Dodaj do ulubionych

Rowy przy torach w Mysiadle.

06.11.11, 15:00
Czy ktoś orientuje się, kto i dlaczego wykopał dwa duże rowy wzdłuż torów kolejowych?
Idąc do końca ulicy Granicznej można pójść wzdłuż torów na spacer. Moja rodzice chodzili tam na spacery z psem od dawna. Dla nich pokonanie takiej przeszkody jest nie możliwe. Czy ktoś wie coś więcej w tej sprawie? U kogo można interweniować?
Jarek

Obserwuj wątek
    • ordyl Re: Rowy przy torach w Mysiadle. 09.11.11, 23:13
      Robią górkę na placu zabaw więc potrzebna jest ziemia.

Zdrówka
    • jaro.36 Re: Rowy przy torach w Mysiadle. 11.11.11, 07:42
      Popytałem trochę dookoła i okazuję się, że 2 doły o głębokości ok. 2 metrów, które powstały wzdłuż torów są wynikiem jakiś odwodnień, które uzgadniał niejaki Pan Kania Marcin, na wiosnę tego roku. Jeżeli to jest ten sam Pan, który jest taki aktywny na tym forum, to nie rozumiem, dlaczego przez ponad tydzień nie raczył odpowiedzieć na moje pytania? Bardzo proszę o wyjaśnienie tej sprawy.
      • jaro.36 Re: Rowy przy torach w Mysiadle. 06.12.11, 15:17
        Czy może ktoś wie coś więcej, kto wykopał dwa rowy wzdłuż torów kolejowych? Nie wiem, dlaczego ten Kania Marcin nie raczy odpowiedzieć na moje pytanie? Czy moje pytanie jest takie trudne? Przecież chyba można zasypać te rowy.
        • redmaciek.1 Re: Rowy przy torach w Mysiadle. 06.12.11, 16:49
          Trzeba zadzwonić do gminy i zaprotestować albo poprosić sołtysa o interwencje. Jak widać radny nie zwykł odpowiadać na niewygodne pytania.
          • kania_marcin Re: Rowy przy torach w Mysiadle 07.12.11, 08:26
            Dzień Dobry,

Szanowny Panie,

Rzeczony grunt jest w całości własnością firmy Sando Inmobiliaria Polska Sp. z o.o. Informuję również Pana, że firma Sando Inmobiliaria Polska zleciła (na moją prośbę i za pośrednictwem Referatu PRI) firmie Usługi Budowlane Grądzki Waldemar wykonanie prac związanych z naprawą zarwanych i niedrożnych przepustów oraz udrożnieniem zaniedbanych rowów melioracyjnych (na terenie inwestycyjnym firmy) na wysokości (przedłużeniu) ul. Agrestowej, ul. Granicznej, ogródków działkowych oraz bloków mieszkalnych zlokalizowanych przy ul. Borówki w Mysiadle. Jednocześnie informuję, że jeden z developerów wykonał identyczne prace w rejonie ul. Gogolińskiej w Mysiadle oraz zbudował w rejonie nowych osiedli w Zgorzale rów odparowujący. Prace zostały wykonane na przełomie marca/kwietnia 2011 r.

Mój e - mail: radny.kania@interia.eu

Pozdrawiam
            • jaro.36 Re: Rowy przy torach w Mysiadle 07.12.11, 18:25
              Fakty o których Pan pisze są już znane i nie wnoszą nic nowego do sprawy.(forum.powiat-piaseczynski.info/viewtopic.php?t=4230). Fakt jest jednak taki, że do czasu Pana interwencji, ścieszka ta była ogólnie dostępna i korzystało z niej kilkuset mieszkańców Mysiadła i Nowej Iwicznej. Było to jedyne miejsce gdzie można było spuścić psa ze smyczy, czy nawet pobiegać. Najlepiej oczywiście zwalić winę na jakąś firmę, ale wydaję mi się, że to właśnie Pan jest autorem tej pomyłki. Przez całe lato ludzie dochodzili do tego odcinka i musieli wracać zastanawiając się kto wykazał się taką bezmyślnością. Czy nie przyszło Panu do głowy, że te dwie przeszkody, (przez które nie przepływa żadna woda) wyrządzą więcej szkód niż pożytku? Czy ma Pan prawo do tego aby jedną decyzją obciąć setkom ludzi to z czego korzystali od lat? Co mam powiedzieć moim rodzicom, którzy chodzili tam na spacery, że niejaki Pan Kania Marcin z Mysiadła zabrania tamtędy chodzić? Bardzo proszę o naprawienie tej sytuacji.
              • kania_marcin Re: Rowy przy torach w Mysiadle 07.12.11, 19:37
                Dzień Dobry,

Jednym z moich priorytetów w Kadencji 2010 - 2014 jest gospodarka wodno - ściekowa. Mam tu na myśli budowę i remonty infrastruktury wodno - ściekowej, w tym budowę oczyszczalni ścieków i stacji uzdatniania wody, stworzenie nowych zbiorników retencyjnych oraz udrożnienie rowów melioracyjnych. Przedmiotowe prace zostały wykonane pod nadzorem Referatu PRI. Wykonanie dwóch grobli i połączenie ich poprzez rowy kolejowe z kolektorem B - 4 w sposób istotny ochroniło i chroni Mysiadło przez powtórką z roku 2010. Sprawdziłem, jak zawsze osobiście.

Przypomnę, że 100% właścicielem gruntu jest firma SANDO Inmobiliaria Polska Sp. z o.o .

Pozdrawiam
                • jaro.36 Re: Rowy przy torach w Mysiadle 08.12.11, 15:12
                  No tak, zapomniałem że Pan działa w interesie firmy budowlanej z Hiszpanii, a nie mieszkańców Mysiadła. Przekażę pana informacje rodzicom i sąsiadom.
                  P.S. Te rowy są co kawałek pozasypywane, woda opadowa płynie chyba w Pana głowie.
                  • kania_marcin Re: Rowy przy torach w Mysiadle 08.12.11, 16:04
                    Dzień Dobry,

...rowy melioracyjne służą do zbierania z okolicy nadmiernej ilości wody i odprowadzania jej do najbliższego zbiornika, co niniejszym ma miejsce, udrożnienie rowów i wykonanie grobli było zasadne i wykonane zostało pod okiem doświadczonych fachowców.

Pozdrawiam
                    • sznycelzmysiadla Re: Rowy przy torach w Mysiadle 08.12.11, 19:07
                      A jak kiedyś musiałem wyciągać starom babe z tego rowu bo nie mogła wyjśc. Wody tam żadnej nie ma ino tylko kupa gruzu. Te fachowcy to chyba takie jak w alternatywach były i ten poseł z mysiadła to tez fachowiec tylko od czego
                • wafel2.4 Re: Rowy przy torach w Mysiadle 09.12.11, 17:37
                  kania_marcin napisał:

> Dzień Dobry,
                  >
                  > Jednym z moich priorytetów w Kadencji 2010 - 2014 jest gospodarka wodno - ściek
                  > owa. Mam tu na myśli budowę i remonty infrastruktury wodno - ściekowej, w tym b
                  > udowę oczyszczalni ścieków i stacji uzdatniania wody, stworzenie nowych zbiorni
                  > ków retencyjnych oraz udrożnienie rowów melioracyjnych. Przedmiotowe prace zost
                  > ały wykonane pod nadzorem Referatu PRI. Wykonanie dwóch grobli i połączenie ich
                  > poprzez rowy kolejowe z kolektorem B - 4 w sposób istotny ochroniło i chroni M
                  > ysiadło przez powtórką z roku 2010. Sprawdziłem, jak zawsze osobiście.
                  >
                  > Przypomnę, że 100% właścicielem gruntu jest firma SANDO Inmobiliaria Polska Sp.
                  > z o.o .
                  >
                  > Pozdrawiam
                  >
                  Dzień Dobry
                  Kiedy woda coraz droższa i ciśnienie w lecie coraz słabsze pojawią się jak grzybki po deszczu specjaliści od problemów. Jeden radny z Mysiadła a drugi nasz były sołtys tytułujący się Dr. Hydrolog. O ile ten drugi zawiesił już broń to ten pierwszy dalej walczy i to już 5lat.
                  Panie może już czas znaleźć zatrudnienie np. w straży miejskiej i dać sobie spokój z polityką?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka