eseczka2 28.02.07, 15:24 Witam. 8 marca wybieram się na konsultacje do ortodonty. Czy moze moze mnie ktos uswiadomić jak od poczatku przebiega leczenie. Czy robi sie jakies badania, zdjecia zabków itd. Prosze o pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: PIERWSZA WIZYTA 28.02.07, 15:35 Wszystko opowiem Ci wieczorem, dziś idę na swoją pierwszą. (właściwie drugą, bo pierwszą po raz pierwszy miałam ponad rok temu, niestety potem spękałam... Gdyby nie to, dziś byłabym już w połowie drogi...) pozdrawiam Odpowiedz Link
virgoo3 Re: PIERWSZA WIZYTA 28.02.07, 17:06 Witam!Przed pierwszą wizytą trzeba zrobić 2 zdjęcia-cefalometryczne i panoramiczne (ja płaciłam 30zł za zdjęcie) i je zanieść do gabinetu po to, aby na pierwszej wizycie ortodonta mógł wstępnie sporządzić plan leczenia. Jeśli się zdecydujesz to zrobi Ci wyciski.Jeśli będziesz miała jakieś zęby do wyrwania lub wyleczenia to musisz to zrobić przed założeniem aparatu, ale o tym to oczywiście zdecyduje ortodonta.Także głowa do góry! P.S Na Twoim miejscu zadzwoniłabym do ortodonty, aby dowiedzieć się czy nie ma jakiś dodatkowych wymagań, aby nie chodzić do niego kilka razy niepotrzebnie. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
eseczka2 Re: PIERWSZA WIZYTA 01.03.07, 08:13 ok dzieki wielkie zadzwonie i sie upewnię Pozdrawiam Odpowiedz Link