Dodaj do ulubionych

TBS Millenium - kupować u nich czy nie?

11.07.07, 14:56
Rozważam właśnie zakup mieszkania w nowo budowanym osiedlu w Markach. Buduje
oczywiście TBS MIllenium - Osiedle Cegielnia.
Bardzo proszę o opinie - forum niniejsze przejrzałam pobieżnie, widzę, że są
problemy (gdzie ich nie ma zresztą), ale jestem ciekawa takich opinii
ogólnych - czy generalnie polecacie czy nie?
Jak było z terminami oddania, płatnościami? Jak jest z czynszem? kto
administruje?
I jak się dojeżdża do Centrum tym, którzy się tu sprowadzili? (spodziewam sie
horroru wink
Bardzo proszę, napiszcie coś... smile
Obserwuj wątek
    • gregor_74 Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 11.07.07, 21:06
      Wiadomo, że prawie z każdą firmą mogą być problemy, ale jeżeli się zdecydujesz,
      to nic nie przyjmuj na tzw. "gębę" - wszystko na piśmie, nawet w kwestiach
      dotyczących zagospodarowania osiedla - nie tylko mieszkania (przykład: fontanna
      zamieniła się w parking, monitoring zniknął, podobnie jak parking - ten co miał
      być wybudowany;
      Jeżeli chodzi o termin oddania, to jeżeli mnie pamięć nie myli (I etap) nie było
      tragicznie.
      Osiedlem administruje firma wybrana przez tbs. Po zawiązaniu wspólnoty i
      utajnionych wyborach zarządu (przed rozpoczęciem podpisywania aktów przez
      większość mieszkańców - tych, którzy nie weszli w skład zarządu) administrator
      chyba pozostał ten sam - Ankra.
      Dojazdy smile - jak wyjedziesz o 06.00 - 06.15, to nawet korków nie ma (prawie).
      Pzdr.
      • beryllus Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 11.07.07, 22:21
        Po pierwsze TBS Millenium nie jest typowym komercyjnym deweloperem . Sprawdż
        sobie kto jest włascicelem.
        Po drugie , sprawa podpisywania umowy , temat wygląda tak jak wszędzie -
        podpisujesz co Ci zaproponują albo nie.
        Jesli chodzi o korki i dojazd to sytuacja jest taka jak w calej Warszawie ,
        jeden wielki korek , a bedzie gorzej. Ale to zależy kto gdzie jedzie.
        Ogólnie TBS z pierwszej inwestycji wywiązał sie w miare sprawnie , mozna bylo
        zrobic o wiele lepiej ale pewna grupa mieszkanców studziła żądania wywiązania
        sie z umowy TBS. Ale tak to już jest gdzie jest pomieszanie biznesu z budżetem.
        Jesli lubisz placic za cos czego jeszcze nie ma to moze i warto. PozdrO .
        • gregor_74 Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 12.07.07, 17:12
          beryllus napisał:

> Po pierwsze TBS Millenium nie jest typowym komercyjnym deweloperem . Sprawdż
          > sobie kto jest włascicelem.

Zdaję sobie sprawę, że TBS Millenium nie jest typowym komercyjnym deweloperem,
          ale obecnie prowadzi działalność jak inne firmy tego typu (w przypadku os. HG
          było trochę inaczej). Nie da się nie zauważyć podpierania się przez Millenium
          autorytetem Policji - to w jakiś sposób ma wzbudzić atmosferę zaufania (przecież
          tu nie powinno być przekrętów). Dlatego też jestem zdziwiony brakiem reakcji ze
          strony Związku Zawodowego Policjantów, czy też Komendanta Stołecznego Policji
          (swego czasu wysłane zostało pismo przedstawiające sposób działania TBS).
          Otrzymaliśmy odpowiedź, z której nic nie wynikało, poza jednym - nie mają
          żadnego wpływu na Millenium.
          W kwestii zaufania i rzetelności mogą się wypowiedzieć mieszkańcy III etapu,
          którzy długo czekali na zwrot pieniędzy za obiecany, "wirtualny" garaż.
          Pozdrawiam.
    • grzegruca Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 11.07.07, 22:05
      Mieszkamy z żoną w pierwszym etapie. Oddany był w terminie ale usterek dwie
      strony, nie ustepuj. Tylko w ten sposób coś osiągniesz bo "prezesostwo" będzie
      za wszelką cenę starało się Ciebie zagadać. Jeśli czytałaś forum wiesz, że nie
      mogliśmy się doczekać aktów notarialnych. Opóźnienie wyniosło dobrze ponad rok
      (tłumaczą, że to "nie ich" winna), więc musisz być cierpliwa. Jeśli chodzi o
      wykończenie to może być, choć z paru rzeczy możesz spokojnie zrezygnoiwać. Do
      pracy dojeżdżam głównie na 6.00 więc problem korków mnie nie dotyczy. Kilka
      razy jednak jechałem autobusem i powiem, że wyszło krócej niż z osiedla Bródno.
      Zarządcę, jak to właściciel wybrał po swojemu, według mnie nie najlepszego.
      Zarząd wspólnoty pojawił się w tajemniczy sposób i chyba nie do końca uczciwie
      w stosunku do mieszkańców. Uważaj na wszystko co mówią i piszą. Powodzenia i
      pozdrawiamy.
    • mati9957 Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 11.07.07, 22:43
      Firmy tbs milenium w takim skladzie i z takim podejsciem do osob ktore kupily
      mieszkania od nich nie polecam najgorszemu wrogowi. Wszystko ladnie pieknie
      dopoki nie wplacisz calosci pieniazkow potem jestes be i upierdliwym
      mieszkancem.Nadzor nad budowa ze strony tbs zaden. Podstawowe bledy budowlane i
      wykonczeniowe widac golym okiem laika a co dopiero inspektora nadzoru
      budowlanego ktorego zatrudniali. Usterek nie usuwaja w terminie. Na pisma nie
      odpowiadaja a jak juz to zganiaja na wykonawce. Po 2 miesiacach mieszkania na
      scianach u mnie w mieszkaniu powstaly gszyby, na oknach powstawal lod, parowaly
      okna, wentylacja niesprawna w zimie 10 stopni w lazience moge wymieniac bardzo
      wiele, a na dodatek maja wszystko w d.... i sie smieja z nas. Pod wzgledem
      merytorycznym fachowcy zadni (uczyli sie prawa budowlanego po nocach przed
      rozpoczeciem budowy)zieloni kompletnie. Plan zagospodarowania osiedla
      zmnieniaja jak im sie podoba nie licza sie z tym co mialo byc i co sprzedali.
      Plac zabaw wylozyli kamieniami zamiast ladna trawka postawili dwie chustawki
      dziadoski jeszcze na srodku i tyle. Ogolnie kaszana i sloma z
      butow.Pozdrawiam Szkoda ze nie wszyscy moga sie wypowiedziec(brak internetu)
      i Panstwu pomoc w podjeciu decyzji ale lepiej wybrac inna firme - ja za duzo
      nerw stracilem mieszkajac tu a prezesik i tak ma to w.... ale ja jego tez hi hi
      maluszek malunki tyci tyci. Z tego co wiem to kilka osob sklada badz juz
      zlozylo sprawy do sadu w roznych sprawach. Pozdrawiam.
      • blanez16 Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 12.07.07, 00:00
        Dziękuję bardzo!!!
        GŁĘBOKO się zastanowię wink
        Gdyby nie oryginalny projekt osiedla Cegielnia (inny od cholernych dworków
        polskich i kolockopodobnych pudełek), w ogóle bym sie nie zastanawiała...
        smile
    • agnieszka.jg Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 12.07.07, 09:29
      a mogę wiedzieć jaka jest cena w tym osiedlu za metr? i jakieś info o nim gdzie
      mogę znaleść? pozdrowionka
      • blanez16 Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 12.07.07, 10:30
        Cena 7 tys. za m2.
        Informacji za bradzo nie ma nigdzie - jedno ogłoszenie ze zdjęciem we
        wczorajszej GW Dom. Trzeba sie z nimi kontaktować i pytać : tel. 0-22 424-70-
        30, mail tbs@nszzp-ksp.pl.
        Ja raczej zrezygnuję - za mały metraż jednak, za mały balkon itd.
    • mak_22 Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 12.07.07, 11:22
      Witam , szkoda ze nie rzucili ceny 15 tys m2 smile))))))))))Szkoda gadac za taka
      cene to za nic w swiecie nie pakowalabym sie w TBS .No ale coz rozne sa
      opinie .Osobiscie nie polecam tej firmy , robia wszystko za "Twoimi" plecami ,
      olewaja jak juz dostana swoje itd itp mozna by wypisywac i wypisywac szkoda
      czasu ,zwlaszcza ze cena nie jest jakas bardziej atrakcyjna od innych
      dewelopperow.Pozdrowionka i powodzenia smile)))
      • aajn2 Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 12.07.07, 14:15
        Podpisuje sie rękami i n ogami pod tym co napisali moi sąsiedzi z osiedla
        (wcześniejsze wypowiedzi). Jeśli chodzi o cene metraża w nowej in westycji TBS
        pozostawie to bez komentarza big_grinD POszukaj w Markach, są też inne inwestycje o
        wiele tańszesmile
    • bacy Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 12.07.07, 21:45
      Ja chyba jestem jakaś nienormalna, ale po ponad pół roku po wprowadzeniu się
      jestem nadal zachwycona moim mieszkaniem i naszym osiedlem.
      A jeżeli chodzi o TBS, to w porównaniu z innymi deweloperami nie jest taki
      najgorszy. Przede wszystkim chyba wszystkie etapy były oddane w terminie (mój
      tak), co samo w sobie jest niezwykłe. Nasze mieszkanie odbieraliśmy ze znajomym
      budowlańcem i nie znalazł żadnych usterek (zobaczymy jak będzie przy dużych
      mrozach). Ponadto nie było żadnych dodatkowych, ukrytych opłat. Pieniądze za
      niewykorzystane elementy i niewybudowany garaż dostałam z pewną zwłoką, ale już
      dawno je mam. Brak obiecanego garażu i słynnej już fontanny uważam za
      największe uchybienie. Zastrzeżenie budzi też brak zagospogarowania do końca
      terenów zielonych wokół 3-go etapu. Ale mimo to, jak wracam z pracy to dopiero
      tu zaczynam oddychać swobodnie i lubię wieczorem spacerować po uliczkach
      naszego osiedla.
    • mati9957 Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 13.07.07, 08:42
      Masz racje chyba jestes nienormalna albo zaslepiona prezentem od tbs. Zaden z
      etapow nie byl odebrany w terminie. Przeciez kilka miesiecy po oddaniu
      mieszkania mieszkalismy bez pozwolenia na uzytkowanie a wylacznie to byl czas
      na wniesienie mebli do domu jak twierdzilo szefostwo TBsU ale nie mozna tam
      bylo mieszkac. Poto to zrobiono aby nie placili za media lecz my ale nie mogac
      formalnie tam mieszkac. A ten twoj budowlaniec to pewnie byl z firmy
      wykonujacej osiedle dlatego nic nie znalazl hi hi hi - zobaczysz po zimie
      czybedziesz taka zachwycona. Nawet nie wiesz co cie czeka i wtedy wydasz opinie
      o tbs ie a nie po tak krotkim czasie. Pozdrawiam

• mati9957 Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 13.07.07, 08:50
      Podpisanie aktu notarialnego mialo trwac 2 miesiace po odbiorze lokalu a
      podpisalismy akty po ponad roku czasu mieszkania i caly czas przekladano
      podpisanie tlumaczac sie jakimis glupimi problemami nie zadko wyssanymi z palca.
      Wiec za 7 tysiecy to niech sie sami zapisza na te lokale. I dak tanio sie cenia
      za taka fachowosc i profesjonalizm zwijam sie ze smiechu hi hi ciekawe czemu.
      • magiart Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 13.07.07, 10:10
        To my chyba też jesteśmy nienormalni ,bo też nie mamy więkższych uwag do
        osiedla i bardzo nam się tu podoba lubimy wracać po pracy do domu i naprawdę tu
        odpoczywamy , a jeśli chodzi o nowa inwestycje TBS to przecież maja być
        segmenty ,a nie osiedle mieszkaniowe , więc i cena musi być inna , poza tym
        wiem ,że są ludzie , którym z założenia się nigdzie nie podoba i wszystko jest
        nie tak jak powinno. Pozdrawiam
        • hasan4 Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 13.07.07, 11:37
          Witam wszystkich. Dołączam się do grona tych NIENORMALNYCH. Mieszkamy tu już dwa
          lata. Obie zimy przeżyliśmy nie najgorzej. Są drobne usterki i mogło by być
          lepiej ale ja jestem zadowolona ze swojego mieszkania i jego lokalizacji, nie
          zamierzam go sprzedawać ani zamienić (chyba, że na większe ale też tutaj).
          Wszyscy odwiedzający nas są zachwyceni i okolicą i ładnym osiedlem. Jest bardzo
          dużo chętnych na kupno mieszkania na tym osiedlu i jak komuś naprawdę źle się
          mieszka to bez najmniejszego problemu je sprzeda (znam osobiście kilka osób co
          już to zrobiło).Niech ktoś mi jeszcze wskaże dewelopera który oddaje mieszkania
          idealne bez najmniejszych niedociągnięć,zawsze się znajdzie ktoś komu coś nie
          będzie odpowiadać.
          • mak_22 Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 13.07.07, 16:20
            Witam , chciałam sprostowac i wyjasnic , ze nie wypowiadalam sie na temat
            mieszkania tylko firmy TBS , moje mieszkanie mi odpowiada i jestem z niego
            zadowolona , mimo usterek - tak jak wiadomo zdarzaja sie wsdzedzie i nikt nie
            wymaga idealu smile)).Natomiast to o czym pisalam to wspolpraca TBS z lokatorami ,
            czyli zalatwianie z nimi jakichkolwiek spraw typu akty - czekanie rok , wybor
            zarzadu - pokryjomu , nie odpisywanie na pisma , itp itd ....Mysle ze juz
            wszystko jasne , pozdrawiam serdecznie .
    • mati9957 Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 13.07.07, 22:29
      Moze i nie jestescie nienormalni ale przypuszczam ze nie wiecie jak powinno
      wygladac oddane nowe mieszkani i prawidlowa wspolpraca dewelopera z klientem
      ale coz cieszcie sie puki mozecie bo wczesniej lub pozniej na 100% zmienicie
      zdanie i przypomniecie sobie nasze slowa.
    • bylozadarmo Re: TBS Millenium - kupować u nich czy nie? 15.07.07, 10:26
      masz tu kolego link www.nszzp-ksp.pl/gfx/tbs.jpg i porównaj sobie z
      efektem końcowym na www.horowa.pl tongue_out

i tyle w temacie buhahahahhahahahahahha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka