Dodaj do ulubionych

Skandal!!!

15.03.13, 14:16
własnie się dowiedziałam że jedyny w Piasecznie miejski żłobek nie będzie przyjmował kart zapisu na kolejny rok. Tak zdecydował burmistrz miasta. Podobno chcą znaleźć środki na jego gruntowny remont ale ja w to nie wierzę, już rok temu chcieli go zlikwidować a teraz, myślę że celowo próbują zlikwidować go po cichu.

Nie ma żadnej alternatywy dla dzieci które tam przebywają a rodziców nie stać na prywatne żłobki.

Co my jako rodzice możemy z tym zrobić?????
Obserwuj wątek
    • nomado Re: Skandal!!! 15.03.13, 16:01
      To bardzo proste, wystarcza 2 kroki:
      1. Zwołać referendum,
      2. Odwołać Burmistrza.

A oto wskazówki:
      lepszeryglice.cba.pl/?p=2097
      Powodzenia!

Pozdrawiam
      Nomado
      • vym3 Re: Skandal!!! 15.03.13, 19:25
        Ale czy od tego przybędzie pieniędzy na żłobek?
        • nomado Re: Skandal!!! 17.03.13, 14:50
          Zapewne tak. Nowy burmistrz na początku kadencji przyznawałby sobie niższe premie w stosunku do obecnego więc pieniążki by się znalazły. Zanim nowy doszedłby do poziomu zysku obecnego, minęłoby trochę czasu.

• gazwod Re: Skandal!!! 18.03.13, 11:44
            Oj tam, oj tam. Kiedyś Wałęsa powiedział, że koryta pozostają tylko świnie się zmieniają.
    • mo_nicka_ja Re: Skandal!!! 18.03.13, 12:26
      mam wrażenie że gminie lepiej by sie opłacało zapłacić za miejsca w prywatnych żłobkach bo koszty utrzymania tej instytucji sa jakies kosmiczne w stosunku do liczby dzieci jakie przyjmuje

ile teraz jest miejsc w miejskim żłobku - ile osób zatrudnia - ile to kosztuje - jakie są opłaty za dziecko z prywatnym żłobku?
      • mo_nicka_ja znalazłam parę danych 18.03.13, 12:33
        w artykule:
        warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,10991399,Likwiduja_jedyny_zlobek___Za_drogi__dla_samorzadu.html
        czemu nasz żłobek ma 2 razy większy koszt utrzymania jednego dziecka niż Warszawa?
        wygląda na to że w takiej postaci jak teraz pozostawienie tego żłobka faktycznie nie ma sensu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka