chytry.lis
20.02.13, 10:32
Witam wszystkich,
Wiem że zima ma się ku końcowi ale chciałbym zapytać wszystkich forumowiczów z Mysiadła co sądzą o tym by w kolejnym zimowym sezonie spróbować uruchomić u nas lodowisko. Oczywiście tematem trzeba by najpierw zainteresować władze naszej gminy gdyż albowiem na ten cel trzeba by wygospodarować jakąś lokalizację (może na terenie budowanej nowej szkoły) oraz pieniądze (postawienie namiotu, tafla, utrzymanie itd). Oczywiście ta sezonowa inwestycja w jakiejś części pewnie by się finansowała sama ale co by nie mówić pieniądze w budżecie trzeba by wygospodarować. Zresztą gdyby temat był ciekawy dla osób decyzyjnych to zawsze można porozmawiać z kolegami radnymi/urzędnikami z warszawskiego Targówka gdzie taka hala-lodowisko stoi na terenie OSiR Targówek. Pewnie chętnie podzielą się swoimi doświadczeniami z kolegami z Mysiadła.
Myślę, że lodowisko by się u nas sprawdziło i doskonale by się uzupełniało z powstałym niedawno SkateParkiem. Teraz młodzież, która aktywnie korzysta z jego (SkateParku) dobrodziejstw pewnie w zimie nudzi się niemiłosiernie, siedzi w domu, gra na komputerach/konsolach i surfuje po Internecie. Lodowisko wyciągnęłoby je z domów, zmobilizowało do ruchu - byłoby swoistym wentylem ich młodzieńczej energii. W weekendy (ale też w tygodniu po pracy) moglibyśmy korzysta z niego całymi rodzinami, a przy okazji "wpaść" na dawno niewidzianego sąsiada, poznać kogoś z okolicy przy okazji drobnej kraksy na lodzie:-)
Nie wiem jak Wy ale ja widzę same plusy i na pewno byłbym częstym gościem na naszym lokalnym lodowisku.
Niestety teraz jak chcę poślizgać się po lodzie samemu lub z rodziną to muszę jechać na Ursynów (figlowisko), Stegny lub Torwar. A to już cała wyprawa i przede wszystkim czas na dojazdy.
Co myślicie o tym pomyśle??
Pozdrawiam
Paweł