Dodaj do ulubionych

Euro 2012 dla Polski i Ukrainy!!!

18.04.07, 11:51
Yes, yes, yes!
Obserwuj wątek
    • woy Re: Euro 2012 dla Polski i Ukrainy!!! 18.04.07, 12:10
      Dobrze, na stadion którego jeszcze nie ma będzie można pójść zamiast do
      kinoklubu.
      w.
      • charles13 Re: Euro 2012 dla Polski i Ukrainy!!! 18.04.07, 12:23
        Trzeba będzie się wybrać :-))))
        Pogratulować wszystkim zaangażowanym w przygotowania !!
      • huczusia Re: Euro 2012 dla Polski i Ukrainy!!! 18.04.07, 12:26
        Na stadion, którego (jeszcze) nie ma będzie można dojechać drogą, której
        (jeszcze) nie ma i przenocować w hotelu, którego (jeszcze) nie ma.
        Ale to wszystko będzie (na czas), bo Polak potrafi !
    • jacekglm Re: Euro 2012 dla Polski i Ukrainy!!! 18.04.07, 12:42
      a jednym z plusów jest to że zagramy bez kwalifikacji i w ten sposób się
      dostaliśmy :)
    • teqilaa Re: Euro 2012 dla Polski i Ukrainy!!! 18.04.07, 13:02
      huraaaaaaaaaaa!!!!!!!! ale sie ciesze:)))))
      • cza82 Euro 2012 a sprawa Okęcia 18.04.07, 13:23
        Zastanawia mnie, czy fakt organizacji mistrzostw będzie miał wpływ na rozbudowę
        lotniska. Obawiam się, czy nie pojawi się myślenie "Trzeba budować szybko, to
        lepiej zróbmy nowy pas na Okęciu, bo z nowym lotniskiem do 2012 nie zdążymy..."
        • wojaga Re: Euro 2012 18.04.07, 14:09
          A mnie zastanawia, czy z organizacji EURO w PL równie cieszą się kobiety???
          Przecież facetów znów wcale nie będzie w domu!! A nawet jak będą, to obecni
          ciałem, nieobecni duchem ;/
          • huczusia Re: Euro 2012 18.04.07, 14:20
            No pewnie, że sie cieszą !
            Kobiety też lubią oglądać mecze, (taka ja na przykład)
            i to nie tylko ze względu na przystojnych piłkarzy !
            Niektóre nawet wiedzą co to jest "spalony".
            Trochę więcej wiary w intelekt i ducha sportowego kobiet !
            • teqilaa Re: Euro 2012 18.04.07, 17:32
              no ba!!! pewnie ze sie cieszymy, podczas ostatnich mistrzstw swiata sama
              organizowalam w domu wspolne ogladanie meczy naszej reprezentacji :))
        • 3fx Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 18.04.07, 14:44
          Nie ma najmniejszych szans aby wybudować w ciągu 5 lat nowe duże lotnisko od
          zera.
          • 3fx Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 18.04.07, 14:47
            www.berlin-airport.de/EN/BBI/FlughafenDerZukunft/Zeitplan/index.html
            Mniej więcej tak wygląda i tyle trwa budowa nowego dużego lotniska.
            • alienxxx Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 18.04.07, 15:00
              ciesze sie
              przynajmniej rusza z budowa autostrad i nawet PIS nie jest tego w stanie zepsuc
              (przepraszam za moja chwilowa niewiare w PIS - mysle, ze oni sa w stanie zepsuc
              wszystko - nawet to - no ale moze nie zepsuja w 100%)
              • artsg Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 18.04.07, 18:30
                alienxxx napisał:

> ciesze sie
                > przynajmniej rusza z budowa autostrad i nawet PIS nie jest tego w stanie zepsuc
                > (przepraszam za moja chwilowa niewiare w PIS - mysle, ze oni sa w stanie zepsuc
                > wszystko - nawet to - no ale moze nie zepsuja w 100%)

Twierdzisz że po objęciu władzy przez PIS budowa autostrad sie zatrzymała?
                • alienxxx Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 19.04.07, 00:08
                  nie twierdze, ze zatrzymala sie budowa autostrad - tego nie napisalem
                  twierdze natomiast, ze nasz kraj stacza sie po rowni pochylej i ze wszystko za
                  co wezma sie PISowcy sa w stanie zepsuc - mysle ze dwoch kadencji tej komicznej
                  koalicji to Panstwo nie wytrzyma...
                  • artsg Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 19.04.07, 00:15
                    > twierdze natomiast, ze nasz kraj stacza sie po rowni pochylej

Jakieś fakty na poparcie tej tezy?
                    • alienxxx Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 19.04.07, 13:39
                      wystarczy poczytac troche prase - polecam zagraniczna
                      przyklady mozna mnozyc, tylko jaki jest tego cel?
                      co to zmieni?
                      mam tylko nadzieje, ze w koncu rozleci sie ta koalicja niekompetentnych kolesiow
                      i na kazdym programie nie bede ogagal na zmiane Gosiewskiego z Rydzykiem
                      • artsg Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 19.04.07, 17:59
                        > wystarczy poczytac troche prase - polecam zagraniczna

Tę z Malezji czy z Jamajki?
                        • alienxxx Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 19.04.07, 18:11
                          czytaj skad lubisz...
                          jesli dla Ciebie opiniotworcza prasa ksztaltujaca Twoj swiatopoglad sa dzienniki
                          malezyjskie czytaj wlasnie te
                          • artsg Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 19.04.07, 18:29
                            alienxxx napisał:

> czytaj skad lubisz...
                            > jesli dla Ciebie opiniotworcza prasa ksztaltujaca Twoj swiatopoglad sa
                            dziennik
                            > i
                            > malezyjskie czytaj wlasnie te

Te właśnie gazety (z Malezji i Jamajki) są podporą działalności PO.
                            Wciąż tylko rzucasz ogólniki nie podając żadnych konkretnych danych czy
                            przykładów
                            • alienxxx Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 19.04.07, 23:02
                              ale w jakim celu mam Ci podawac jakiekolwiek przyklady?
                              kazdy zorientowany w realiach naszego kraju czlowiek widzi co wyczynia ta banda

nie chce Cie przekonywac do swoich racji - jak dla mnie mozesz nawet byc
                              czlonkiem PISu - Twoj wybor, Twoj wstyd...
                              mam takie, a nie inne zdanie o partii, ktora tylko w nazwie uznaje prawo i
                              sprawiedliwosc - zdania tego nie zmienie i juz, a jesli Twoim zdaniem warto
                              popierac PIS, to tak rob, tylko w momencie kiedy beda w nieslawie konczyc
                              kadencje, nie pisz na forum, ze zawsze byles przeciwko nim

zycze powodzenia i zawsze trafnych wyborow
                              • teqilaa Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 20.04.07, 10:22
                                alienxxx napisał:

- Twoj wybor, Twoj wstyd...

gorzej, ich wybór, wstyd wszystkich ...
                                Alen zgadzam się z Toba, ale akurat w tej kwestii mam nadzieje że dojdzie do
                                porozumienia ponad podziałami w imię wyższego celu. Wiem, wiem, naiwna jestem i
                                takie tam, ale w tej kwestii mam nadzieje i mysle że jesli obecna władza to
                                spier...i jak to Muniek okreslił, to lud im tego najbardziej nie wybaczy. Bedą
                                musieli na swoich krótkich nózkach szybko spierniczac żeby ich na taczkach nie
                                uciekli. Dostaje piany jak widze kaczki i ekipe w tv ale w kwestii euro daje im
                                kredyt zaufania (w zasadzie nie mamy wyjścia) i mam nadziej że za 2 lata nie
                                koaze sie ze odbiora nam prawa do organizacji.
                                • teqilaa Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 20.04.07, 10:24
                                  (...)żeby ich na taczkach nie wywieźli(...) miało być!

:)
                                • artsg Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 20.04.07, 19:41
                                  teqilaa napisała:

> alienxxx napisał:
                                  >
                                  > - Twoj wybor, Twoj wstyd...
                                  >
                                  > gorzej, ich wybór, wstyd wszystkich ...
                                  > Alen zgadzam się z Toba, ale akurat w tej kwestii mam nadzieje że dojdzie do
                                  > porozumienia ponad podziałami w imię wyższego celu. Wiem, wiem, naiwna jestem i

Tak dla przypomnienia : Kto i kiedy wprowadził podział na mohery i tę niby
                                  lepsza resztę?
                                  • ek1111 Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 20.04.07, 19:50
                                    Hej, a kto wymyślił "wykształciuchów" i "układ"? I kto cały czas babrze się w g...?
                                    Żeby chociaż swoje dyplomy pooddawali, wszak robili je za komuny na
                                    komunistycznej uczelni pod okiem komunistycznych profesorów. Ale aż tak
                                    obrzydliwi to oni nie są.
                                    I jak to jest mozliwe, żeby ani prezydent ani premier ani me, ani be, ani
                                    kukuryku w obcym języku?
                                    A nawet swój własny kaleczą niemiłosiernie! Podkreślam to bardzo zdecydowanie:
                                    niemiłosiernie!
                                    • artsg Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 20.04.07, 21:01
                                      ek1111 napisała:

> Hej, a kto wymyślił "wykształciuchów" i "układ"? I kto cały czas babrze się w g

Jak nic chodzi o sitwę Oleksego co to a i owszem miała Polskę w dupie

> ...?
                                      > Żeby chociaż swoje dyplomy pooddawali, wszak robili je za komuny na
                                      > komunistycznej uczelni pod okiem komunistycznych profesorów. Ale aż tak
                                      > obrzydliwi to oni nie są.

Uczenie sie nie było szkodliwym dla Polski działaniem.

> I jak to jest mozliwe, żeby ani prezydent ani premier ani me, ani be, ani
                                      > kukuryku w obcym języku?

To samo można powiedzieć o przywódcy lewicy.

> A nawet swój własny kaleczą niemiłosiernie! Podkreślam to bardzo zdecydowanie:
                                      > niemiłosiernie!

Posłuchaj Tuska albo HGW u nich to samo. Logopeda by im się przydał.
                                      • ek1111 Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 20.04.07, 21:52
                                        > Uczenie sie nie było szkodliwym dla Polski działaniem.
                                        Kształcenie kaczorów było szkodliwe jak się okazuje. Do czego to podobne, żeby
                                        prof.prawa ośmieszał się nieznajomością prawa, a tak się zdarzyło już parę razy.
                                        Poza tym oni naprawdę łyknęli komunę już w domu rodzinnym, wszak jak to
                                        opisywała prasa (krajowa) tatuś ich miał bardzo bliski kontakt z najwyższymi
                                        aparatczykami.
                                        Zresztą ich sposób działania jako żywo przypomina czasy komuny. I na nic nie zda
                                        się nowomowa, skoro komuna im z butów wyłazi.
                                        Na szczęście pisowcy sami sie rozwalają od środka (jakże by inaczej!)i jak
                                        dobrze pójdzie, to wkrótce nie zostanie po nich nawet wspomnienie.
                                        Co daj Boże!
                                  • teqilaa Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 23.04.07, 16:50
                                    artsg napisał:
                                    Tak dla przypomnienia : Kto i kiedy wprowadził podział na mohery i tę niby
                                    > lepsza resztę?

Podział wprowadzili zwykli ludzie, Tusk tylko niefortunnie powiedział to na
                                    głos.To tak dla przypomnienia.
                              • artsg Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 20.04.07, 19:37
                                alienxxx napisał:

> ale w jakim celu mam Ci podawac jakiekolwiek przyklady?

Żeby udowodnić postawioną wcześniej tezę

> kazdy zorientowany w realiach naszego kraju czlowiek widzi co wyczynia ta banda

Widzę że gdy brak argumentów inwektywy się zaczynają.

> nie chce Cie przekonywac do swoich racji - jak dla mnie mozesz nawet byc
                                > czlonkiem PISu

Nie jestem członkiem żadnej partii.

- Twoj wybor, Twoj wstyd...

Czemu przynależność do legalnej organizacji ma być źródłem wstydu?

> mam takie, a nie inne zdanie o partii, ktora tylko w nazwie uznaje prawo i
                                > sprawiedliwosc - zdania tego nie zmienie i juz,

Na tym polega demokracja że masz wybór i możesz głosować na kogo chcesz.

a jesli Twoim zdaniem warto
                                > popierac PIS, to tak rob, tylko w momencie kiedy beda w nieslawie konczyc
                                > kadencje, nie pisz na forum, ze zawsze byles przeciwko nim
                                >
                                > zycze powodzenia i zawsze trafnych wyborow

W przeciwieństwie do Ciebie szanuję demokratyczny wybór.

I przeczytaj sobie co jest ta demokracja i nie zachowuj się jak obrażone dziecko.
                                • alienxxx Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 20.04.07, 22:39
                                  mysle, ze czas zakonczyc te wymiane zdan
                                  nie widze po prostu celu, dla ktorego mialaby ona trwac
                                  w przeciwienstwie do mnie mozesz szanowac kazdy wybor

nie chcialbym Cie obrazic, ale jak na razie zadajesz pseudofilozoficzne pytania
                                  i wykazujesz sie niezrozumieniem tekstu pisanego - patrz odpowiedz o dyplomach
                                  (albo nie zrozumiales o co w niej chodzilo, albo piszesz po to zeby cos napisac)

szanuj kogo chcesz, zliczaj dinozaury na Arce Noego, zapisz sie do PISu,
                                  popieraj amnestie maturalna i sluchaj dowolnego radia - jesli to sprawi, ze
                                  bedziesz zadowolony to powodzenia ...
                      • owrank Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 20.04.07, 20:15
                        a dlaczego prasa zagrniczna miałaby być jakąś szczególną wykładnią "prawdy" - z
                        reguły opartej na pobieżnej ocenie i zgodności z "miedzynarodowymi standardami"
                        i międzynarodowym interesem, chociaż nigdzie nie jest powiedziane, że
                        korzystnymi dla Polski.

nie uważam obecnego rządu za wybitnie kompetentny lub niekompetentny w stosunku
                        do innych. Co najwyżej ma nienajlepszy PR, ale lepiej polityka oceniać "po
                        owocach" niż wykreowanym wizerunku... Prezydent Kwaśniewski miał i ma doskonały
                        PR, ale czy z perspektywy 10 lat zrobił coś szczególnego dla kraju ??? tylko
                        nie mówcie o przyjęciu do EU czy Nato bo to i tak by nastąpiło bo w zbyt wielu
                        aspektach było to bardzo korzystne również dla przyjmujących (chociaz głównie
                        akcentuje się korzyści państw przyjmowanych)...

Pozdrawiam
                        • alienxxx Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 20.04.07, 22:45
                          nie bylbym taki pewny - gdyby rzadzili 2 bracia z przystawkami, UE moglaby do
                          nas nie zawitac

pisalem o prasie zagranicznej nie po to, aby stwierdzic, ze jest ona w
                          czymkolwiek lepsza od rodzimej, ale po to aby wskazac jak oceniaja nasz kraj
                          inni - tak zle jak w tej chwili nie bylo juz dawno... (smutne)
                          polityka zagraniczna za rzadow tej pseudokoalicji po prostu nie istnieje -
                          przynajmniej tego, ze mamy tak zle stosunki z innymi panstwami nie mozna zwalic
                          na komune
                          • owrank Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 20.04.07, 23:19
                            każdy z nas widzi co chce, natomiast to wszystko to kwestia PR i niech przykład
                            EURO 2012 pokaże w końcu że interes to interes a PR a PR. Mieliśmy nie dostac
                            mistrzostw bo "bliźniacy" bo korupcja w polskiej lidze bo niestabilna sytuacja
                            polityczna na Ukrainie ... i co ???
                            tak samo jest z innymi aspektami - politycy i komentatorzy gadaja na kiepskie
                            stosunki z Niemcami a jednoczesnie wymiana handlowa Polska-Niemcy pobija
                            kolejne rekordy, polskich firm w Niemczech coraz więcej, Niemcy inwestuja w
                            Poslce, współpraca rejonów przygranicznych na całego, wymiany studentów w obie
                            strony... ale o tym nikt nie pisze tylko trąbią o Powiernictwie Pruskim,
                            Gazociagu ... to jest właśnie PR...
                            • alienxxx Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 21.04.07, 10:32
                              a co ma pogorszenie stosunkow dajmy na to z Niemcami do wymiany studentow,
                              handlu przygranicznego, wymiany handlowej itd
                              chyba nie wyobrazasz sobie, ze przez Kaczynskich prywatny przedsiebiorca z
                              Niemiec zaprzestanie handlu z firmami polskimi, skoro ten przynosi mu zyski, ze
                              przestana przyjezdzac tu stdenci z Niemiec, a nasi wyjezdzac tam skoro jest to
                              kwestia wzajemnej wspolpracy poszczegolnych uczelni
                              na szczescie Kaczynscy nie maja wplywu na wszystko co dzieje sie w naszym kraju,
                              ale to na co maja wplyw nie wyglada juz tak rozwo
                              kwestia do rozwazenia nie jest tu handel przygraniczny a wizerunek naszego kraju
                              na arenie miedzynarodowej, nasza pozycja w negocjacjach i to czy ktokolwiek z
                              nami sie jeszcze liczy

decyzja o EURO 2012 jest w stanie zmienic to co od pewnego czasu psuje PIS, ale
                              nie napawa optymizmem fakt, ze jest to jedyny pozytywny akcent od czasu kiedy
                              Kaczynscy panosza sie w naszym kraju
                              • artsg Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 21.04.07, 19:57

> decyzja o EURO 2012 jest w stanie zmienic to co od pewnego czasu psuje PIS,

A Ty tylko cały czas rzucasz jakieś ogólniki a zadnych konkretów.
                              • owrank Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 23.04.07, 14:03
                                to jeżeli polityka nic nie zmienia lub zmienia niewiele w kontekście innych
                                dzedzin życia (poza sama polityką) to czemu ciągle w mediach trąbi się o złych
                                stosunkach polsko-niemieckich... dla mnie stosunki polsko-niemieckie to nie
                                podawanie sobie dłonie Merkel z Kaczyńskim tylko własnie wymiana gospodarcza,
                                wspołpraca między krajmi itp.

w negocjacjacach o co ??? skoro handel idzie dobrze ? życie między krajami
                                normalnie itp. dopóki zachód widzi biznes w Polsce to żadna polityyka mu w tym
                                nie przeszkodzi - vide historyczne robienie biznesu całej Europy z
                                komunistyczną Polską czy zwłaszcza Paryża z lokalnymi dyktatorami w Afryce...
                                także wizerunek wizerunkiem a kasa kasą.
                                Co najciekawsze, zykuje się mega hit polsko-niemiecki... niby teraz stosunki sa
                                bardzo złe itp. ale coraz głośniej się mói o wczesniejszym otworzeniu rynku
                                pracy w Niemczech dla Polaków... to byłaby przewrotność historii gdyby dokonało
                                się to za Kaczyńskich... jeden z najbardziej spornych punktórw o który walczyli
                                polscy premierzy "przylaciele Niemiec" i im sie nie udało a zamknie sprawę
                                prezydent/premier "złych stosnków z Niemcami"....
                                • grelka_butelka Re: Euro 2012 a sprawa Okęcia 26.04.07, 11:45
                                  artsg: Ty też nie podajesz żadnych konkretów.

na szczęście gospodarka nam się rozkręca coraz bardziej (tak na marginesie: za
                                  kogo ona zaczęła się rozkręcać?)i nie sądzę aby PiS był w stanie to zatrzymać.

alienxxx: to że nienawidzisz PiS (ja w sumie też) teraz nie jest ważne.
                                  dostaliśmy szansę aby zmienić ten kraj i jak jej nie wykorzystamy to...nie
                                  wyobrażam sobie tego. nie możemy być aż tak beznadziejni...
    • marcin-borkowski Re: Euro 2012 dla Polski i Ukrainy!!! 19.04.07, 11:20
      Euro 2012: Co teraz? Będziemy pili wódkę. A jutro? Jutro też!
      sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=8825931&kat=37154&rfbawp=1176972892.071&ticaid=13982&_ticrsn=3
      Co wy na to?

--
      M@rtin
      www.powiat-piaseczynski.info
      • ek1111 Re: Euro 2012 dla Polski i Ukrainy!!! 19.04.07, 18:52
        Polska ma ogromną szansę, ale jak znam życie, to się okaże, że architekci zbyt
        dobrze znają rosyjski, albo za mało rozmodleni są, albo co innego Ziobro wykryje
        i po zawodach. Zresztą, nie wiadomo, kto z fachowców lustrację przeżyje. Wszak
        dobrzy fachowcy to wykształciuchy, a tych władza nie lubi, oj, nie lubi bardzo!
        Tak już mają mali ludzie z kompleksami, i to niezależnie od ustroju.
        Dekomunizacja i chrystianizacja są oczkiem w głowie tej chorej polityki. A gdy
        przy powszechnie już znanych umiejętnościach organizacyjnych naszych władz
        wszystko padnie, to oficjalna propaganda poda, że to UKŁAD załatwił.
        I dalej hop sa sa!
    • maciek19792 Re: Euro 2012 dla Polski i Ukrainy!!! 15.05.07, 06:50
      Czy Piaseczno i Konstancin skorzystają z możliwości promocyjnych przy pomocy
      Euro 2012:
      www.powiat-piaseczynski.info/informacja-czy-piaseczno-skorzysta-na-mistrzostwach-europy-euro-2012,301.html
      Oby samorządy coś zrobiły, bo to wielka szansa na dobrą promocję naszego
      regionu, na której skorzystają wszyscy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka