Dodaj do ulubionych

prawda o garażu

11.05.05, 15:03
W dniu kiedy podpisywałem umowę mówiono mi że w cene mieszkania wliczone jest
miejsce postojowe w parkingu podziemnym. Dzisiaj dowiedziałem się że
parkingow takich wcale nie bedzie a miejsca postojowe beda pod chmurka.Czy
ktos wie o co chodzi?
Obserwuj wątek
    • neuron8 Re: prawda o garażu 11.05.05, 15:16
      Jak wynika z pewnej rozmowy, podobno bylo na poaczatku tak ze mial byc
      wlasnie parking podziemny. Jak na tym co jest taka wizualizacja osiedla widac
      wiazd do tego parkingu podziemnego miał być miedzy budynkiem A3 a D2. Ale sie
      okazalo ze za drogie to bedzie czy cos. No i beda miejsca postojowe naziemne. W
      3 etapie w cenie mieszkania masz garaż tylko nie wiem czy pod budynkiem czy
      gdzieindziej. Tez jak rozmawiałem mówiono, ze jak juz zakonczy sie budowa
      osiedla bedzie postawiony - chyba z tyłu budynku B2 parking taki pietrowy -ale
      tu albo mozna bedzie wynajac lub kupic miejsce. Ale czy dalej sa takie plany
      to juz nie wiem

Taka jest moja wiedza w tym temacie.
      • pia.sta Re: prawda o garażu 11.05.05, 15:19
        Uslyszlem dokladnie to samo, wiec podejrzewam ze nie jedna rzecz nas jeszcze
        zdziwi sad
        • neuron8 Re: prawda o garażu 11.05.05, 15:25
          No ale to było mowione od dawna. My podpisywalismy umowe pod koniec sierpnia i
          to było jasno powiedziane - ze mialo byc podziemne miejsce postojowe, ale
          bedzie naziemne...

a tu masz ta wizualizacje o ktorej mówiłem
          projekt.digitalart.pl/marcinowski/index2.php?id=16&pic=1601.jpg&k=2
          • neuron8 Re: prawda o garażu 11.05.05, 15:32
            A tak z ciekawości keidy podpisywałas/łes umowe? W jakim miesiacu.

A co do konkretnego miejsca ktore jest twoje, to jak juz wczesniej pisalismy,
            jeszcze nie wieadomo ktore jest kogo. Ponoc to my, mieszkańczy mamy sobie
            wybierac, przydzielac lub jakos inaczej np w dordze losowania jak bedzie kilu
            chetnych na jedno miejsce przydzielac.
            • izakosinska Re: prawda o garażu 12.05.05, 12:33
              Nam od razu powiedziano , że w cenie jest tylko miejsce poostojowe przed
              blokiem, nie było mowy o żadnym garażu podziemnym. Pierwsze słyszę. Jednak w
              lanie zabudowy jest przewidziane ilość garazy podziemnych z tego co pamietam to
              ok.200.
              • betina99 Re: prawda o garażu 12.05.05, 12:44
                Nam tez od razu powiedziano (we wrześniu 2004) że garaże bedzie można kupić lub
                wynająć. Będzie to jednak podobno parking naziemny bo jak wiadomo jest to teren
                podmokły i na podziemny nie wydano zgody. Oby nasze bloki nie osiadały przez
                to, jak zapewniano nas w TBS podobno mamy solidniejsze fundamenty z tego
                powodu.To jest tez pewnie powodem braku piwnic. Obok są bagna.
                W trzecim etapie w cenie mieszkania jest garaż ale z tego co widziałam w
                ogłoszeniu tylko dla mieszkań od 70m wzwyż.
            • pia.sta Re: prawda o garażu 12.05.05, 14:15
              Umowe podpisywalem w kwietniu i bylem zapewniany o tym ze w cene mieszkania
              bedzie wliczone miejsce postojowe w garazu podziemnym,wiec nie wiem po co byly
              skladane te obietnice bez pokrycia."Na chwile obecną" mowa jest ze miejsc
              postojowych pod chmurka jest 1:1. Zobaczymy!!!Pozdrawiam wszystkich
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka