Dodaj do ulubionych

Ulica Jarząbka

01.11.06, 23:08
Witam serdecznie. Ostatnio na stronie piaseczno.pl znalazlem info, ze gmina ma
zamiar dobudowac ta ulice do konca. Powstaje tylko pewien problem, do ktorego
miejsca bedzie nowa ulica, do isniejacego asfaltu przy Dianond Park, a co za
tym idzie bedzie sie laczyla z Okulickiego? A moze bedzie to ulica, ktora
bedzie sie konczyla w szczerym polu?
Obserwuj wątek
    • mo_nicka_ja Re: Ulica Jarząbka 02.11.06, 12:56
      nie skonczy sie w szczerym polu

przeciez tam powstaje kolejne wielkie osiedle
      i za moment tam nie bedzie ZADNEGO SZCZEREGO POLA
      niestety

ha! co gorsza zacznie ta ulica wyjezdzac na nasze szerokie, przestronne drogi
      kolejna liczna grupa uzytkowników...
      • viabart Re: Ulica Jarząbka 02.11.06, 14:56
        mo_nicka_ja napisała:

> nie skonczy sie w szczerym polu
        > (...)

To twierdzenie poparte potwierdzoną informacją, czy tylko przypuszczenie?
        Obawiam się, że niestety to drugie.
        • mo_nicka_ja Re: Ulica Jarząbka 02.11.06, 16:08
          napisałam wyraźnie DUŻYMI LITERAMI:

nie będzie juz SZCZEREGO POLA

www.osiedleroz.pl/1.html
          i nie jestem pewna czy mnie to cieszy
          to miasto sie udusi
          • wodnik Re: Ulica Jarząbka 02.11.06, 16:22
            Dobre, ale to Piaseczno buduje drogi a nie deweloper. Deweloper może sobie
            wybudować drogę na osiedlu, ale nie gminną, czy jak ją tam zwą.
          • saganka12 Re: Ulica Jarząbka 02.11.06, 19:44
            Nowa jest droga wojewódzką. Teraz na niej jest korek gigant, a po oddaniu do
            użytku osiedla cały dzień w korku przy ul Powstańców Warszawy.
            Teren nalezy prawdopodobnie do Gm Lesznowola.
            Wapółczuję
          • viabart Re: Ulica Jarząbka 03.11.06, 08:28
            Fakt, nie dosłownie do szczerego pola tylko mniej więcej do budowanego właśnie
            bydynku.
            Pisząc o "szczerym polu" miałem na myśli fakt, iż droga będzie "urwana", nie
            będzie przedłużenia do obecnego kawałka biegnącego od Diamond Park do
            Okulickiego. Gmina Piaseczno tłumaczy to tym, iż dalsza część jest na terenie
            gminy Lesznowola i nasze gminy jeszcze się w tej kwestii nie dogadały.
            Taką informację uzyskałem kilka tygodni temu, nie sądzę aby do tej pory coś się
            zmieniło :o(
            • 3fx Re: Ulica Jarząbka 25.05.07, 08:32
              Droga jest gotowa - dzisiaj malowali znaki poziome.
              Można teraz dojechać w miarę komfortowo (trochę ograniczają przepustowość
              samochody zaparkowane na chodniku i ulicy) od skrzyżowania Jana Pawła II /
              Dworcowa do ulicy Nowej (droga w kierunku Magdalenki).
              • keramb2 Re: Ulica Jarząbka 26.05.07, 00:12
                3fx napisał:

> Droga jest gotowa - dzisiaj malowali znaki poziome.
                > Można teraz dojechać w miarę komfortowo (trochę ograniczają przepustowość
                > samochody zaparkowane na chodniku i ulicy) od skrzyżowania Jana Pawła II /
                > Dworcowa do ulicy Nowej (droga w kierunku Magdalenki).

Fajna drózka, beda tylko pewnie problemy z wjazdem na Nową, bo tam permanentny
                korek.
                • 3fx Re: Ulica Jarząbka 08.06.07, 23:55
                  Droga niby jest gotowa, ale wydaje mi się że jeszcze czegoś brakuje... znaków
                  zakazu zatrzymywania wzdłuż tej drogi. Na sporym odcinku pasy ruchu oddzielone
                  są podwójną ciągłą, ale zaparkowane wzdłuż drogi (częściowo na chodniku)
                  samochody zmuszają kierowców przejeżdżających ulicą Jarząbka do łamania
                  przepisów. No chyba że ktoś jedzie rowerem lub motocyklem, bo wydaje mi się że
                  nawet maluch miałby problemy aby zmieścić się pomiędzy zaparkowanymi
                  samochodami a liniami.

Wykonawca drogi musi się zdecydować:
                  a) zostaje podwójna ciągła, ale pojawiają się znaki zakazu zatrzymywania
                  b) podwójna ciągła zamienia się w przerywaną i można legalnie jechać nawet
                  środkiem jeżeli nic nie jedzie z przeciwnego kierunku.
                  • deejey68 Re: Ulica Jarząbka 09.06.07, 18:46
                    Bez paniki, nie jest źle. Sam jeżdżę tamtędy codziennie znacznie szerszym autem
                    niż Maluch i mieszczę się bez problemu na swoim pasie :))
                    Wprowadzenie zakazu zatrzymywania wzdłuż tej jezdni spowodowałoby tylko
                    konieczność parkowania tych samochodów na innych osiedlach, a to nie byłoby już
                    zbyt fajne.
                    Tym trzecim wyjściem jest budowa dużego parkingu wzdłuż ulicy Jarząbka - obie
                    strony ma ten sam prywatny właściciel, wystarczy tylko od niego kupić teren i
                    zrobić parking. Potem dopiero można robić zakazy zatrzymywania na ulicy. A kto
                    ma to zrobić? Hmmmm... Ja już się na to nie piszę :)
                    • 3fx Re: Ulica Jarząbka 09.06.07, 23:10
                      Focus też nie jest jakiś super szeroki, jechałem bardzo blisko zaparkowanych
                      samochodów i nie udało mi się zmieścić na moim pasie:) Pewnie wszystko zależy
                      od tego ile szerokości chodnika pozwolą sobie zablokować parkujące tam
                      samochody.

Dla przypomnienia:

Art. 47.

1. Dopuszcza się zatrzymanie lub postój na chodniku kołami jednego boku lub
                      przedniej osi pojazdu samochodowego o dopuszczalnej masie całkowitej nie
                      przekraczającej 2,5 t, pod warunkiem, że:

1) na danym odcinku jezdni nie obowiązuje zakaz zatrzymania lub postoju,

2) szerokość chodnika pozostawionego dla pieszych jest taka, że nie utrudni im
                      ruchu i jest nie mniejsza niż 1,5 m,

3) pojazd umieszczony przednią osią na chodniku nie tamuje ruchu pojazdów na
                      jezdni.

2. Dopuszcza się, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 pkt 2,
                      zatrzymanie lub postój na chodniku przy krawędzi jezdni całego samochodu
                      osobowego, motocykla, motoroweru lub roweru. Inny pojazd o dopuszczalnej masie
                      całkowitej nie przekraczającej 2,5 t może być w całości umieszczony na chodniku
                      tylko w miejscu wyznaczonym odpowiednimi znakami drogowymi.

Tak na oko ten chodnik ma 1,5 metra, więc nie można na nim parkować. Nie ma
                      zakazu zatrzymywania się, więc można parkować na jezdni wzdłuż chodnika -
                      spróbuj wtedy zmieścić się na swoim pasie i nie łamać przepisów.

Tak czy inaczej droga/oznakowanie do poprawki.

Spokojnie - ja tego nie zgłoszę, przynajmniej do momentu aż jakaś sytuacja na
                      tym odcinku mnie bardzo nie wkurzy.
                      • 3fx Re: Ulica Jarząbka 09.06.07, 23:13
                        A może deweloper który zapomniał wybudować odpowiednią ilość miejsc
                        parkingowych teraz naprawi swój błąd? Wtedy nie byłoby problemu.
                        • 2foremka Re: KIm był p. Kazimierz Jarząbek ?? 10.06.07, 20:40
                          Na Targach Mieszkaniowych w Warszawie sprzedająca mieszkania w osiedlu przy tej
                          ulicy nie bardzo wiedziała kto to był??/
                          • 1folio Re: KIm był p. Kazimierz Jarząbek ?? 11.06.07, 16:06
                            właściciel firmy " AQWARIUS " w Piasecznie. Był chyba radnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka