xxx69 06.12.05, 19:35 Witam serdecznie Czy w wieku 20 lat mozna wyleczyć asymetrie twarzy, mam brode przesunięta lekko w lewo i krzywe usta. Jak tak to w jaki sposób aparat?, operacja? Dziękuje z góry za odpowiedź i życze miłego dnia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niesmialyfacet Re: Asymetria twarzy 06.12.05, 19:48 Co do brody to zbyt sie nie wypowiem ale usta watpie. Ale mam inna propozycje, umiesc zdjecie gdzies, anonimowo, w internecie (przykladowe image shack strona), zamaluj oczy i Ci powiem czy nei przesadzasz. Nie wpadajcie w kompleksy dziewczyny bo i ja wpadne, mam leczenia na kilka lat moich, krzywych zebow, to by sie zalamala dopiero Ja mam jedno ucho lekko wieksze od drugiego, widac jak sie przyjzysz i Ci o tym powiem. Robili kiedys taki test, zdjecie twarzy i polowka ucieta w programie graficznym, druga odbita komputerowo z tej pozostalej. Efekty nei byly zadowalajace A wszystko niby bylo symtryczne Odpowiedz Link
caryca1 Re: Asymetria twarzy 06.12.05, 21:19 usta mozesz miec lekko nie symetryczne bo cos masz nie tak z zebami...lepiej idz do lekarza i pogadaj...bo gdybanie na forum nic ci nie wniesie Odpowiedz Link
xxx69 Re: Asymetria twarzy 06.12.05, 22:05 nieśmiałyfacet: Tak z innej beczki masz może adres stronki z której mógłbym sciągnąc ten program do porównywania połówek twarzy albo pamiętasz może jak on się nazywał? Odpowiedz Link
claritymen Re: Asymetria twarzy 07.12.05, 08:41 Ja mam asymetrie i to we wszystkie strony Broda przesunieta w bok to tez moja przypadłosc. Orto stwierdził, ze to za pozny wiek zeby kombinowac z ta brodą. No wiec ustawia zabki, a broda zostanie taka jaka jest. Cóż.. Nikt nie jest idealny Odpowiedz Link
niesmialyfacet Re: Asymetria twarzy 07.12.05, 11:00 dowolny, lepszy graficzny, np GIMP, moge pomoc w zrobieniu takiej symulacji jak sama nie umiesz No to mam asymetryczne ucho a zeby... hoho Odpowiedz Link
xxx69 Re: Asymetria twarzy 07.12.05, 16:17 Ja nie mam żadnego GIMP na kompie, mam zato ADOBE PHOTOSHOP, mówi ci to coś, jak nie to powiedz prosze gdzie moge tego GIMP ściągnąć? Odpowiedz Link
niesmialyfacet Re: Asymetria twarzy 07.12.05, 21:42 gimp - google, darmowy, pod linuxa ale pod windowsa tez pewnie. Adobe moze byc... zrob fotografie w osi symetri bo wiadomo ze to podstawa, wybierz z menu prostokacik taki zakreskowany, zaznacz obraz, polowke na planowanej osi symetri, na tej czesci ktora chcesz powielic - ta wybrana, nacisnij ctrl+x, zostanie ona wycieta i bedzie w schowku, daj z menu new-layer (nowa warstwa), ctrl+v wkleji zawartosc schowka, przesun myszka ( nacisnij V, move tool) na czesc majaca byc zakryta przeszczepem i wybierz z menu edit -transform - horizontal, masz juz prawie skonczone, move toolem (V) przesun tak by sie jako tako pokrywaly. Wiecej zabaw mozna robic by dopasowac lepiej ale to juz ciezka sprawa. Mysle ze 99% ludzi nie jest symetryczna tak by wygladali po takim zabiegu normalnei a nie smiesznie czy zbyt inazcej Odpowiedz Link
xxx69 Re: Asymetria twarzy 09.12.05, 08:57 A czy można prosić o zdanie, na temat wyleczenia asymetri Ortodonte? Pozdrwiam Odpowiedz Link
caryca1 Re: Asymetria twarzy 09.12.05, 14:31 wszyscy jestesmy lekko nie symetryczni czy macie taka sama stope lewa i prawa? pewnie nie...wiec nie marudzcie Odpowiedz Link
agunia02 Re: Asymetria twarzy 10.12.05, 13:14 proponuję udać się na konsultacje do ortodonty, który oceni Twoją wadę po pobraniu wycisków oraz obejrzeniu zdjęć rtg. być może masz wadę, którą może usunąć operacyjnie chirurg szczękowy. powodzenia Odpowiedz Link
xxx69 Re: Asymetria twarzy 13.12.05, 18:07 Zrobiłem to porównanie połówek twarzy u Brad Pitta i wiecie co: ma obie dwie połówki twarzy idelnie symetryczne. A jest przecież uznawany przez wiekszość za najprzystojniejszego faceta na świecie. Więć może sekretem urody jest po prostu symetryczność? Odpowiedz Link
aneczkax Re: Asymetria twarzy 18.02.06, 22:57 To akurat nie jest dobry przyklad, poniewaz tylko niewielki odsetek zdjec gwiazd nie jest obrabiany wczesniej komputerowo Pzdr Odpowiedz Link
agula_orto Re: Asymetria twarzy 02.01.06, 19:31 To duży problem, bo wiąże się z całością Twojego ciała.Jeśli jest to tylko wada zgryzu to pół biedy ale jeśli jest to powiązane z kręgosłupem to ortodonta i ortopeda Cię czekają.Może to też być asymetria innych płaszczyzn-np.sprawdź czy twoje oczy leżą na tej samej wysokości Odpowiedz Link
xxx69 Re: Asymetria twarzy 03.01.06, 14:13 No niestety prawe oko mam odrobine wyżej po prawej stronie. Prosze napisz co to oznacza i czy da się z tym coś zrobić?? Pzdr Odpowiedz Link
xxx69 Re: Asymetria twarzy 07.01.06, 15:28 Agula jesteś tu jeszce, bo troche mnie nastraszyłaś, czy możesz wyjaśnić o co chodzi z tymi niesymetrycznymi oczami? Odpowiedz Link