Dodaj do ulubionych

przedszkole

01.10.04, 10:28
Witam,
które przedszkole w okolicach Mysiadła jest godne polecenia? Chodzi mi o
publiczne jak i o prywatne.

Pozdrawiam
k.
Obserwuj wątek
    • basbusaa Re: przedszkole 01.10.04, 12:42
      Wszystkie moje koleżanki wysyłają dzieci do przedszkola na Osiedlowej. Nie
      narzekają, ich dzieci lubią tam chodzić(syn mojej koleżanki wręcz uwielbia,
      największa kara to że nie pójdzie do przedszkola). Więc chyba jest ok. Co do
      prywatnych to nie mam pojęcia.
    • kulczuga Re: przedszkole 30.12.04, 02:57
      Witam,
      Ja osobiście nie polecam przedszkola przy ul.Osiedlowej.Uważam,że dopóki
      prowadzone bedzie przez obecny personel- to jest ono raczej przechowalnią.Chcę
      podać jeden przykład:(pomijam wszystkie kwestie pedagogiczne)kwestia posiłków.
      Otoż zdarza się,że dziecko nie dostanie drugiego dania -bo nie zdąży zamówić
      (córeczka koleżanki dostała troszeczkę więcej zupki niż zwykle, więc ją
      poprostu jadła, w tym samym czasie Pani pytała "czy ktoś chce drugie danie"-
      ona jadła zupę więc się nie zgłaszała- jak skończyła zupę drugiego juz nnie
      było).Dzieci nie dostaja posiłków tak poprostu z założenia- muszą się prosić a
      jak któreś jest bardziej wstydliwe lub np. nie wie co to są bitki w sosie to
      głoduje. Mogłabym jescze tak długo wymieniać i krytykować ale myślę, że warto
      poprostu odwiedzić tę instytucję osobiście,popatrzeć i posłuchać.

Pozwalam sobie na takie stwierdzenia na podstawie obserwacji prowadzonych co
      najmniej 3 lata.
      Polecam natomiast przedszkole prywatne, na które musiałam się zdecydować ze
      wzgl. na alergię mojej córeczki- przedszkole ŚWIAT BAJEK ul.Julianowska 67D,
      Julianów.tel. 737 18 30.Po pierwsze budynek wybudowany z przeznaczeniem na
      przedszkole( warunki lokalowe mozna powiedzieć doskonałe), piękny, olbrzymi i
      bezpieczny plac zabaw (podzielony na dwie części dla dzieci młodszych i
      starszych, personel prawie z nieba (anielski)na dodatek wykształcony,pracujący
      pod czujnym okiem Pani dyrektor ds pedagogicznych z dużym dośwoadczeniem w
      renomowanych placówkach. Poza standartem mozna skorzystać z zajęć dodatkowych:
      angielski H.Doron, taniec, taniec sportowy, ceramika,zajęcia plastyczne,
      zajęcia teatralne, Glotodydaktyka, itp.
      Drugie przedszkole warte zaiteresowania to Zielona Ciuchcia przy ul. Pelikanów
      (Mc Donald przy Puławskiej)- trochę gorsze warunki lokalowe ale ogólnie
      przedszkole cieszy się bardzo dobrą opinią.www.zielona-ciuchcia.pl.
      Jako trzecie polecam przedszkole Miś ( na Krasickiego 2-Nowa Iwiczna)-tel.0602
      361 328 lub PINOKIO też Krasickiego 8a tel. 0691 575 102.
      Warto je odwiedzić i samemu ocenić, by wybrać to najbardzej odpowiednie
      (zakładam,że idealów nie ma - zawsze są jakieś niedociągnięcia).
      A jescze jedna uwaga- z reuły podania składa się na orzełomie marzec/kwiecień
      ale często przedszkola robia wcześniejsze zapisy.

Serdecznie pozdrawiam
      Bożena
      • kasinska Re: przedszkole 13.01.05, 09:14
        Wielkie dzięki za tak wyczerpującą odpowiedz :-D
        Pozdrawiam
        K.
        • marcinpiotr Re: przedszkole 03.03.05, 18:08
          Nie wiem jak jest teraz, ale dwadzieścia (no, prawie ;) lat temu, przedszkole
          na osiedlowej bardzo dobrze przygotowało mnie do życia.
          Poza tym, blisko domu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka