Dodaj do ulubionych

bij geja....

26.06.07, 10:34
wiadomosci.o2.pl/?s=513&t=9138
Obserwuj wątek
    • darino Re: bij geja.... 26.06.07, 11:05
      Przed wojną było hasło "bij Żyda", obecnie jest "bij geja". Społeczeństwo
      zawsze musi mieć jakiegoś wyrazistego wroga, na którym mogłoby wyładować swoje
      frustracje.
      • czesio48 Re: bij geja.... 26.06.07, 13:06
        a po co pchają się na afisz
        • chlopak_bircza Re: bij geja.... 26.06.07, 13:19
          mysle ze zawsze znajdzie sie ktos kto "pcha" sie na afisz. Jednakze nie usprawiedliwia to nikogo od uzywania przemocy. Osobiscie jestem przeciwny "walczacym" ludziom z mniejszosci seksualnych. Choc wolnosc powinna obejmowac wszystkich Polakow nie tylko tych powiedzmy "normalnych". Ja po prostu chce zyc sobie spokojnie i nie bac sie wyjsc na ulice jesli ktokolwiek by sie dowiedzial o mojej orientacji.
          • darino parady i manify 26.06.07, 13:29
            Przyznaję, że te parady i manify są prowokujące. Gdyby ich nie organizowano i
            nie promowano tak natarczywie, problem właściwie by nie istniał.

Oczywiście zagrożenie osobiste osób z mniejszości seksualnych to zupełnie inna
            sprawa.
            • heterofob2 Re: parady i manify 28.06.07, 21:56
              Przyznaj szczerze: czy przed pierwszą paradą w warszawie byłeś do nas nastawiony
              przychylnie?
              • darino tak 29.06.07, 03:58
                Znam kilku gejów od co najmniej kilkunastu lat, ale żadanie parady mnie
                zaskoczyło. Jednak nie wpływa to na moje poglądy, zwykle raczej przychylne (o
                ile nie jestem napastowany :)))).
                • heterofob2 Po co parady 30.06.07, 21:11
                  Pozwól, że hurtowo przekleję kawałek swojej strony z powodami, dla których
                  paraduję. mam nadzieję, że się następnym razem dołączysz (najbliższa, w której
                  wezmę udział, będzie miała w budapeszcie, w sobotę siódmego lipca), choćby dla
                  punktu 5.

Oto przyczyny, dla których chadzam na gejprajdy:

1. Chodzę, bo mi wolno. Gwarantują mi to: traktaty europejskie, konwencje
                  oenzetowskie, Konstytucja Republiki Polskiej.

2. Chodzę, bo tam jest kolorowo i wesoło, i pełno balonów, a ja uwielbiam
                  balony, tzn. te lżejsze od powietrza.

3. Chodzę, żeby pomachać do kochających mnie osób.

4. Chodzę, bo spotkam tam ciekawych ludzi, znanych polityków, choćby pana Kutza.

5. Chodzę na wszelki wypadek, żeby się upewnić, iż w razie potrzeby nie będzie
                  przeszkód, abym demonstrował. Chcę, aby parady obrosły w precedensy: orzeczenia
                  Sądu Najwyższego, Trybunału Konstytucyjnego i Trybunału Praw Człowieka, na które
                  się będzie można powołać.

6. Nie chodzę, żeby się obnosić, z dwóch powodów: po pierwsze obnoszę się na co
                  dzień, i parada mi do tego niepotrzebna. Po drugie, pójście na paradę nie jest
                  żadnym obnoszeniem. Widząc mnie na paradzie lub czytając te stronki nie
                  pozanjesz żadnego szczegółu z mojego życia intymnego.
                  Czy osoby homoseksualne paradują po to, aby upublicznić coś, co należy do sfery
                  intymnej? Bynajmniej! Wręcz przeciwnie - chodzi o uzmysłowienie ogółowi, że
                  sprawy łóżkowe mają na tyle prywatny charakter, że nie mogą być podstawą do
                  dyskryminacji. Wychodząc na Paradę sprawy intymne zostawiłem w domu, a mimo to
                  nadal jestem gejem/lesbijką.

pozdrawiam
                  arkadiusz
                  • chlopak_bircza Re: Po co parady 30.06.07, 21:26
                    CYT. heterofoba...

Nie chodzę, żeby się obnosić, z dwóch powodów: po pierwsze obnoszę się na co
                    dzień, i parada mi do tego niepotrzebna. Po drugie, pójście na paradę nie jest
                    żadnym obnoszeniem. Widząc mnie na paradzie lub czytając te stronki nie
                    pozanjesz żadnego szczegółu z mojego życia intymnego.
                    Czy osoby homoseksualne paradują po to, aby upublicznić coś, co należy do sfery
                    intymnej? Bynajmniej! Wręcz przeciwnie - chodzi o uzmysłowienie ogółowi, że
                    sprawy łóżkowe mają na tyle prywatny charakter, że nie mogą być podstawą do
                    dyskryminacji. Wychodząc na Paradę sprawy intymne zostawiłem w domu, a mimo to
                    nadal jestem gejem/lesbijką
                    Prawde mowiac nie wiem co napisac. Po prostu chcialbym swobody, zrozumienia i
                    nie patrzenia "zawistnym" wzrokiem za mna. Poki co ukrywam sie ale w koszmarach
                    wlasnie mam obrazy typu mezczyzna z kobieta trzymajace sie za reke postrzegane
                    za przykladny wzor rodziny wg. LPR a ja z chlopakiem jako totalna degeneracja
                    wartosci ludzkich, czy to tak wiele wymagac od spoleczenstwa niezezwierzecenia?
                    • heterofob2 sprostowanie do manipulacji chlopak_bircza 09.07.07, 19:26
                      rzekomy cytat nie pochodzi ode mnie
                      heterofob
                  • chlopak_bircza do heterofoba2 pytanie? 30.06.07, 21:28
                    Jestes moze z naszych okolic czy po prostu wypowiadasz sie w Naszym imieniu.
                    pozdrawiam i zycze sukcesow!!! GOD BLESS US ALL...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka