kulka85 12.03.07, 09:19 Witam Moze ktos doradzi jak szukać w okolicy (mysiadło,nowa iwiczna,nowa wola ) działki bezposrednio,bez agencji. W portalach internetowych 99 %ogłoszeń to agencje. pzdr Kulka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielinsp Re: działki budowlane 12.03.07, 10:39 Pojechać i pytać autochtonów czyja ta działka, która się akurat spodobała. Można też pytać czy nie znają kogoś kto by sprzedał coś w okolicy. Zaczynając od sklepu, a kończąc na pukaniu do domów (ale tylko tych starszych niż 20 lat). Zazwyczaj są to pola po dziadku, wujku itp. Wszyscy starzy mieszkańcy się znają i wbrew pozorom chętnie udzielają informacji. Można trafić na działkę, która nie jest nigdzie ogłaszana, bo się nikomu nie chciało, ale skoro znalazł się kupiec to można pomyśleć. To działało 3 lata temu. Teraz zmienił się rynek, to może i zwyczaje są inne... Odpowiedz Link Zgłoś
owrank Re: działki budowlane 19.03.07, 09:53 znajomy z NI bardz\o intensywnie szuka właśnie powyższą metodą i ludzie nie chcą sprzedawać bo wierzą w to, że za chwilę Warszawa dogoni w cenach Londyn Odpowiedz Link Zgłoś
kulka85 Re: działki budowlane 19.03.07, 11:10 Podpowiedzcie czy 210 zł za metr działki w dalszej części nowej iwicznej-na grzanicy z nową wolą to dobra cena ? kulka Odpowiedz Link Zgłoś
alienxxx Re: działki budowlane 19.03.07, 19:47 zalezy dla kogo dla mnie nie, ale moze ktos lubi kwestia indywidualna - sa tacy ktorzy za mieszkanie w wiezowcu Liebeskinda zaplaca 25tys/m2 ale to nie znaczy, ze to dobra cena dla wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: działki budowlane 19.03.07, 20:24 Jeśli ustawna i woda lub prąd to cena atrakcyjna, zależy ile metrów i jaki dojazd. W Ustanowie np. w tej chwili nie ma działek poniżej 200 zł, to samo Henryków Urocze, chyba że bardzo duże działki to są tańsze. W gminie trzeba sprawdzić przeznaczenie terenu - wypis i wyrys z zagosp. przestrzennego, żeby się nie okazało że obok ma być droga szybkiego ruchu lub zakład przemysłowy, koszt ok 100 zł Odpowiedz Link Zgłoś
alienxxx Re: działki budowlane 19.03.07, 22:16 gabryella --> kupilas jakas dzialke? Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: działki budowlane 20.03.07, 08:53 alienxxx napisał: > gabryella --> kupilas jakas dzialke? mowa :D Odpowiedz Link Zgłoś
alienxxx Re: działki budowlane 20.03.07, 18:24 napisz na priv jesli tu nie chcesz gdzie wiem ze szukalas w okloicach Ustanowka jestem bardzo zainteresowany Jeziorkiem, Ustanowkiem lub Krepa - w kazdym razie odleglosc do 1,5 km od stacji moze masz jakies namiary, informacje itp, ktorymi moglabys sie podzielic Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: działki budowlane 21.03.07, 08:56 odszukam i Ci wyślę :) Jeziórko, Ustanówek to poniżej 100 zł nie znajdziesz za 120-130 jakaś możliwa się trafi, Krępę odradzam, napiszę na priv czemu Odpowiedz Link Zgłoś
kapelanawesela Re: działki budowlane 21.03.07, 09:04 "W Ustanowie np. w tej chwili nie ma działek poniżej 200 zł, to samo Henryków Urocze, chyba że bardzo duże działki to są tańsze." Gabryella - te ceny to chyba z agencji - ja wiem, że można taniej - Ustanów to ok 120PLN/za metr, ja mam działkę 5km dalej (Biały Ług) i u mnie działki są po 50-70PLN/m2 (Ja mam nawet jeszcze do sprzedania). Jak napisał ktoś powyżej - najlepiej pojeździć i popytać miejscowych, ogłoszenia też są na www.ustanow.pl na forum w dziale nieruchomości - choć nie wiem czy aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
owrank Re: działki budowlane 21.03.07, 09:35 tyle, że to lokalizacje, które się mają do NI czy MY trochę nijak... ze służewca to dwa razy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: działki budowlane 21.03.07, 10:59 No to może nie pytałam gdzie trzeba ale są to ceny bez agencji ze strony ustanowa też, znajomi w zeszłym roku w październiku kupili w jeziórku za 100/m zł 1000 m, tak samo jeździłam i pytałam miejscowych, ogłoszenia były wbite bezp. w ziemię, już wtedy a był to sierpień wrzesień cena w uwielinach to było 50 zł/m, w grudniu 100 zł. łoś w tej chwili 80 zł, henryków urocze 100-150, ja piszę o działkach z dostępem do prądu i wody, gazu, przy granicy działki, bo jeśli to ma być gdzieś hen w polu lub do podziału na 20 działek to ja dziekuję, w prażmowie aktualnie będzie do podziału 15 działek po ok 1000 m za 45 zł/m i to bez agencji, więc jeśli masz super działkę do sprzedania jak mówisz biały ług za 40 zł i blisko droga i media to zapodaj kolegom z forum Odpowiedz Link Zgłoś
owrank Re: działki budowlane 21.03.07, 09:32 na moją wiedzę bardzo dobra, bo w Nowej Iwicznej ceny około 150-200 zł były już kilka lat temu. oczywiście zależy od wielkości i innych parametrów. No i pytanie gdzie to dokładnie wypada ? jaka ulica ? Odpowiedz Link Zgłoś
kulka85 Re: działki budowlane 21.03.07, 15:48 Okolice Kieleckiej,czyli kawał za torami,blisko lini wysokiego napięcia,ale juz poza strefa uciażliwości. Działka prostokatna 1800m, węższym bokiem przylega do drogi, woda i prąd są blisko,gaz nie wiem. W poblizu właściciel innej chciał 250zł/m za duzo gorzej usytuowaną działkę. pzdr Kulka Odpowiedz Link Zgłoś
owrank Re: działki budowlane 22.03.07, 14:40 ale okolice kieleckiej na lewo od Krasickiego czy na prawo ? Odpowiedz Link Zgłoś