darino 23.09.05, 13:22 Rozpoczyna się jutro, niestety nie znam jeszcze tras, ale przypuszczam, że jakaś będzie przechodzić przez okolice Birczy ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albida Re: V Ogólnopolski Rajd Turystyczny im dr M. Orłow 23.09.05, 23:37 Jeśli dobrze pamiętam (a mylić się mogę) to jedna z tras będzie z Pruchnika przez Węgierkę do... Najlepsze, że wpisałam się na ten rajd i nawet zapłaciłam wpisowe... i nawet nie wiem o której zbórka! Szukałam na stronie PTTKu i nie znalazłam żadnych wieści. Odpowiedz Link
upowiec to jakaś zawałka ! 24.09.05, 13:51 Żeby na stronie nie było informacji o tak znanym rajdzie ! Trzeba wybatożyć pracowników, panie prezesie ! Odpowiedz Link
starytraper Re: to jakaś zawałka ! 26.09.05, 12:37 Z tego co wyczytałem w regulaminie tego rajdu to był to rajd Koła Terenowego a nie organizowany przez zarząd PTTK. Na stronie PTTK można zauważyć, że każde koło ma swoje miejsce do umieszczania informacji o swojej działalności i rajdach ale widać Koło Terenowe nie chce z tego korzystać. Wogóle z moich doświadczeń wynika, że Koło Terenowe ma już dawno za sobą lata świetności. A co do stwierdzenia upowca żeby "wybatożyć pracowników" to nie jestem zaskoczony takimi słowami pisanymi przez kogoś o takim loginie. Przecież chłosta była najłagodniejszą "karą" jaka mogła spotkać człowieka z rąk upowców. Taki wychłostany to miał szczęście... przecież można go było jeszcze spalić żywcem, odrąbać nogi i ręce, przeciąć piłą albo dla rozrywki rozerwać końmi. Widać nie daleko pada jabłko od jabłoni... Odpowiedz Link
upowiec najlepszą obroną jest atak :)))))) 26.09.05, 13:49 Tekst chyba oprawię sobie w ramki i powieszę nad łóżkiem. Nie ulega jednak kwestii, że polityka informacyjna PTTK jest fatalna, powinna być jedna osoba odpowiedzialna za całość takowej polityki :))) Był to chyba jeden z ważniejszych rajdów organizowanych przez przemyski PTTK ? Odpowiedz Link
starytraper Re: najlepszą obroną jest atak :)))))) 26.09.05, 14:11 Nikogo nie bronię, ale tych jak sami piszecie 160 uczestników jakoś się jednak dowiedziało o rajdzie :))) Myślę, że dla upowca przemyski PTTK ma jedną zasadniczą wadę: pierwszy wyraz w nazwie, czyli POLSKIE Towarzystwo Turystyczno Krajoznawcze. Odpowiedz Link
upowiec "Polskie" w nazwie ? 26.09.05, 14:16 To akurat mi nie przeszkadza, chodziło mi tylko o niedociągnięcia organizacyjne. Ale dajmy spokój kłótni, rajd już się odbył, może przy następnych będzie więcej informacji :))) Odpowiedz Link
darino Re: V Ogólnopolski Rajd Turystyczny im dr M. Orło 25.09.05, 14:19 Podobno zakończył się sukcesem, uczestniczyło około 150 osób. Relacja z Rajdu będzie na stronie przemyskiego PTTK. Odpowiedz Link
darino relacja z rajdu ... 04.10.05, 07:03 "Blisko 200 turystów w różnym wieku, począwszy od ośmiolatków po emerytów, uczestniczyło w V Ogólnopolskim Rajdzie im. dr Mieczysława Orłowicza. Wędrowcy pieszo przemierzali najciekawsze zakątki Pogórza Dynowsko- Przemyskiego. Celem rajdu było propagowanie sylwetki dr M. Orłowicza, który jest patronem przemyskich turystów. Dodatkowo, takie rajdy, to doskonała okazja do poznawania przyrodniczych walorów okolic Przemyśla, uczczenie Światowego Dnia Turystyki, a przede wszystkim – kształtowania nawyków aktywnego wypoczynku i rekreacji. – Oferta dostosowana była dla każdego. Zaproponowaliśmy trasy o różnej skali trudności, przeznaczone dla bardziej doświadczonych wędrowców, jak też łatwiejsze, dostępne nawet dla mniej wprawnych turystów – mówi komandor rajdu, Janusz Motyka. Drużyna piechurów, prowadzona przez Edytę Czaplę, wędrowała z Grochowiec przez Helichę. Największą popularnością cieszyła się trasa pod przewodnictwem Leszka Komana. Tutaj ponad stuosobowa grupa przemaszerowała z Krasiczyna przez Dybawkę, fort Prałkowce i Kruhel Wielki. Z kolei turyści bardziej zaawansowani, maszerowali z Dariuszem Hopem szlakiem z Węgierki. Ten rajd odbywał się pod patronatem Klubu Górskiego. – Trasy rajdu biegły urozmaiconymi i krajoznawczo ciekawymi regionami – twierdzi J. Motyka. – Można było podziwiać zarówno piękno przyrody Pogórza Przemyskiego, jak również tak znane "perełki", jak chociażby zamek w Krasiczynie i cerkiew w Kruhelu, czy też pozostałości forteczne Twierdzy Przemyśl. Rajd zakończyło wspólne ognisko na terenie rekreacyjnym Hotelu "Gromada" w Przemyślu. Było tradycyjne pieczenie kiełbasy, dzielenie się wrażeniami z wędrówki, wszyscy "rajdowicze" otrzymali materiały krajoznawcze, a pierwszych 120 osób – pamiątkowe, metalowe odznaki. Imprezę zorganizowało Koło Terenowe Oddziału PTTK im. dr Mieczysława Orłowicza w Przemyślu. Wśród uczestników największą grupę stanowiły dzieci i młodzież, także z ośrodków specjalnych. Pomogli także MZK oraz Hotel "Gromada"." www.pressmedia.com.pl/sn/wydarzenia/d2.asp?u_file=JJ%2ETXT Odpowiedz Link
upowiec Re: relacja z rajdu ... 04.10.05, 13:34 Czyli nie było żadnej trasy przez okolice Birczy :((( Odpowiedz Link