toudek74 27.05.08, 19:24 Mam pytanie czy są może na osiedlu jacyś karpiarze, którzy mają ochotę na wspólny wypad, zasiadkę itd. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polarmy Re: Wędkarstwo karpiowe 06.06.08, 00:10 Witam Prosze powiedziec gdzie sa te miejsca do lowienia i gdzie kupuje sie zezwolenia. Chetnie bym polowil. Odpowiedz Link
konradzik25 Re: Wędkarstwo karpiowe 08.06.08, 11:33 Jeśli nie masz karty wędkarskiej, najbliższe łowisko na którym nie jest ona potrzebna mieści się w Osowie. Jednak ja polecam Janówek koło Nowego Dworu Maz. Troszkę dalej (ok 35km od naszego osiedla jadąc drogą nr 631) ale naprawdę bardzo fajnie. www.okon.com.pl Odpowiedz Link
toudek74 Re: Wędkarstwo karpiowe 13.06.08, 10:41 Jeśli chodzi o łowisko "Okoń" to przyjemne - bardzo naturalny wygląd. Gorzej jeśli chodzi o karpie - ryby tu są bardzo himeryczne. Ale nie raz widziałem jak wędkarze z powodzeniem ciągneli duże ilości lina czy jazia, zwłaszcza na wiosnę. Natomiast mam pytanie o Ossów, nigdy tam nie byłem. Jakiej ryby można się tam spodziewać (wielkość karpia) i ewentualnie jakie przynęty się sprawdzają? Odpowiedz Link
konradzik25 Re: Wędkarstwo karpiowe 04.07.08, 08:49 Ostatnio byłem na łowisku i mój wynik jeżeli chodzi o karpie to 4 szt. ok kilograma. Wszystkie na białego robaka. Natomiast mój kolega może się pochwalić 14 kg sztuką. Z tego co pamiętam to na kukurydzę. Nie było mnie z Nim jednak mówił, że rybka pięknie walczyła ( ponad pół godz.). Zrobił zdjęcie i wypuścił. Pozdrawiam. Odpowiedz Link