Dodaj do ulubionych

Aparat a chudnięcie

12.02.07, 11:40
Czy któraś z Was w trakcie leczenia straciła na wadze ? Kiedy myślę i czytam
o wszelkich wyrzeczeniach kulinarnych, jakie mnie czekają, to poważnie się
zastanawiam, czy aby nie zeszczupleję wink (oczywiście ku radości, ale metoda
trochę jakby niekonwencjonalna smile
Na początek po wyrwaniu czwórek z pewnością jedzenie będzie utrudnione i
pamiętam że lata temu po wyrwaniu piątek, które były nie do uratowania, nie
jadłam prawie 2 tygodnie (znaczy jadłam ale bardzo mało bo było trudno).
No a już po założeniu aparatu też będzie ciężko i nie wiem, czy przynajmniej
na początku, łatwo mi będzie przestawić się na papki itp.
Jak to jest/było u Was ?
Obserwuj wątek
    • khaldum Re: Aparat a chudnięcie 12.02.07, 12:32
      ;D

oj traci się traci....
      po założeniu nic nie mogłam, jeść, obtracia piekły nawet przy kubusiu...

później z górki, ale twardych rzeczy to raczej nie polecam. To samo dotyczy
      potraw "włóknistych" np ananasy, mięso z długimi włóknami.

Po pewnym czasie się przyzwyczaisz, najgorzej jest pierwsze 2 dni po
      podkręceniu aparatu, później zęby się przyzwyczajają i jest z górki.

No chyba, ze jest całkowita zmiana drutowania to wtedy znowu tak jak po
      założeniu.

i stara zasada, napewno nie przytyjesz od tego czego nie zjesz smile ja w święta
      nabrałam 2 kg z aparatem na zębach
      powodzenia
      • press_news Re: Aparat a chudnięcie 12.02.07, 12:47
        hej
        jestem facetem i zawsze mialem wilczy apetyt,
        po zalozeniu aparatu trudno bylo mi zjesc chociazby chleb wiec skorki musialem
        odkrajac, na pozcatku bylo wiele wyrzeczeń z jadlospisu. Znajomi twierdzili ze
        schudlem i ja tez to zauwazylem. Z czasem a nosze juz aparat 6 m-c jest Ok. Jem
        to na co mam ochote (ograniczam slodycze, twarde owoce itp.), poza tym trzymam
        sie 4 posilkow dziennie (rano sniadanie, luch w pracy, w domu obiad i kolacja).
        Po kazym posilku szorowanie. Miedzy posilkami nie podjadam i czasami musze
        obejsc sie smakiem.

Podumowujac: na pewno troszke mozna stracic na wadze./ Tak to juz jest.
        • aggis20 Re: Aparat a chudnięcie 12.02.07, 12:56
          Kurcze, ja tez na to liczylam ale po zalozeniu aparatu zaczelam sobie 'radzic'
          w ten sposob, ze np. jadlam mase lodów, bo ich nie trzeba bylo gryzcwink i w ten
          sposob na mojej nowej diecie przez 2 miesiace przytylam ze 3 kilo;-P a i z
          innymi przysmakami nie mialam wiekszych problemowwink chciec to mócbig_grin
          oczywiscie nie kazdy jest takim wielbicielem słodyczy jak ja wiec pewnie wiele
          osób chudnie nosząc aparat, czego i Tobie zycze!smile))
          • littlefrog Re: Aparat a chudnięcie 12.02.07, 14:36
            U mnie nic się nie zmieniło, jem to samo co przed aparatem łącznie z orzechami i
            skórkami od chleba (przestałam je odkrajać już drugiego dnia tongue_out) Tylko jabłka
            jem pokrojone bo niewygodnie wgryzać się w nie z zamkami na jedynkach.
        • monikaa161 Re: Aparat a chudnięcie 30.04.07, 12:02
          siemkawink ja zawsze byłam szczupła, mam 16 lat 170 wzrostu i teraz ważę około
          48kg. aparat nosze dopiero 3 miesiące i tak na prawdę to schudłam tak mniej
          więcej 5kg.
          także jak widać sie chudnie...przynajmniej w moim przypadkuwink pooozdro!
    • mam_c.i.a_2 Re: Aparat a chudnięcie 12.02.07, 15:45
      Ja sobie niczego nie odmawiam. Jem wszystko na co mam ochotę i aparat mi w tym
      nie przeszkadza, ani ja jemu wink Jest cały i bez uszczerbków na wyglądzie wink
    • georgewroc1 Re: Aparat a chudnięcie 12.02.07, 20:23
      Nosze aparat od maja 2006 i juz w niecale pol roku po zalozeniu, bylo mnie ok
      10kg mniej.
      Niknę w oczach smile
    • agus863 Re: Aparat a chudnięcie 12.02.07, 22:55
      Ja tu jestem pewnie rekordzistką - 13 kilo w dół. Nie ukrywam że powodem był
      nie tylko ból przez pierwsze tygodnie (nie dni, jak u większości, ale tygodnie)
      był nie do przejścia, ale także dlatego że przestałam podjadać, bo to wiązało
      by się z szorowaniem zębów.
      • joanek80 Re: Aparat a chudnięcie 13.02.07, 13:35
        Ja od czasu wyrwania dwóch piątek (ok. 2-3 tyg. temu) jem zdecydowanie mniej i
        inne rzeczy, niż zwykłam jadać wcześniej... Denerwuje mnie, jak jedzenie włazi
        mi do dziąsła, jak je podrażnia, nie wspominając o bólu tychże dziąseł, który
        dopiero powolutku ustaje... Po separacji (przedwczoraj) to już w ogóle nie mam
        na nic ochoty - boli przy gryzieniu czekogolwiek, obiad jadłam chyba z
        godzinę... Po zalożeniu aparatu z pewnością lepiej nie będzie. Ale - wbrew
        pozorom - widzę też jasne strony tego, bo jestem słodyczocholiczką wink a teraz
        mnie od nich generalnie odrzuca... I liczę po cichu na zrzucenie kilkukilowej
        nadwagi smile
    • kaja3004 Re: Aparat a chudnięcie 13.02.07, 14:26
      Tylko przez pierwsze 2 tygodnie miałam problem z jedzeniem, szczególnie czegoś
      twardszego. Teraz jem wszystko, nawet po wizytach i "podregulowaniu" aparatu.
      Waga ani drgnęłasmile
    • justek4 Re: Aparat a chudnięcie 29.04.07, 22:23
      I tego właśnie się obawiam...Jestem szczupła, sama uważam, że za szczupła i na
      pewno nie chcę chudnąć a wręcz przeciwnie-cały czas chcę przytyć! A wszyscy
      chcą schudnąć...
      • daria275 Re: Aparat a chudnięcie 30.04.07, 07:40
        justek4 napisała:

> I tego właśnie się obawiam...Jestem szczupła, sama uważam, że za szczupła i
        na
        > pewno nie chcę chudnąć a wręcz przeciwnie-cały czas chcę przytyć! A wszyscy
        > chcą schudnąć...

Ja też chcę przytyć. Przed założeniem aparatu też bałam się utraty wagi ale na
        szczęście mogę jeść normalnie, tzn. tak jak przedtem. Przytyć co prawda nadal
        się nie udaje, ale przynajmniej nie chudnę...Pozdrawiam
    • kwiatek2009 Re: Aparat a chudnięcie 30.04.07, 09:37
      U mnie nic sie nie zmienia, jem wszytsko-kurczaki,nawet toffifi-no to akurat
      ssię, a orzeszek wyrzucamwinkZ ekspanderem jest naprawdę lżej niz z tym łukiem,
      no ale zobaczymy co to sie bedzie dzialo jak założe dolny aparat. Mam nadzieje
      że waga spadnie.Pozdrawiam
      • bbbeeetttiii Re: Aparat a chudnięcie 30.04.07, 12:29
        Ja jestem przed założeniem aparatu i tez sie zastanawiałam czy schudnę - bo nie
        można jeść wszystkiego na co sie ma tylko ochotę wink Z podjadaniem to też chyba
        jest różnie bo jak sie nie ma przy sobie szczoteczki do zębów to.... to po
        prostu trzeba zrezygnować z pewnych smakołyków wink))
        Nie jestem grubaską i w sumie nie narzekam na wygląd, ale jak każda kobieta
        mogłabym.... chociaż ze 3 kg hihihih............. zobaczymy jak to będzie.... Z
        waszych opinii widzę, że jest bardzo różnie i nie ma na nic reguły....
        Pozdrawiam smile
    • renatulka Re: Aparat a chudnięcie 30.04.07, 13:09
      > o wszelkich wyrzeczeniach kulinarnych

jakie wyrzeczenia kulinarne.....?????
      mialam usuwane wszystkie czworki, dól nosilam dwa lata, gorę jeszcze noszę

> Jak to jest/było u Was ?

jem to samo co kiedyś, nie schudłam więc.
      • olgam8 Re: Aparat a chudnięcie 30.04.07, 22:10
        Ja naiwna myślałam, że schudnę, bo nie będę mogła jeść różnych rzeczy itd. Noszę
        aparat 18 mcy, właśnie ściągnęłam dół, mam jeszcze na górze. Nie schudłam ani
        trochę, jadłam wszystko normalnie tak jak przdtem, bo nauczyłam się gryźć z
        aparatem, a co najlepsze nie miałam żadnych dolegliwości bólowych związanych z
        noszeniem aparatu. Różnie bywa.
        • suomi77 ja przytyłam :( 01.05.07, 16:40
          i to ile,co z tego,ze kroje kanapki i pizze,jem wszystko jak wszystko ,pije
          drinki etc,szok smile)
    • domii1985 Re: Aparat a chudnięcie 02.05.07, 18:09
      Ja także potwierdzam że się chudnie. W moim przypadku przez to że nie podjadam
      między posiłkami wink
      • zlosnica1985 Re: Aparat a chudnięcie 03.05.07, 12:54
        boshe
        ja po wyrwaniu piątki schudłam 7 kilo i do tej pory tego nie odrobiłam (a minął
        prawie rok) sad
        jeśli schudnę po założeniu aparatu to z wycieńczenia odwiozą mnie na sygnale...
        mam 170 wzrostu (może trochę mniej, sama nie wiem) 21 lat i 43 kilo wagi
        • ivi84 Aparat a chudnięcie 04.05.07, 23:20
        • ivi84 Aparat a chudnięcie 04.05.07, 23:26
          No to nieźle! Ja przy takim samym wzroście (170cm)po założeniu aparatu ważę
          55kg, i mówią mi, że "dobrze że mam skórę, bo bym się rozleciała" ;-P ! Więc
          jestem ciekawa zlosnica1985 jak wyglądasz...?
    • lool2006 Re: Aparat a chudnięcie 03.05.07, 21:06
      Ja nie schudałam sad Niestety crying Jadłam wszystko tak jak zawsze, omijając rzeczy
      włókniste np.ananas, metka no i co mnie zdziwiło jajko uncertain Jajko zawsze wejdzie
      mi wszędzie i bardzo je widać smile Także każdy przypadek jest inny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka