Dodaj do ulubionych

działki budowlane

12.03.07, 09:19
Witam
Moze ktos doradzi jak szukać w okolicy (mysiadło,nowa iwiczna,nowa wola )
działki bezposrednio,bez agencji. W portalach internetowych 99 %ogłoszeń to
agencje.
pzdr Kulka
Obserwuj wątek
    • zielinsp Re: działki budowlane 12.03.07, 10:39
      Pojechać i pytać autochtonów czyja ta działka, która się akurat spodobała.
      Można też pytać czy nie znają kogoś kto by sprzedał coś w okolicy.
      Zaczynając od sklepu, a kończąc na pukaniu do domów (ale tylko tych starszych
      niż 20 lat). Zazwyczaj są to pola po dziadku, wujku itp. Wszyscy starzy
      mieszkańcy się znają i wbrew pozorom chętnie udzielają informacji.
      Można trafić na działkę, która nie jest nigdzie ogłaszana, bo się nikomu nie
      chciało, ale skoro znalazł się kupiec to można pomyśleć.
      To działało 3 lata temu. Teraz zmienił się rynek, to może i zwyczaje są inne...
      • owrank Re: działki budowlane 19.03.07, 09:53
        znajomy z NI bardz\o intensywnie szuka właśnie powyższą metodą i ludzie nie
        chcą sprzedawać bo wierzą w to, że za chwilę Warszawa dogoni w cenach Londyn
        • kulka85 Re: działki budowlane 19.03.07, 11:10
          Podpowiedzcie czy 210 zł za metr działki w dalszej części nowej iwicznej-na
          grzanicy z nową wolą to dobra cena ?
          kulka
          • alienxxx Re: działki budowlane 19.03.07, 19:47
            zalezy dla kogo
            dla mnie nie, ale moze ktos lubi
            kwestia indywidualna - sa tacy ktorzy za mieszkanie w wiezowcu Liebeskinda
            zaplaca 25tys/m2 ale to nie znaczy, ze to dobra cena dla wszystkich :)
            • gabryella Re: działki budowlane 19.03.07, 20:24
              Jeśli ustawna i woda lub prąd to cena atrakcyjna, zależy ile metrów i jaki
              dojazd. W Ustanowie np. w tej chwili nie ma działek poniżej 200 zł, to samo
              Henryków Urocze, chyba że bardzo duże działki to są tańsze. W gminie trzeba
              sprawdzić przeznaczenie terenu - wypis i wyrys z zagosp. przestrzennego, żeby
              się nie okazało że obok ma być droga szybkiego ruchu lub zakład przemysłowy,
              koszt ok 100 zł
              • alienxxx Re: działki budowlane 19.03.07, 22:16
                gabryella --> kupilas jakas dzialke?
                • gabryella Re: działki budowlane 20.03.07, 08:53
                  alienxxx napisał:

> gabryella --> kupilas jakas dzialke?

mowa :D
                  • alienxxx Re: działki budowlane 20.03.07, 18:24
                    napisz na priv jesli tu nie chcesz gdzie
                    wiem ze szukalas w okloicach Ustanowka
                    jestem bardzo zainteresowany Jeziorkiem, Ustanowkiem lub Krepa - w kazdym razie
                    odleglosc do 1,5 km od stacji
                    moze masz jakies namiary, informacje itp, ktorymi moglabys sie podzielic
                    • gabryella Re: działki budowlane 21.03.07, 08:56
                      odszukam i Ci wyślę :) Jeziórko, Ustanówek to poniżej 100 zł nie znajdziesz za
                      120-130 jakaś możliwa się trafi, Krępę odradzam, napiszę na priv czemu
              • kapelanawesela Re: działki budowlane 21.03.07, 09:04
                "W Ustanowie np. w tej chwili nie ma działek poniżej 200 zł, to samo
                Henryków Urocze, chyba że bardzo duże działki to są tańsze."

Gabryella - te ceny to chyba z agencji - ja wiem, że można taniej - Ustanów to
                ok 120PLN/za metr, ja mam działkę 5km dalej (Biały Ług) i u mnie działki są po
                50-70PLN/m2 (Ja mam nawet jeszcze do sprzedania).
                Jak napisał ktoś powyżej - najlepiej pojeździć i popytać miejscowych, ogłoszenia
                też są na www.ustanow.pl na forum w dziale nieruchomości - choć nie wiem czy
                aktualne.
              • owrank Re: działki budowlane 21.03.07, 09:35
                tyle, że to lokalizacje, które się mają do NI czy MY trochę nijak... ze
                służewca to dwa razy dalej.
                • gabryella Re: działki budowlane 21.03.07, 10:59
                  No to może nie pytałam gdzie trzeba ale są to ceny bez agencji ze strony
                  ustanowa też, znajomi w zeszłym roku w październiku kupili w jeziórku za 100/m
                  zł 1000 m, tak samo jeździłam i pytałam miejscowych, ogłoszenia były wbite bezp.
                  w ziemię, już wtedy a był to sierpień wrzesień cena w uwielinach to było 50
                  zł/m, w grudniu 100 zł. łoś w tej chwili 80 zł, henryków urocze 100-150, ja
                  piszę o działkach z dostępem do prądu i wody, gazu, przy granicy działki, bo
                  jeśli to ma być gdzieś hen w polu lub do podziału na 20 działek to ja dziekuję,
                  w prażmowie aktualnie będzie do podziału 15 działek po ok 1000 m za 45 zł/m i to
                  bez agencji, więc jeśli masz super działkę do sprzedania jak mówisz biały ług za
                  40 zł i blisko droga i media to zapodaj kolegom z forum
          • owrank Re: działki budowlane 21.03.07, 09:32
            na moją wiedzę bardzo dobra, bo w Nowej Iwicznej ceny około 150-200 zł były już
            kilka lat temu. oczywiście zależy od wielkości i innych parametrów. No i
            pytanie gdzie to dokładnie wypada ? jaka ulica ?
            • kulka85 Re: działki budowlane 21.03.07, 15:48
              Okolice Kieleckiej,czyli kawał za torami,blisko lini wysokiego napięcia,ale juz
              poza strefa uciażliwości. Działka prostokatna 1800m, węższym bokiem przylega do
              drogi, woda i prąd są blisko,gaz nie wiem. W poblizu właściciel innej chciał
              250zł/m za duzo gorzej usytuowaną działkę.
              pzdr Kulka
              • owrank Re: działki budowlane 22.03.07, 14:40
                ale okolice kieleckiej na lewo od Krasickiego czy na prawo ?
                • kulka85 Re: działki budowlane 25.03.07, 13:46
                  Na prawo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka