Dodaj do ulubionych

BRE BANK SA-CO SĄDZICIE

24.02.05, 17:20
dzisiaj podpisałem umowę BUDYNEK D2,załarwiam kredyt na 80% wartosci
mieszkania w banku BRE BANK SA ,może polecicie jakis inny przyjazny bank
Obserwuj wątek
    • neuron8 Re: BRE BANK SA-CO SĄDZICIE 24.02.05, 19:29
      Jak juz wczesniej pisałem, my bralismy w PKO SA w PLN i jestesmy zadowoleni.
      Onia maja podpisane porozumienie z Milleniu wiec formalnosci sa bardzo
      uproszczone...

Nie wiem jaka jest teraz sytuacja w temacie kredytów hipotecznych bo bralismy
      pod koniec sierpnia. Formalnosci załatwia bardzo miła kobitka wiec my jak
      narazie jestesmy zadowoleni. Jka by co moge podac namiary...
      • aajn2 Re: BRE BANK SA-CO SĄDZICIE 24.02.05, 20:40
        My zalatwialismy kredyt w zł. w PKO SA II oddz. w Warszawie z p. Maria. Jak cos
        mozemy podac namiary. Przewspaniala kobieta, bardzo szybko i sprawnie wszystko
        zalatwia.Mielismy ulatwiona procedure, bo swoje konto mamy w tym oddziale.
        Polecam!!
        • neuron8 Re: BRE BANK SA-CO SĄDZICIE 25.02.05, 09:32
          Dokładnie o tej kobitce mówię smile
          • edyta_marcin Re: BRE BANK SA-CO SĄDZICIE 25.02.05, 13:29
            Hej, polecam skorzystać z usług fachowego doradcy, my korzystaliśmy w sieprniu
            z pomocy Expandera i jestesmy bardzo zadowoleni, gość, który nas obsługiwał
            znał się na rzeczy, mógł porównac w jednym miejscu oferte co najmniej 15 banków
            obecnych w Polsce, ich aktualne oferty i wybrać najbardziej korzystną. Jego
            doradzctwo nic nie kosztuje. My skorzystaliśmy z kredytu Banku Millennium bo
            akurat dla nas był najlepszy, a wszystko załatwialismy za pośrednictwem
            expandera.
            Pozdr. Edyta i Marcin
            • pawlak608 Re: BRE BANK SA-CO SĄDZICIE 25.02.05, 15:27
              tez załatwiam kredyt przez expandera teraz w banku GE MONEY jak się uda to się
              odezwę pozdrawiam
              dzieki
        • pawlak608 Re: BRE BANK SA-CO SĄDZICIE 25.02.05, 15:29
          jezeli to jest jeszcze aktualne to bym poprosił o te namiary .pozdrawiam
          czesc
          • aajn2 do pawlak608 25.02.05, 19:00
            Ale o jakie namiary chodzi?? millenium czy PKO SA?
            • domariusza Re: do pawlak608 25.02.05, 19:21
              Najlepiej rozważyć oferty kilku banków. Ja zrobiłem sobie porównanie w excelu i
              na tej podstawie wybrałem bank. Nie chcę sugerować, bo najlepiej zrobić to
              samemu. Dobrze też mieć możliwość przewalutowania i wcześniejszej spłaty bez
              dużych kosztów.
    • wdmitruk Re: BRE BANK SA-CO SĄDZICIE 25.02.05, 20:21
      Cześć !!!
      Myśmy załatwili wszystkie formalności w Multibanku w niecały tydzień. Wzieliśmy kredyt we frankach na 90%. Jak narazie wszystko wydaje się OK, tym bardziej że mają oni umowę z TBS Millenium więc formalności są minimalne
      Pozdrawiamy
      Wiktor i Julia C1/33
      • aajn2 Re: BRE BANK SA-CO SĄDZICIE 25.02.05, 20:35
        Apropo franków, tez z mezem caly czas bylismy nastawieni na ta walute. Nasz
        znajomy-pracownik banku GE Mieszkaniowy wzial 3 lata temu kredyt mieszkaniowy w
        tej walucie i placi teraz 300 zl/miesiecznie wiecej niz 3 lata temu. Niestety
        te wachniecia trzeba wziasc pod uwage!
        • neuron8 Re: BRE BANK SA-CO SĄDZICIE 25.02.05, 21:40
          No wlasnieco do franków to sa 2 szkoły - jedna mówi ze jest Ok inna ze nie
          do konca
          My sie zdecydowalismy jednak na złotowki - niby iecje sie płaci niz we franach
          ale masz to stale...

Jka nie wykasowlame to w pracy mam jeszcze jakies info dlaczego frank na
          dluzsza mete nie jest tak OK - (nieche nikogo przekonywac - tez mialem z zona
          ten dylemat) jak ktos zintereowany moge podesłac...
          • marian_xx Re: BRE BANK SA-CO SĄDZICIE 25.02.05, 23:13
            A ja w mBanku przez Expandera. Przewalutowanie i splata za darmo. Plus obnizone
            oprocentowanie o 0,2%. Kobieta zrobila mi wyliczenie dla ceny CHF najwyzszego w
            historii - i tak wychodzilo taniej niz w PLN.
            Pzdr,
            M.
            • pawlak608 Re: BRE BANK SA-CO SĄDZICIE 26.02.05, 09:00
              pobobno najlepszy kredyt jest w tej walucie w której się zarabia ale różnica
              jest duza mi pani w banku naliczyła w pln ponad 800 zł rata a w CHF PONAD 500
              wiec zostaną franki chyba
              • edyta_marcin Re: BRE BANK SA-CO SĄDZICIE 26.02.05, 22:30
                My tez wzielismy kredyt w CHF, w PKO SA. w złotówkach wychodziło sporo drożej.
                Gośc z expandera wyliczał nam różnice i właściwie CHF musiał by mieć kurs
                conajmniej 4,0 żeby nasza rata zrównala się z ratą w PKO SA w złotówkach.
                Jesli zastanawiacie się nad kredytem polecam pismo "M jak mieszkanie" ze
                stycznia 2005 tam jest info, że obecnie 90% kredytów mieszkaniowych są to
                kredytyty walutowe. Jest też symulacja spłat przez 5 lat ( a łącznie kredyt
                jest wzięty na 20 lat ) W ciągu tylko 5 lat w złotówkach nadpłaca się 21 334
                zł !!!
                • neuron8 Re: BRE BANK SA-CO SĄDZICIE 27.02.05, 10:31
                  A w PKO SA są kredyty w CHF?

Jak my bralismy pod koniec sierpnia to nie bylo takiej opcji - cos sie zmienilo?

a moze w PKO BP?
                  • edyta_marcin Re: BRE BANK SA-CO SĄDZICIE 27.02.05, 14:33
                    neuron8 napisał:

> A w PKO SA są kredyty w CHF?
                    >
                    > Jak my bralismy pod koniec sierpnia to nie bylo takiej opcji - cos sie
                    zmienilo
                    > ?
                    >
                    > a moze w PKO BP?
                    W PKO SA nie ma w CHF, my wzielismy w banku Millennium i jest OK. Natomiast w
                    PKO SA sprawdzalismy kredyt złotówkowy.
                    Chodząc po różnych bankach ( sprawdzalismy oferte ok. 7 banków ) zauyważylismy
                    że jesli bank ma kredyty tylko w PLN to pracownik mówił że w PLN najbardziej
                    sie opłaca a jeśli bank miał kredyty walutowe i PLN to wtedy zachecali do
                    waluty.
                    • neuron8 Re: BRE BANK SA-CO SĄDZICIE 27.02.05, 17:06
                      a to cos zle przeczytałem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka