piepszycie... już wam sie w dupach poprzewracało.
Czytając te wszystkie wstrętne posty żałuję, że ludzie w internecie są anonimowi, chętnie bym sie umówił na kawę z paroma ludźmi i podyskutował, ale gdzie tam... wszyscy są tylko mądrzy przed monitorem i udają wielce inteligentnych.
Po pierwsze - ludzie nie macie pojęcia jaką krzywdę wyrządzacie niektórym ludziom obgadując ich na tym "forum". Sam tego nie czytam, ale jednak czasem zaglądnę, jestem pewien że inni robią podobnie i jest im bardzo przykro czytać te wasze mądrości.
Wiele osób wypowiada się o sprawach Birczy z punktu wszystkowiedzących, a nawet nie mieszkają tu, słuchają opowieści znajomych, a potem myślą że są super doinformowani.
Denerwują mnie też ateiści (a raczej pseudoateiści, bo wątpie aby był tu jakiś prawdziwy ateista, bo tacy nie obrażają wiary innych) - zachowajcie swoje poglądy dla siebie i nie piszcie ich publicznie, bo - uwierzcie, nikomu nie chce się tego czytać. To forum powstało, aby swobodnie rozmawiać o bieżących sprawach naszej gminy, a nie żeby się kłócić o byle gówno i w każdym temacie oskarżać o wszystko KK.
Odwalcie sie wreszcie od Kościoła, nikt z Was nie zna zapewne przykładu księdza pedofila, albo innego tego typu przypadku, ale macie najwięcej do powiedzenia bo się naczytaliście w internecie i naoglądali debilnych materiałów. W każdym środowisku zdarzają się takie przypadki ale 1 na kilka czy kilkadziesiąt tysięcy nie świadczy o wszystkich. Nie rozumiem tych co chcą coś od Księży z Birczy. Są to naprawdę wspaniali ludzie i od żadnej strony nie można się do nich przyczepić. Musi im być przykro gdy czytają te oszczerstwa. Ciekawy jestem, czy ktoś kto to pisze zna chociaż trochę któregoś z nich... Nie chodzi do Kościoła to niech nie chodzi, ale niech nie narzuca swojego ateizmu innym. Gdzieś tu przeczytałem przed chwilą o "zbieraniu haraczu przez księży w postaci tacy czy kolędy", dziwne że pisze to ten, który jest ateistą podobno. To ja się pytam co Cię to obchodzi? Taca i kolęda są to dobrowolne ofiary składane przez chętnych, jak kolęda idzie dla księdza co nikogo nie powinno dziwić, tak żadnej tacy ksiądz nie bierze dla siebie. Kto chce wspomóc księdza ten daje kto nie ten nie daje i też nic się nie dzieje. Dlaczego nie napisał tego ktoś kto jest Katolikiem, tylko ten który nie chodzi do kościoła i i tak ani grosza nie daje księżom? Nie interesuj się finansami innych, jedni lubię przepić wolne pieniądze, a inni wolą pomóc w remoncie Kościoła.
Kolejna, mniej ważna sprawa - poeci, ludzie nie umiecie sklecić porządnego rymu, a uważacie się za następców Mickiewicza i zamiast normalnie napisać coś sensownego piszecie jakieś gówna niby wierszem, które nie wnoszą nic do tego forum i tylko je zaśmiecają..
Dalej - Tyle ludzi zachwala tu wójta i radę gminy. Ludzie nie macie pojęcia co piszecie. Wójt to największy złodziej, rzadko zdarza się ktoś tak zawzięty, wszelkimi sposobami dążący do swoich prywatnych celów. Dawno powinni go zaaresztować i obalić radę gminy, zanim nasza gmina całkiem zbankrutuje. Wójt robi tylko szum medialny i nagłaśnia to co on robi... Dobrym przykładem był zorganizowany protest w sprawie ustawy śmieciowej, najpierw wójt sam zaproponował wysokość składek, rada gminy to uchwaliła, a potem protestowali przeciw temu co sami wymyślili, bo za drogo.. Ale mniejsza o to, takiego ludzie wybrali, takiego mają. Denerwuje mnie to że mało kto zauważa co on robi i dalej go wybiorą na kolejną kadencję. A potem się dziwią ludzie że co inteligentniejsi ludzie wyjeżdżają stąd i nie wracają. To jest żałosne..
Kończę, jest wiele spraw które jeszcze bym poruszył, ale nie mam czasu na zawracanie sobie głowy tym syfem. Pozdrawiam tych do których coś dociera z tego co piszę, a resztę proszę o przemyślenie tego co napisałem. Raczej już tu się nie zaloguję, także proszę w tym temacie nie rozpoczynać kolejnych wojen, bo nie to było moim celem.
Chciałbym, aby to forum wreszcie stało się tym czym powinno być, a nie tak jak teraz - siedliskiem zła i wrednych ludzi. Życie nie polega na oczernianiu i obgadywaniu innych, zainteresujcie się sobą i jeśli nie jesteście czegoś pewni to lepiej tego nie piszcie. Zamiast patrzeć na innych popatrzcie na siebie i popracujcie nad sobą.
Pozdrawiam tych którzy to czytają i muszą znosić wywody niektórych ludzi, nie przejmujcie się tym, mało kto tak myśli, ale normalni ludzie po prostu nie mają czasu i ochoty pisać w tym bajorze.
Żegnam.