Dodaj do ulubionych

Asymetria twarzy

06.12.05, 19:35
Witam serdecznie

Czy w wieku 20 lat mozna wyleczyć asymetrie twarzy, mam brode przesunięta
lekko w lewo i krzywe usta. Jak tak to w jaki sposób aparat?, operacja?
Dziękuje z góry za odpowiedź i życze miłego dnia
Obserwuj wątek
    • niesmialyfacet Re: Asymetria twarzy 06.12.05, 19:48
      Co do brody to zbyt sie nie wypowiem ale usta watpie. Ale mam inna propozycje,
      umiesc zdjecie gdzies, anonimowo, w internecie (przykladowe image shack strona),
      zamaluj oczy i Ci powiem czy nei przesadzasz. Nie wpadajcie w kompleksy
      dziewczyny bo i ja wpadne, mam leczenia na kilka lat moich, krzywych zebow, to
      by sie zalamala dopiero smile

Ja mam jedno ucho lekko wieksze od drugiego, widac jak sie przyjzysz i Ci o tym
      powiem. Robili kiedys taki test, zdjecie twarzy i polowka ucieta w programie
      graficznym, druga odbita komputerowo z tej pozostalej. Efekty nei byly
      zadowalajace smile A wszystko niby bylo symtryczne wink
    • caryca1 Re: Asymetria twarzy 06.12.05, 21:19
      usta mozesz miec lekko nie symetryczne bo cos masz nie tak z zebami...lepiej
      idz do lekarza i pogadaj...bo gdybanie na forum nic ci nie wniesie
      • xxx69 Re: Asymetria twarzy 06.12.05, 22:05
        nieśmiałyfacet:
        Tak z innej beczki masz może adres stronki z której mógłbym sciągnąc ten
        program do porównywania połówek twarzy albo pamiętasz może jak on się nazywał?
        • claritymen Re: Asymetria twarzy 07.12.05, 08:41
          Ja mam asymetrie i to we wszystkie stronywink Broda przesunieta w bok to tez
          moja przypadłosc. Orto stwierdził, ze to za pozny wiek zeby kombinowac z ta
          brodą. No wiec ustawia zabki, a broda zostanie taka jaka jest. Cóż.. Nikt nie
          jest idealnywink
        • niesmialyfacet Re: Asymetria twarzy 07.12.05, 11:00
          dowolny, lepszy graficzny, np GIMP, moge pomoc w zrobieniu takiej symulacji jak
          sama nie umiesz wink
          No to mam asymetryczne ucho a zeby... hoho
          • xxx69 Re: Asymetria twarzy 07.12.05, 16:17
            Ja nie mam żadnego GIMP na kompie, mam zato ADOBE PHOTOSHOP, mówi ci to coś,
            jak nie to powiedz prosze gdzie moge tego GIMP ściągnąć?
            • niesmialyfacet Re: Asymetria twarzy 07.12.05, 21:42
              gimp - google, darmowy, pod linuxa ale pod windowsa tez pewnie.
              Adobe moze byc...

zrob fotografie w osi symetri bo wiadomo ze to podstawa, wybierz z menu
              prostokacik taki zakreskowany, zaznacz obraz, polowke na planowanej osi symetri,
              na tej czesci ktora chcesz powielic - ta wybrana, nacisnij ctrl+x, zostanie ona
              wycieta i bedzie w schowku, daj z menu new-layer (nowa warstwa), ctrl+v wkleji
              zawartosc schowka, przesun myszka ( nacisnij V, move tool) na czesc majaca byc
              zakryta przeszczepem smile i wybierz z menu edit -transform - horizontal, masz juz
              prawie skonczone, move toolem (V) przesun tak by sie jako tako pokrywaly. Wiecej
              zabaw mozna robic by dopasowac lepiej ale to juz ciezka sprawa. Mysle ze 99%
              ludzi nie jest symetryczna tak by wygladali po takim zabiegu normalnei a nie
              smiesznie czy zbyt inazcej wink
              • xxx69 Re: Asymetria twarzy 09.12.05, 08:57
                A czy można prosić o zdanie, na temat wyleczenia asymetri Ortodonte?
                Pozdrwiam
                • caryca1 Re: Asymetria twarzy 09.12.05, 14:31
                  wszyscy jestesmy lekko nie symetrycznismile

czy macie taka sama stope lewa i prawa? pewnie nie...wiec nie marudzciesmile
    • agunia02 Re: Asymetria twarzy 10.12.05, 13:14
      proponuję udać się na konsultacje do ortodonty, który oceni Twoją wadę po
      pobraniu wycisków oraz obejrzeniu zdjęć rtg. być może masz wadę, którą może
      usunąć operacyjnie chirurg szczękowy. powodzenia smile
      • xxx69 Re: Asymetria twarzy 13.12.05, 18:07
        Zrobiłem to porównanie połówek twarzy u Brad Pitta i wiecie co: ma obie dwie
        połówki twarzy idelnie symetryczne. A jest przecież uznawany przez wiekszość za
        najprzystojniejszego faceta na świecie. Więć może sekretem urody jest po prostu
        symetryczność?
        • aneczkax Re: Asymetria twarzy 18.02.06, 22:57
          To akurat nie jest dobry przyklad, poniewaz tylko niewielki odsetek zdjec
          gwiazd nie jest obrabiany wczesniej komputerowowink

Pzdrwink
    • agula_orto Re: Asymetria twarzy 02.01.06, 19:31
      To duży problem, bo wiąże się z całością Twojego ciała.Jeśli jest to tylko wada
      zgryzu to pół biedy ale jeśli jest to powiązane z kręgosłupem to ortodonta i
      ortopeda Cię czekają.Może to też być asymetria innych płaszczyzn-np.sprawdź czy
      twoje oczy leżą na tej samej wysokoścismile
      • xxx69 Re: Asymetria twarzy 03.01.06, 14:13
        No niestety prawe oko mam odrobine wyżej po prawej stronie.
        Prosze napisz co to oznacza i czy da się z tym coś zrobić??
        Pzdr
        • xxx69 Re: Asymetria twarzy 07.01.06, 15:28
          Agula jesteś tu jeszce, bo troche mnie nastraszyłaś, czy możesz wyjaśnić o co
          chodzi z tymi niesymetrycznymi oczami?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka