miliia 03.03.06, 10:52 mam jeden martwy zab i pani dr powiedziala ze moze zalozyc mi aparat ale na wlasne ryzyko. Co moze mi sie stac z tym zebem i czy to moze byc grozne? pomozcie bo nie wiem co robic! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lana82 Re: martwy zab 03.03.06, 11:05 ja mailam zab leczony kanalowo i to ponownie po chyba 10 czy 12 latach jakos tak i na niego mam zalozony pierscien, wydaje mi sie ze jesli zab jest poprawnie wyleczony to nei powinno byc problemu, jedyne co denmtystka mowila to to ze musi sie starac tego zeba jak najlepiej i solidnie zrobic zeby pozniej nic sie nei stalo w czasie dzialanaiua aparatu, chyba chodzilo o to bys ie nei rozlecial Odpowiedz Link
pscola79 Re: martwy zab 03.03.06, 16:12 hej.jestem przed zalozeniemaparatu.mam zaleczona kanalowo 6stke i moja ortodonta powiedziala, ze mam ja wyleczyc,a nie usuwac.moja dentystka zabek wyleczyla i mam nadzieje, ze bedzie wsio ok Odpowiedz Link
aina3 Re: martwy zab 03.03.06, 21:57 ja mam leczoną kanałowo jedynkę a nosze aparat... nie wiem o co tu chodzi... Odpowiedz Link
dakarka1 Re: martwy zab 04.03.06, 19:54 Jestem w identycznej sytuacji, co aina3 - mam wyleczoną kanałowo jedynkę i noszę aparat i również nie wiem, o co chodzi?... czy jest w tym jakiś problem??? słyszałam, ze nie można takiego zęba wybielić. Ale co więcej?.. Odpowiedz Link
niesmialyfacet Re: martwy zab 05.03.06, 21:26 mozna, od wewnatrz jednak zalecaja, mocno sciemnial? Tez mam martwego choroba nie wiem dlaczego padl, bylo to bardzo dawno temu, jakas polowa podstawowki. Eh.. ale prawie nie widac ze kolor ma inny. Odpowiedz Link
aina3 Re: martwy zab 07.03.06, 10:23 u mnie sciemniał... i po zdieciu aparatu napewno bede chciała coś z tym zrobić... najpierw chyba spróbuje wybielić od środkla... ale wiem ze ten zab juz nigdy nie bedzie taki jak kiedyś... wiec chyab trzeba bedzie mysleć o innym rozwiazaniu... oj cholera... tyle kasy na te zebiska pójdzie ze szkoda gadac Odpowiedz Link