kocarek 12.07.06, 12:45 Witam,czy ktoś ma dziecko odbiegajace wzrostem od rówieśników.Ile wzrostu mają wasi 11 letni synowie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalen1 Re: Niskie dziecko 12.07.06, 20:12 Nie mam dziecka z takimi problemami, ale jeżeli mój odbiegałby znacznie w siadce centylowej skontaktowałabym się z endokrynologiem. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale słyszałam że jest niezła pani dr w szpitalu w Dziekanowie k/W-wy. Odpowiedz Link
eko_dan Re: Niskie dziecko 26.08.06, 18:46 Witaj Kocarek ! Niski wzrost jest spowodowany małą aktywnością hormonu wzrostu (HGH ) który jest wydzielany przez przysadkę mózgową. Odpowiedzialny HGH jest za proces wzrostu i regenerację organizmu. W istotny sposób wpływa na budowę, proporcję i skład tkanek. Ale HGH potrzebuje pewnym składników żeby dobrze budować organizm. Moje córki są wysokie, ponieważ w wieku dorastania otrzymywały naturalne wspomaganie organizmu. Jeśli Twoje dziecko było leczone antybiotykami to naprawdę, jeśli się mu nie pomoże może mieć kłopoty ze wzrostem.Napisz mi na GG 7082787 czy był leczony antybiotykami ? Odpowiedz Link